Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    744

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.714
Поени од реакции
25.136
Да се радуваш дека ќе вратиш територија во камено доба? Јас мислев дека тој ментален склоп како човештво го имаме надминато уште во средновековието, но очигледно сум се лажел.

Брзоплето?! Па ги насукаа да влезат во долга војна, во која никој нема да биде победник. Ниту Русија, ниту Украина..

Тоа дека е најдобар министер за надворешни, не значи дека ја оправдувам политиката која ја води неговата земја, а особено кон Украина. Во Сирија еве да речиме, Русија ја поддржував, бидејќи сметав дека прави вистинска работа, во Украина не ја поддржувам ама баш ич.
kaj gledas deka se raduvam? ako nekea da bidat vrateni vo kamena doba ukraincite trebase fino uste na pocetok da kapituliraat. sega ke ginat. ke migriraat. ke bidat podeleni i ke bidat vrateni vo kameno vreme.

dolga vojna e OK za rusija i za za 5te oci. finansiski najveke ke strada EU.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Времето ќе покаже за тоа.
Автоматски споено мислење:

Имаат де ете.. уште еднаш за тебе да видиш дека имаат се нивно еве. Пошто имаат се свое, затоа е вака. :) Продолжи сега со нуклеарките, јамболиите и технолошкиот развој за Русија да дрдориш
Море генијалец, ова ти е уште еден доказ дека единствени клецнати во приказната се: Украина и Европа.
САД само на хартија им тура санкции на овие, сите амерички компании пак си тераат бизнис, и обратно.

Во Македонија дојде ред да возите поскапо гориво, и да јадете скоро иста цена на храна (дел и поскапа) од тука, битно се е ок :D

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.150
Поени од реакции
1.704
Море генијалец, ова ти е уште еден доказ дека единствени клецнати во приказната се: Украина и Европа.
САД само на хартија им тура санкции на овие, сите амерички компании пак си тераат бизнис, и обратно.

Во Македонија дојде ред да возите поскапо гориво, и да јадете скоро иста цена на храна (дел и поскапа) од тука, битно се е ок :D
Абе вие тврдевте тука се акавте од земја дека Русија има се СВОЕ како што се сеќавам, тоа беше муабетот овде секој ден. Бла бла бла.. ништо и од никого не им треба.. Сега кога дојде ситуација со ајфони да ви се шетаат одма се врти муабетот абе санкциите не функционираат :)

Циркузи сте на чело со другар ти од Аустралија двајцата :) Немам јас мака ни за храна ни за топло не се секирај ич.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.714
Поени од реакции
25.136
Не сум МК незнам што да ти кажам. А Европа како стои со ладното да не си запознат? Јамболии нешто? Оди продажбата?
epa zapoznaj se...

evropa stoi super... eve 100% bile polni rezervoarite za gas na germanija. za taa privilegija u sporedba so lani ova vreme platija samo 148% poskapo ili u princip nekolku budzeti na makedonija...

zgora na toa cel kup firmi im se selat uglavno u azija i kina.

za jamboliite, doprva ide vremeto. prasaj tamu kaj nova god...

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.298
Поени од реакции
5.969
kaj gledas deka se raduvam? ako nekea da bidat vrateni vo kamena doba ukraincite trebase fino uste na pocetok da kapituliraat. sega ke ginat. ke migriraat. ke bidat podeleni i ke bidat vrateni vo kameno vreme.

dolga vojna e OK za rusija i za za 5te oci. finansiski najveke ke strada EU.
Долга војна му одговара на оние што ја вооружуваат Украина. Ако не го сфатила тоа Русија а и вие тука нејзините поддржувачи досега, ќе го сфати подоцна на побрутален начин, за жал.

Финансиски најмногу страда тој што е во директна војна, остај ти ЕУ меу.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.298
Поени од реакции
5.969

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.714
Поени од реакции
25.136
Долга војна му одговара на оние што ја вооружуваат Украина. Ако не го сфатила тоа Русија а и вие тука нејзините поддржувачи досега, ќе го сфати подоцна на побрутален начин, за жал.

Финансиски најмногу страда тој што е во директна војна, остај ти ЕУ меу.

abe ti seriozno mislis deka ukraina ke pobedi i ke go vrati "zaemot" :lolzz:

finansiski strada toj sto kupuva i plaka po znacitelno poskapi ceni na primer EU. ukraincite ako opstanat nema nikogas da se sposobni da go vratat dolgot a svabite sakale nekele ke si go platat LNGto 150% poskapo od lani. AUS i USA mame ebavaat momenalno, edno sitkaat na na EU drugi na Azija po nenormalni ceni taka da ok e ukraina i da ne gi vrati parite. :icon_mrgr:

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Абе вие тврдевте тука се акавте од земја дека Русија има се СВОЕ како што се сеќавам, тоа беше муабетот овде секој ден. Бла бла бла.. ништо и од никого не им треба.. Сега кога дојде ситуација со ајфони да ви се шетаат одма се врти муабетот абе санкциите не функционираат :)

Циркузи сте на чело со другар ти од Аустралија двајцата :) Немам јас мака ни за храна ни за топло не се секирај ич.
Јас не сум тврдел никогаш дека имаат нивни телефони, или лаптопи, што е факт за 99% од светот.
САД ако ја имаат лиценцата за ајфон не значи и дека го произведуваат, утре да се закачат со Кина ќе го јадат немиен за 99% од продуктите.
Не постои земја на светот што произведува се, ама баш ниту една.
Финтата е што без ајфон се живее, ама без храна, суровини и енергенси троа потешко.
Мило ми е за тебе!

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.742
Поени од реакции
4.208
Нормално ќе молат. Некое време беа под сталинистичка окупација. Ама полека, се ќе си дојди на ред.
Што ќе си дојде на ред ? Ќе се задолжат за наредните 3 генерации да не можат да го вратат долгот, ќе им земат т.е „купат“ странците се што вреди во државата, младите им избегаа на запад остануваат само пензионери, оние што се борат дел ќе загинат за туѓи Американски интереси и ваква држава нема никаква иднина

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.714
Поени од реакции
25.136
Што ќе си дојде на ред ? Ќе се задолжат за наредните 3 генерации да не можат да го вратат долгот, ќе им земат т.е „купат“ странците се што вреди во државата, младите им избегаа на запад остануваат само пензионери, оние што се борат дел ќе загинат за туѓи Американски интереси и ваква држава нема никаква иднина
sto e toa sto ostana sto vredi? pa ni zemjisteto nema da vredi otkako ke zavrsi vojnata, ke bide izorano od artilerija, mini i koj znae so sto sve ne prskano. ne bi sakal da jadam hrana proizvedena u ukraina barem narednite 20tina godini.

porano edno od podobrite maslinovi bese siriskoto SERJALLA... odlicno maslo pogotovo za salata. denes bezpari da mi go davaat ne bi go zel.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.594
Поени од реакции
22.320
Абе циркузи се, толку му сечи.
Клиентите од Германија се јавија уште во Јули да бараат попуст оти им поскапела струјата, тимот го намалија од 14 на 9 души, ама битно све било ок :pos:
Ke ti javam na vreme da pustis nekoe dolarce.
Автоматски споено мислење:

Нема ништо руско на него,освен шупељката.Мада од сите фашисти моментално од Кремаљ,Лавров највеќе го ценам.Политичар со шљиф,што е право право.
Ermenec e, zatoa.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.298
Поени од реакции
5.969
abe ti seriozno mislis deka ukraina ke pobedi i ke go vrati "zaemot" :lolzz:

finansiski strada toj sto kupuva i plaka po znacitelno poskapi ceni na primer EU. ukraincite ako opstanat nema nikogas da se sposobni da go vratat dolgot a svabite sakale nekele ke si go platat LNGto 150% poskapo od lani. AUS i USA mame ebavaat momenalno, edno sitkaat na na EU drugi na Azija po nenormalni ceni taka da ok e ukraina i da ne gi vrati parite. :icon_mrgr:

Ама како последица на војната, ете ти сам кажа кои се победници во последната реченица. Јас нив ги рачунам победници.[/QUOTE]

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom