Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    744

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.301
Поени од реакции
5.973
Нема ништо руско на него,освен шупељката.Мада од сите фашисти моментално од Кремаљ,Лавров највеќе го ценам.Политичар со шљиф,што е право право.
За интелектуалната способност нема збор, можеби Русија може да се пофали со најдобриот Министер за надворешни од сите земји. Нешто што треба да се признае, така е .

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.125
Поени од реакции
13.460
Муабетот за гасот и ефтините руски енергенси нели беше дека без нив ќе има деиндустријализација на Германија/Европа и дека компаниите ќе се префрлат во Азија и Америка, не дека ќе испоумрат луѓе замрзнати по домовите :unsure:
Незнаат кај тераат бе со муабетите.
Сите збореа дека економскиот сектор ќе им биде погоден од санцкиите.
Тоа со јамбулии беше мајтап, ама овие толку iq имаат :pos:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.718
Поени од реакции
25.138
Човече, се праиш со сила будала или што е? Еднаш кажуваш дека не зависат од никого и дека имаат СЕ, после тоа дека користат ајфони без рестрикции. Дај аман одлучи се :)
ti si premnogu glup da sfatis deka u rusija bukvalno nisto ne e smeneto (osven sto nemaat ikea lol). imas kolku sakas videa kade jasno pokazuvaat deka sve ima, deka tie brenodovi sto se trgnaa od tamu veke se zameneti so ruski (coca cola na primer) deka vo golema mera se ustvari totalno isti na primer pepsi e rebrendirano nesto drugo a se polni vo istata fabrika po ista recepta... deka iako nema oficijalna adidas prodavnica na primer, imas mijarda multibrend prodavnici sto prodavaat adidas. deka ako sakas original coca cola imas uvezeni od georgia, estonia i kaj ti sve ne... najjako e sto sega imaat duri i poveke izbor od pred toa mada ete nema "oficijalni" ruski prodavnici. isto e i so telefonite, se ima, vklucuvajki go i iphone ako veke sakas toa, a ima i red drugi sto se poeftini. edno po edno poleka sve ke zamenat ako treba, ne e ova trka pa sve preku nok da se zameni, od 2014ta navaka odlicno im odi.

od druga strana jas ne gledam kako zapadot ke gi zameni ruskite energensi, hrana, ruda, minerali i rare earths. zbor da nema deka del ke moze, ama ke bide znacitelno poskapo, ke fati vreme i siromasnite drzavi i onie bez pristap na more (citaj mkd, srb, ungarija, ceska, slovacka, bosna i red drugi) ke gubat ogromni sredstva... neznam sto ne ti e jasno, mkd ovaa vojna do sega ja kosta barem miljarda ili 20% od budzetot na poskapa struja, nafta i hrana. del plati drzavata del plaka narodot, vklucuvajki te i tebe. isto e sekade so toa sto ako jas polnev rezervoar za 80ce sega me kosta 100ce i tie 20 dolari se 2 piva za mene a za nekoj u mkd 2 dena rabota... deka imaat i na zapad dosta od metalite i energensite sto gi imaat rusija i kina ima ama deka ke bidat za ista cena i deka tek taka ke dozvolat rudnici vo "demokratskite" drzavi pa i red hemiski procesi toa malku potesko.... procedura za edna obicna zelezara da se otvori vo AUS faka 20tina godini sega so site odobrenija i gluposti... poslednava godina ovde geoloskite labaratorii rabotat turbo, ocigledno se baraat zameni ama procedurata e dolga i skapa. sfakas sega koj ke ima pogolem problem da zemeni neophodni raboti?

se na se site gubat nekoj poveke nekoj pomalku. za sega rusite defintinvno najmalku, pa bogatite prekuokenaski drzavi, USA, AUS, CAN, pa UK I NZ (jebi ga 5te oci) pa bogatite EU drzavi pa jebivetrovcite... ostatokot na svetot vo golema mera koj kako ke se snajde, obicno tie sto trguvaat so rusite proagaat dobro, primer indija, kina i red drugi, tie sto se americki kurvi stradaat koj poveke koj pomalku.

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.150
Поени од реакции
1.706
ti si premnogu glup da sfatis deka u rusija bukvalno nisto ne e smeneto (osven sto nemaat ikea lol). imas kolku sakas videa kade jasno pokazuvaat deka sve ima
Читав до тука и доста е..

Еднаш тврдиш дека во Русија не им треба буквално ништо и дека имаат се СВОЕ, на тоа добиваш слика од МИНИСТЕР нареден со епл производи. Значи МИНИСТЕР. После тоа тврдиш дека Русија може да користи се што сака без наведените рестрикции. И сега, имаат свои производи или немаат? :)

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.718
Поени од реакции
25.138
Nema da im udri sankcii, nitu ke im zatvori granica...Ke si stoi nastrana kako i dosega, ke si sorabotuva i so USA i so Russia, ke si dipli pari, ke si ja jacha ekonomijata.. Pametni potezi vlechi Kinezot, ne e brzoplet kako nekoi negovi kolegi so se uletaa vo vojna kako vol vo zelka.
dobro utro... toa e se sto baraat rusite od niv. koga ke zemis vo predvid i deka mnogu siva trgovija ima megu niv sto udira direktno na "sankciite" dovolno e sto pravi kina za rusite.

nema nisto brzopleto vo toa sto rusite go pravat vo ukraina. ke zemat teritorija ke gi vratat u kameno vreme i ke prodolzat ponataka.
Автоматски споено мислење:

Читав до тука и доста е..

Еднаш тврдиш дека во Русија не им треба буквално ништо и дека имаат се СВОЕ, на тоа добиваш слика од МИНИСТЕР нареден со епл производи. Значи МИНИСТЕР. После тоа тврдиш дека Русија може да користи се што сака без наведените рестрикции. И сега, имаат свои производи или немаат? :)
ti rekov glup si. nebitno e dali imaat ili nemaat bitno ima pristap na se.

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.150
Поени од реакции
1.706
ti rekov glup si. nebitno e dali imaat ili nemaat bitno ima pristap na se.
Така е, битно користат ајфони и се останато што користи цел нормален свет. Тоа дека имаат се нивно може во твојата шуплива глава само да помине и толку.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.432
Поени од реакции
7.811
За интелектуалната способност нема збор, можеби Русија може да се пофали со најдобриот Министер за надворешни од сите земји. Нешто што треба да се признае, така е .
Па зашто тогаш ги поддржувате одлуките од ретардираните западни повлијателни политичари?
Франција, УК, Германија сегашните нивни премиери, министри заедно немаат ментален капацитет ко Лавров.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.718
Поени од реакции
25.138
Така е, битно користат ајфони и се останато што користи цел нормален свет. Тоа дека имаат се нивно може во твојата шуплива глава само да помине и толку.
wow.... bravo be genijalecu, ja otkri amerika. fino sto se slagame deka imaat se. toa e edino sto e bitno. vo moment koga nemaat pristap vadat svoe do togas moze vaka.

se slagame li i deka plakas mnogu poveke za hrana, benzin, struja i red drugi raboti? se slagame deka EU proaga niz recesija? deka znacitelno im e namalen standardot i deka se pomalku konkurentni niz svetskite pazari?

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.150
Поени од реакции
1.706
wow.... bravo be genijalecu, ja otkri amerika. fino sto se slagame deka imaat se. toa e edino sto e bitno. vo moment koga nemaat pristap vadat svoe do togas moze vaka.

se slagame li i deka plakas mnogu poveke za hrana, benzin, struja i red drugi raboti? se slagame deka EU proaga niz recesija. deka znacitelno im e namalen standardot i deka se pomalku konkurentni niz svetskite pazari?
Многу си глуп. Многу!

Едно те прашуваат, друго одговараш, и така. Еднаш имаат се, после немаат ништо, и тоа е:) терај магарето ај :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
16 октомври 2021
Мислења
698
Поени од реакции
1.586
Многу си глуп. Многу!

Едно те прашуваат, друго одговараш, и така. Еднаш имаат се, после немаат ништо, и тоа е:) терај магарето ај :)

Како да ти кажам дека тера сеир со светот. Нели санкции јаделе куров ми палов, драгау се избацува со амерички производи лесно достапни за сите таму додека Американецот и Европеецот ќе моли и сања за руска нафта и гас. :icon_lol:

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.718
Поени од реакции
25.138
Многу си глуп. Многу!

ti si glup.... koga nemale nisto? sekogas imale se. :toe:

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.150
Поени од реакции
1.706
Како да ти кажам дека тера сеир со светот. Нели санкции јаделе куров ми палов, драгау се избацува со амерички производи лесно достапни за сите таму додека Американецот и Европеецот ќе моли и сања за руска нафта и гас. :icon_lol:
Времето ќе покаже за тоа.
Автоматски споено мислење:

ti si glup.... koga nemale nisto? sekogas imale se. :toe:
Имаат де ете.. уште еднаш за тебе да видиш дека имаат се нивно еве. Пошто имаат се свое, затоа е вака. :) Продолжи сега со нуклеарките, јамболиите и технолошкиот развој за Русија да дрдориш

Attachments

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.301
Поени од реакции
5.973
nema nisto brzopleto vo toa sto rusite go pravat vo ukraina. ke zemat teritorija ke gi vratat u kameno vreme i ke prodolzat ponataka.
Да се радуваш дека ќе вратиш територија во камено доба? Јас мислев дека тој ментален склоп како човештво го имаме надминато уште во средновековието, но очигледно сум се лажел.

Брзоплето?! Па ги насукаа да влезат во долга војна, во која никој нема да биде победник. Ниту Русија, ниту Украина..

Па зашто тогаш ги поддржувате одлуките од ретардираните западни повлијателни политичари?
Франција, УК, Германија сегашните нивни премиери, министри заедно немаат ментален капацитет ко Лавров.
Тоа дека е најдобар министер за надворешни, не значи дека ја оправдувам политиката која ја води неговата земја, а особено кон Украина. Во Сирија еве да речиме, Русија ја поддржував, бидејќи сметав дека прави вистинска работа, во Украина не ја поддржувам ама баш ич.

Kajgana Shop

На врв Bottom