Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    744

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.301
Поени од реакции
5.973
идеме офтопик, но никаде на запад не склапаат силикон. Сите фирми што работат како епл и слично се фаблес, процесори склапаат во Тајван и Кина. И затоа американците се толку усрани Кина да не им го лапне Тајван и ТСМЦ.
Бургундац, остај ти кај се склопува. Нормално е, си користат евтина работна сила. Ако им е евтино и во Америка ќе си склопуваа....

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.239
Поени од реакции
42.988
Да не им го лапне, ќе биде ова, ќе биде она. Многу муабетот излегува за во иднина, некако за моментално не оди работава :)
Не знам, ја никаде не реков тоа што ти го тврдиш. Никаде не реков дека Кина ќе го лапне Тајван, туку дека има опасност од тоа и они тоа го знаат.
Автоматски споено мислење:

Бургундац, остај ти кај се склопува. Нормално е, си користат евтона работна сила. Ако им е евтино и Америка ќе си склопуваа....
ти ако знаеш колку е тешко да произведеш чипови ја еве.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.301
Поени од реакции
5.973
Xi Jinping condemns using food and energy "as weapons" .....

Како беше она Кина кога ќе ја поддржи Русија...Орррр ноттт.....

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.150
Поени од реакции
1.706
fino sto uste ednas pokaza deka sankciite ne gi biva i deka se im e dostapno tamu.
Чекај бе, нели имаат се свое? Од каде сега со еден куп аппле производи на него нареден. Плус и маица NY бла бла бла.. Или ќе имаат во иднина? :)

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.718
Поени од реакции
25.138
Xi Jinping condemns using food and energy "as weapons" .....

Како беше она Кина кога ќе ја поддржи Русија...Орррр ноттт.....
eve kaj i da e ke stavi sankcii i ke im zatvori granica :lolzz:

Чекај бе, нели имаат се свое? Од каде сега со еден куп аппле производи на него нареден. Плус и маица NY бла бла бла.. Или ќе имаат во иднина? :)
pa toa e dokaz deka sto sakaat imaat. ti od druga strana plakas poskap gas i benzin i ako si od cair nemas greenje. :toe:

y2k

Член од
4 октомври 2022
Мислења
1.150
Поени од реакции
1.706
pa toa e dokaz deka sto sakaat imaat. ti od druga strana plakas poskap gas i benzin i ako si od cair nemas greenje. :toe:
Човече, се праиш со сила будала или што е? Еднаш кажуваш дека не зависат од никого и дека имаат СЕ, после тоа дека користат ајфони без рестрикции. Дај аман одлучи се :)

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.466
Поени од реакции
35.186

И нешто што посебно може да предизвика голема криза кај нивните шарени (кај нашите 100% сигурно би било):

па и ја би ти земал автограм, пошо ретко се гледа таков специмен како тебе кој шо може да врти толку глупави муабети.
Покоплексен е проблемот отколку едноставна интелектуална предизвиканост. Не треба да си стручен во областа за од далеку да видиш дека дефициентот предизвикува голема исфрустрираност и големи комплекси од најразличен вид. Нешто што му создава агресивност и големи пречки во соочувањето со реалноста и општењето со околината, посебно од социјален аспект. :unsure:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.301
Поени од реакции
5.973
eve kaj i da e ke stavi sankcii i ke im zatvori granica :lolzz:
Nema da im udri sankcii, nitu ke im zatvori granica...Ke si stoi nastrana kako i dosega, ke si sorabotuva i so USA i so Russia, ke si dipli pari, ke si ja jacha ekonomijata.. Pametni potezi vlechi Kinezot, ne e brzoplet kako nekoi negovi kolegi so se uletaa vo vojna kako vol vo zelka.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Можеби руски е ајфонот? Исто како што направија руска Кока Кола и Спрајт :)
Нема ништо руско на него,освен шупељката.Мада од сите фашисти моментално од Кремаљ,Лавров највеќе го ценам.Политичар со шљиф,што е право право.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Муабетот за гасот и ефтините руски енергенси нели беше дека без нив ќе има деиндустријализација на Германија/Европа и дека компаниите ќе се префрлат во Азија и Америка, не дека ќе испоумрат луѓе замрзнати по домовите :unsure:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.301
Поени од реакции
5.973
А при тоа сакам да замолам една особа, која ме спомнува на секоја тема ничим изазвана, стопати сум му рекол да си тера филмот да не се бави со мене, тој пак...Еден убав ден рече ме блокирал, реков фала Богу имало спас, но пак ме спомнува на секоја можна тема. Од сега ако сака можи и тато да ме вика...Ајде чим толку му сум идол, и покрај автограм ќе го оставам и тато да ми вика....

Kajgana Shop

На врв Bottom