Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    744

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
2.418
Поени од реакции
2.043
Шеки како си, добар си? Фалиш со твоите антируски постирања.
Инаку кога сме кај овој твој пост, апсолутно не гледам дека со пеење на химната, церемонија за знамето дека Путин сака да ги направи Русите фашисти или нацисти. Не значи дека ако го возвишуваш твоето знаме, идентитет, култура дека си фашист. Тоа се вика сакање на себеси, нешто што ние за жал го губиме или веќе го изгубивме. И има право да им ја објасни војната во Украина од негова страна затоа што реално тој е главниот командант. А тоа дека младите се многу малку ентузијастички настроени пред сè е заради пропагандата на Западот. Им се пласираат неточни информации од кретени кои сакаат да ја саботираат операција. Божем имало масовни руски жртви и порази, а во реалноста колежот е врз украинската војска. А градовите се уништени заради пичкиците Украинци кои користат цивили како жив штит, а кој без нив ќе бидат брутално сотрени. А тоа дека НАТО немало бази или нешто со Украина е жива лага. Уште од 2014 имаш НАТО инструктори кои ја тренираат армијата, и` даваат најнапредни оружја и ова уште трае. Буквално НАТО војува со Русија и пак губи...
Е мој мил Шеки, премногу веруваш во сè што ќе ти се постави на нет, ТВ. Затоа и ти имаш најмал ентузијазам како твоите соученици :aplauz:.
Ова ти е тотално националистички начин на размислување. Не може да се изрази лубов кон една држава со форсирано пеење на химни и обожување на знамиња. Еден човек може да си ја сака државата само ако таа него го сака, а Русија не успеала тоа да го направи за граѓаните.
Путлер тоа самиот го увидел и затоа ваква очајна мерка презема за контрола на младите - мерка која ќе испадне неуспешна бидејќи само простоумни мислат дека децата ќе си ја засакаат земјата ако пеат химни пред знамето.

Член од
14 август 2018
Мислења
4.981
Поени од реакции
11.315
Jas ne se sekjavam koga nealbanska partija pobedila na izbori vo Aracinovo. Ti ako znaes ete prosvetli me.
I drugo, ako tamu ne plakjale smetki nikogas dosega, so pak sega vi tekna da dramatizirate i da se pritresvate. Sto se smeni vo megjuvreme.
I aman so toa isti bile ta isti bile. Ako si ja tesite dusata kao ete za koj i da sum glasal ( a ste glasale za SDSM) isto ke bese posto kurto i murto muabet, ok sfakjam inaku poprilicno pateticni ste so toj muabet. Ni oddaleku ne se isti niti e isto pred i posle 2017 ili koga bese.
A ako mislis na sega, da isti se ali vprocem neli toa bese i idejata. Bilo kako bilo ne gledam pricina za placipicenje bas sega posto kako prvo od sekogas ne plakjale,a kako vtoro kurto i murto muabet ili sto i da e.
I ni oddaleku ne me boli tolku kolku ocigledno vas ve boli.
Mene mirna mi e dusata, ne me grizi sovesta, nemav samo najdobri nameri i ne srusiv rezim so penkalo i kako rezultat na toa da gi dovedam ovie umrenite na vlast pa sega da se pritresvam ko eden kup tuka.
Zatoa ti velam, alal neka im e, so zdravje i so srekja da si ja trosat uste mnogu mnogu godini.
Буквално ја отеравме темава во ….
Некој спомна Арачиновци, ти одма дофрли сдс, јас не додржав да ти одговорам и така на наша политика…
Има теми за тоа!
Остај тука да уживаме во генгбенгов што им го прават русите на еу/нато!
Ете и таму имале “инструктори”! Ама за разлика од Арачиново, кај што ги вадеа со автобуси со затемнети стакла, русите мамето им го е*аваат и со булдожери ги трпаат во необележани јами!
Да не расипуваме вакви убави моменти, оти ретко кој до сега им го дал на америте тоа што си го заслужуваат!

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.382
Поени од реакции
24.092
Буквално ја отеравме темава во ….
Некој спомна Арачиновци, ти одма дофрли сдс, јас не додржав да ти одговорам и така на наша политика…
Има теми за тоа!
Остај тука да уживаме во генгбенгов што им го прават русите на еу/нато!
Ете и таму имале “инструктори”! Ама за разлика од Арачиново, кај што ги вадеа со автобуси со затемнети стакла, русите мамето им го е*аваат и со булдожери ги трпаат во необележани јами!
Да не расипуваме вакви убави моменти, оти ретко кој до сега им го дал на америте тоа што си го заслужуваат!
Proceduralno, jas ne spomnav nikade SDSM vo prvata moja replika za Aracinovo :toe: .

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.628
Поени од реакции
11.691

Демонстрантите бараат оставка од владата поради зголемените цени на енергијата, инфлацијата и воената поддршка за Украина
.......

Протестот на Вацлавскиот плоштад беше повикан од сили кои се проруски, се блиску до екстремни позиции и се против интересите на Чешката Република“, изјави тој за телевизијата ЦТК. „Јасно е дека руската пропаганда и кампањи за дезинформација се присутни на наша територија и некои луѓе едноставно ги слушаат.

Сега сите што протестираат тераат проруска пропоганда а тоа што има ненормална инфлација и тоа е заради русите што не ги испочитуваа договорите

Член од
14 август 2006
Мислења
45.366
Поени од реакции
84.600

Сојузништво прераснало во љубов, но едната страна не знаела дека другава е сеуште у XV век.

Последно уредено:
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.882
Поени од реакции
36.937
Сојузништво прераснало во љубов, но едната страна не знаела дека другава е сеуште у XV век.
Изгледа дека косоварот бил многу....насекиран.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.628
Поени од реакции
9.241
Член од
14 август 2006
Мислења
45.366
Поени од реакции
84.600
Шеки јер си ли то ти?
Ајде, ќе лупаме ко максим по дивизија.
Нема везе што буквално секој може со притискање на копче да дознае колку имало жртви при атомските војни.
Нема везе тоа.
Идиот глуп.

Kajgana Shop

На врв Bottom