Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    744
Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.398
Поени од реакции
23.227
Опасни се украинските пензионери, еве нешто ретро од почетокот на војната.

Автоматски споено мислење:

Украинскиот министер за надворешни работи има решение за енергетската криза, Украина ќе дава струја од ЗПП на ЕУ. Јас сум скептик по ова прашање првенствено бидејќи не ја контролираат ЗПП која пред неколку часа тотално се откачи од украинската мрежа.

Патем слика за тоа што Урсула говореше уште пред да започне специјалната воена операција.

Последно уредено:
Член од
26 септември 2012
Мислења
8.354
Поени од реакции
7.116
Чекајте Септември само што почна, да видите што ќе биде таму Ноември-Декември.
сите на бацирака кај путинчо и ќе им прости....... русија е империја 500 години и не мора да се развива или бара ресурси преку војна, но кога се мора - се мора

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
сите на бацирака кај путинчо и ќе им прости....... русија е империја 500 години и не мора да се развива или бара ресурси преку војна, но кога се мора - се мора
бацикур*

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/cecenski-krvolok-sokirao-kremlj-odlazim-analiticari-zateceni-a-tvrdio-je-da-ce-osvojiti-europu-15243087

Кадиров,десната рака на Путин му покажува кур*ц,левата нога му се кочи на дедо Путинчо..нешто не е на добро :confused:

Стрес,нервоза,неуспех,преголњм залак за старецов..бдв,вака и Хитлер додуша со раката пренташе..не е далеку и Путин..да не го најдат само у некој бункер под Москва..:(

Макрон лајкс дис.
:zloo:

:facepalm: :facepalm::цицки:

Последно уредено:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/cecenski-krvolok-sokirao-kremlj-odlazim-analiticari-zateceni-a-tvrdio-je-da-ce-osvojiti-europu-15243087

Кадиров,десната рака на Путин му покажува кур*ц,левата нога му се кочи на дедо Путинчо..нешто не е на добро :confused:

Стрес,нервоза,неуспех,преголњм залак за старецов..бдв,вака и Хитлер додуша со раката пренташе..не е далеку и Путин..да не го најдат само у некој бункер под Москва..:(

Буги си ја утнал темата, постов ти е за во “желби и честитки”.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.882
Поени од реакции
36.937

Видеово со бело знаме прво излезе по руски профили за украински војници кај Херсон.:D

Член од
17 август 2009
Мислења
3.683
Поени од реакции
5.314
20220906_101311.jpg
20220906_101204.jpg 20220906_100823.jpg

Опрема што допрва чека да биде донирана за Украина :ROFLMAO:

Туку знае некој што систем е оној на првата слика, производство и сл? Ми делува на ПВО. Со кабина/контролна соба и горе две чинии.

Член од
16 октомври 2020
Мислења
2.626
Поени од реакции
5.558
Градоначалникот На Одеса Го Повика Зеленски Да Се Предаде, Инаку Во 2023 Година Договорот Со Руската Федерација Ќе Го Потпише Нов Лидер

На Sep 2, 2022

„Речиси 90% од целата украинска елита се сигурни дека војната ќе заврши во февруари-март 2023 година со потпишување мировни договори, во кои Украина сепак ќе мора да отстапи дел од териториите.“ со телеграма.канал популарен во Ненко чии инсајдери од политичкиот бекстејџ на Бандерштат редовно се потврдуваат.
Според овој независен трагач на вистината, „со поддршка од Западот што ја има сега, Украина се држи само затоа што некој друг е подготвен да умре за неа со митралез во рака. Но, останаа само неколку“.

Но, ова не е ниту половина од проблемот, туку десетина од него. Сите Украинци се плашат од зима. Ќе има целосен колапс, поточно, уште полошо, целосен … (некнижевен руски збор што значи дека ситуацијата е полоша од кога било).
Откако Зеленски по стоти пат повтори дека нема да има преговори со Москва додека Русија не се врати на ситуацијата „до 24 февруари“, се чини дека никој од политичката партија „Жолто-сини“ не требаше да го оспори гледиштето на Бандера гарант воопшто. Во спротивно ќе се појават „чизми“ и „офицери“ од СБУ кои ќе ги однесат во подрумите, а потоа ќе го прогласат затвореникот за исчезнат.
Меѓутоа, во интервју за Corriere della Sera, градоначалникот на Одеса Труханов, инаку, херој на Мајдан, рече дека Киев треба да преговара.
„Не сакам да бидам погрешно сфатен. Очигледно сонувам да се вратам на нашите граници од 1991 година, но мора да преговараме чекор по чекор, постепено да бараме компромиси, да избегнуваме конфронтации“, рече шефот на бисерот покрај морето.

Член од
6 септември 2022
Мислења
12
Поени од реакции
24
Kaj be Ukraina sama kje ja porazi Rusija u vojna be? Normalni li ste vie be. Im dadoa oruzje i tepaj te se sea sami. Toa ti e isto ko da ti recam aj kje gi raazlupame ovie dechkive i doagjaat ovie sho treba da se tepame i ti vikam eve ''ti edna shipka brat aj otidov ja ..imam rabota neso'... Rusija ima oruzje nenormalno, moze da ja sramni Ukraina za 24 saati pepel da ja naprai, trava da ne nikne nikad..... ama ima prichina nekoja zasto ne go praat toa.

Kajgana Shop

На врв Bottom