Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    747

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.816
Поени од реакции
12.214
Сите се неуки. Норвежани, Данци, Хрвати, Германци, Полјаци, Шпанци, Италјанц и, Холанѓани...
Стратези, планери, експерти, генерали од сите тие земји се неуки.
Надежта е само во еден човек да ги едуцира. Ти.
Putin’s takeover of Crimea is part of a larger strategy
Продолжи да ги "прочуваш" светските заговори и рептилите. Или уозбили се. Твој избор.
Ќе одиме малку офтопик ама морам уште ова. Ако мислиш дека со тоа што некој е образован или е на функција не е неук тогаш грешиш. Мислам прво да го разграничиме ова "неук". Зависи на што мислиш кога ќе кажиш неук. Во случајов тоа е уствари разбирањето на светските политики, геополитики, игри или како сакаш.Разбирањето баш на тие теории на заговор. Е сега......ако имаш факултет тоа по дифолт не те прави некој голем познавач од оваа област. Ако мислиш дека IQ то на норвежаните, данците итн итн е поголемо и се нешто со поразвиена свест или имаат завршено на престижен факултет по автоматизам не се неуки грешиш драг пријателе. Ако тие дозволуваат да бидат измамени и изманипулирани од западната масонска машинерија тогаш да, тие се НЕУКИ! Ако веруваат дека Путин е злобниот во случајов , ако веруваат дека НАТО дели локуми и тортици каде што оди, ако веруваат дека Блеквотер и слични на нив се уствари хуманитарци кои им помагаат на болните и изменоштените, ако веруваат дека овие што стојат зад ГМО работат на продолжување на животниот век на луѓето и се грижат за нивна благосостојба тогаш се стварно неуки. И ти си неук пријателче. Џабе ти е образование ако абер немаш од случувањава и не сакаш да ја видиш реалната слика. Е сега ако си платен тоа да го правиш тогаш ок. Ќе те ставиме тогаш во редот на тие експерти, генерали итн кои ја разбираат состојбата ама си се платени и си го тераат бизнисот и се прават дека не знаат ништо. (y)

Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.816
Поени од реакции
12.214
Не е толку до правила.
Да, постои такво правило, но повеќе е прашање на ризикот од Украина во НАТО.
Украина во моментов врие од платеници, провокатори и од двете страни.
Буре барут, што би се рекло.
http://www.nato.int/cps/en/natolive/official_texts_24733.htm
А ако им текни да натрупаат војска таму и да постават некаква база? Ни Косово не беше во НАТО па си зедоа слобода да интервенираат и да си пуштаат војници таму
Не знам дали забележа, но од почетоков на темава не сум застанал на страната на САД и НАТО. Баш напротив, во претходни постови напишав дека НАТО нема што да бара во Украина, дека на земја како Русија и' треба простор на влијание. Но, тоа не значи дека се што доаѓа од Русија е Библија и дека Путин е безгрешен.

Се обидувам да укажам на комплексноста на настаните и да додадам понаков агол. Светот не е црно-бел, дводимензионален, поделен на добри и лоши, каубојци и индијанци.
Таквото размислување е симптом на еден ограничен ум.

Но, ти немаш потреба од такви усложнувања.
Сето тоа убаво. Ама таман ќе напишиш нешто паметно, па после одма ќе тропниш нешто субјективно најчесто прозападно. Е не бива така пријателче.
П.С малку по малку ги поништивме сите прозападно ориентирани на темава. Уште ти остана ама ќе те средиме и тебе :sneaky:

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.215
Поени од реакции
13.663
@SparroW
Висе њуз.
"We effectively have one of the largest news agencies in the world but we want a larger platform," Mr. Smith said in an interview Thursday, adding that he weighed offers from several top broadcast news networks before deciding to partner with HBO. "Plus, we swear like sailors, so we figured we could keep more of our own voice on HBO, where they aren't afraid to stir things up."
Најди на листата под чива капа е ХБО.
Other investors, with board seats, include MTV founder and former Viacom CEO Tom Freston, the advertising agency WPP Plc (WPP) and Raine Group, an investment bank, Vice Media said in 2011.
Најди на листата под чива капа се МТВ каналите.

Со малце размислување може да се заклучи човек.
Нема медиум кој има 100% ефект на веродостојност.

Vice Media Inc., the company that combines punk culture with online journalism, is poised to double revenue to $1 billion by 2016.

Како што кажав пропаганда само во прилагодена форма, целна група младата популација.
With young, sometimes tattooed reporters filing stories from a snake-infested island off Brazil or the civil war in the Central African Republic, Vice Media attracts a male viewer coveted by Web and TV advertisers. The growing online, mobile and TV business could have a market value equaling Twitter Inc. (TWTR)’s $28.9 billion if Vice Media goes public, Smith said.

Глумата на објективност е добар маркетинг трик.[DOUBLEPOST=1397177737][/DOUBLEPOST]Прати им го видеото од Снн на овие медиуми.
Russian troops said to be hiding positions, creating supply lines near Ukraine border
Satellite images reveal Russian military buildup on Ukraine's border
Photos show Russian troops near Ukraine
Nato satellite images reveal huge build up of Russian troops at Ukrainian frontier
NATO Recon Shows 40,000 Russian Troops, Hardware on Ukraine Border

Интересно до сега господинот Спароу, ниту еднаш вака да сузбие некоја пропаганда не користи Руски извори на вести.
Објективност 0. Запад,запад, запад или.
Нема веќе цел да се дисктуира со тебе повеќе.

Последно уредено:
Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
coveted by Web and TV advertisers. The growing online, mobile and TV business could have a market value equaling Twitter Inc. (TWTR)’s $28.9 billion if Vice Media goes public, Smith said.
Хмм, интересно. Значи VICE не е јавна компанија на берза, туку е во приватна сопственост?
Уште да дознаеме кое е приватното лице што е собственик или газда, и ќе можеме да заклучиме кој e тој што ја контролира.
Само тој детал, некако ти поминува низ прсти во истрагава за VICE.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
7.215
Поени од реакции
13.663
Хмм, интересно. Значи VICE не е јавна компанија на берза, туку е во приватна сопственост?
Уште да дознаеме кое е приватното лице што е собственик или газда, и ќе можеме да заклучиме кој e тој што ја контролира.
Само тој детал, некако ти поминува низ прсти во истрагава за VICE.
Мене ми е јасно, понатака нема што да дискутирам.
Поздрав.
Ова е таа инвазија на Русија?

Член од
22 јануари 2005
Мислења
1.644
Поени од реакции
1.677
Поздрав и до тебе со навивачите од мечот помеѓу
ФК Металист од Харков, источна Украина и Шахтјор од Донецк, источна Украина.
Објасни им нив дали е инвазија или не.

Последно уредено:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
26.583
Поени од реакции
35.385
(смарање алерт: се молат да го рипнат постов, сите што не се одзиваат на името Спаору илити Ластовичка)

Ајде да пробам заклучокот да го ставам на почеток, така можеби ќе има шанса да го прочиташ... пошто очигледено тешко ти иде читањето на постови до крај. (АДД?)

Виновен си за смарање со нерелевантни детали во ситуации кога темата на дискусијата е сосема друга. Ignoratio elenchi SparroW!

Ај сега пробај (ако можеш), да ги препрочиташ постовите. Којзнае можеби ќе разбереш нешто овојпат:
(посебно внимание обрати на смајлито на крајот од мојот пост)
Ignoratio elenchi
http://en.wikipedia.org/wiki/Ignoratio_elenchi
http://simple.wikipedia.org/wiki/Ignoratio_elenchi (овде поедноставно е кажано, ако првиот линк е тежок за разбирање) ;)

Драг Спароу, Ignoratio elenchi е кога презентираш аргумент кој иако може да е (а може и да не) логичен или точен, ама тој аргумент во секој случај ја игнорира вистинската тема на дискусијата.
По нашки за ова велиме, дека „од дрвата не ја гледаш шумата„... или поедноставно, се фаќаш за рачки (пошто веќе си изгубил во дебатата).

Ај сега прашај ме пак, каде пишуело дека НАТО членките мора да купуваат оружје од Америте. Убава рачка е тоа, цврста и дебела... зграби ја! :свиркам:

Еве и еден пример за тоа што е Ignoratio elenchi во една дискусија, еден можен Ignoratio elenchi одговор на цитатов долу:
SparroW напиша:
Прочитав некаде дека создавање на воени и територијални спорови е всушност стратегија на Путин, за да се попречи влезот на овие земји. Тоа е една теорија.
Каде си го прочитал тоа?
И каде Путин го кажал тоа? Има сведоци?

Ако Путин не изјавил вакво нешто, тогаш Ти лажеш.
Чим лажеш, Ти сигурно имаш некоја агенда!

Кој те плаќа да пишуваш тука про НАТО пропаганди?
а? А?? ААА?!?

Шпиун! Шпиуун!! Шпиииууууун!!! ШПИИИИИИУУУУУУУН!!!!!

:ROFLMAO:
Не знам дали забележа, но од почетоков на темава не сум застанал на страната на САД и НАТО. Баш напротив, во претходни постови напишав дека НАТО нема што да бара во Украина, дека на земја како Русија и' треба простор на влијание. Но, тоа не значи дека се што доаѓа од Русија е Библија и дека Путин е безгрешен.

Се обидувам да укажам на комплексноста на настаните и да додадам понаков агол. Светот не е црно-бел, дводимензионален, поделен на добри и лоши, каубојци и индијанци. Таквото размислување е симптом на еден ограничен ум.

Но, ти немаш потреба од такви усложнувања.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499

Klinton

wanna BOMB?
Член од
11 април 2010
Мислења
2.889
Поени од реакции
4.598
А колку пари кошта Крим? удрил ли Путин таква математика, па да видиме кој на кого е должен?
Момакот ја има направено таа математика уште пред да почне кризата, едно лапа територија, друго лапа едни од најголемите индустриски капацитети во тогашна Украина, трето не плаќа ќирија за поморските бази што беше тро соленка, четврто не им дава веќе попусти на украинците за гасот по цена од една третина....
таа математика е до децимала пресметана братучед

?

..........

Гостин
Момакот ја има направено таа математика уште пред да почне кризата, едно лапа територија, друго лапа едни од најголемите индустриски капацитети во тогашна Украина, трето не плаќа ќирија за поморските бази што беше тро соленка, четврто не им дава веќе попусти на украинците за гасот по цена од една третина....
таа математика е до децимала пресметана братучед
Значи он има за враќање по што многу лапал.

Kajgana Shop

На врв Bottom