Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    729

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
2.816
Поени од реакции
1.088
Значи според сите овие настани можно е во иднина да има воена интервенција во Сирија од страна на НАТО,затоа што едноставно сега Русите со Крим се зафатени..

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.863
Инголриус најдобро објасни, америте немаат што да загубат можат само да добијат, русите од друга страна со непромислени потези би можеле да ја загубат Украина на подолг период, а Украина на русите им е најважна, таа е jewel in the crown на нивната империја, не само сега туку и секогаш низ историјата.

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
Ќе издејствувале Русија да не иде на светско :pos:,многу јака санкција за Русија :icon_lol:.Башка шансите за ова да се случи се минимални,да не речам никакви затоа што ако од ФИФА се решат на ваков потег,сами себе ќе си пукаат во колено.Едно од основните начела на кој се повикува ФИФА е да не се меша политиката во спортот,така да не е баш логички токму они да го прекршат тоа правило.

korka

Голтар
Член од
25 септември 2008
Мислења
1.027
Поени од реакции
435
Da vi kazam ama mislam deka e smesno ova.Klucot na celiot gas vo EU e kaj Rusite.Taka da edno ne mi e jasno_Ova e nekoja dvojna igra sto nie ne sme soodvetno informirani koj i kako e vo ovaa situacija.Ednas i go isklucija gasot na EU i imase cmilenje da ne bide pak.Ke vidime sto ke bide situacijata.Vo sekoj slucaj se znae koj gubi.Samo normalniot narod od koj sto sme site nie obicnite smrtnici.A oni pak ke si go prcat nekade i ke ni se sitat i ke si go ladat na nasa smetka.

SinisteR.

Is this your homework Larry?
Член од
10 јуни 2011
Мислења
2.823
Поени од реакции
7.033
овие шо маршират се персоналот од аеродромот Белбек кој шо е окупиран, во еден момент викат "ако пукате по нас, значи пукате и по Советското знаме

C

cige

Гостин
Еден од новинарите на Би Би Си, Крис Морис разговараше со еден од украинските амбасадори. Тој се закани дека Украина ќе превземе сериозни чекори во светот на спортот доколку претседателот на Русија Владимир Путин се одлучи да ја нападне Украина.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Еден од новинарите на Би Би Си, Крис Морис разговараше со еден од украинските амбасадори. Тој се закани дека Украина ќе превземе сериозни чекори во светот на спортот доколку претседателот на Русија Владимир Путин се одлучи да ја нападне Украина.
kakvi se tie sankcii vo svetot na sportot,nema da im prodavaat igraci na klubovite od Rusko prvenstvo ? :icon_lol:

Ф

Флеш

Гостин
А забораваат Западњациве дека контра ефект ќе си удрат и тоа лош многу .... Профитот на Русија на годишно ниво е 2,8 трилиони долари годишно,шо го прави далеку помалку од САД и ЕУ .... Ќе и удрат блокада,збогување од 24 % проценти од светска нафта и природен гас,Германија,Италија и Франција остануваат без главниот спонзор Русија со ресурси ... Русија уше поеќе ќе си зголеми нати го,дај ми го соработката во бизнис и пари со Кина и Индија ... Кина уше поеќе ќе ја направи посилна и повлијателна во светот ... ЕУ ќе крахира уше поеќе економски ,ќе ја повлече САД со себе и хепи ендинг за Русија :)

Член од
16 декември 2009
Мислења
1.323
Поени од реакции
1.162
Русија ја заврши првата фаза од акцијата за ослободување на Украина од бандитите и западните варвари.
На Крим,состојбата е под руска контрола бо поголем дел од источните и јужните краеви го ставија руското знаме на нивните регионални парламенти.
Сега се на потег бандитиве.
Ако тргнат да ги освојат под нивна контрола сите овие области тоа ќе биде сигнал за тргање на тотална руска интервенција.
Ако не тргнат тогаш тие не можат да бидат власт на цела територија во Украина и полека како и Крим и другите региони ќе побараат афотомија па одделување од централните власти.
Значи кој потег и да го мрднат тие губат,освен ако се обидат да се вратат на договорот од 21 Февруари кој пак е неверојатно да го направат.
Како ќе се развива ќе видиме ама сигурен сум дека Русија е како затегната пушка и ги чека нацистичките варвари и маалски силеџии да одиграат.А мора да одиграат.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Епа ако знаеш тогаш зошто пишуваш референдум за автономија?Или пак не знаеше па сега ајде да напишеме нешто.Се гледа кој треба да се занимава со други работи.
Ке морам да те игнорирам, таман се изгуби оној гоуст лидер се појави ти ничим изазван :)

Kajgana Shop

На врв Bottom