- Член од
- 6 јуни 2009
- Мислења
- 3.094
- Поени од реакции
- 445
Умноболен си т.е. крадец си ако никогаш не купиш оригинал. Но тоа не ми е поентата.Не се секирај братче,да не тераме офтопик,задоволен сум со еден интернет од 250 гига со кој ќе ја симнам играта.А пари да давам?Не сум купил оргинал,нема ниНе сум до толку умноболен
![]()
Ситуацијата е ваква. ЦоД е со цена за западен пазар. Ако ти живееше на запад, или пак ако ЦоД кај нас се продаваше по прифатлива цена за нашиот пазар, ти веројатно ќе ја купеше. Ја пиратизираш само оти неможиш да ја купиш, не оти играта не заслужува да биде купена или сл.
Да беше тоа значи тие и ќе те ограбеа и ќе ти потрошеја време без ди да добијаш нешто.
Има игри кои вредат, од кои добиваш нешто. Тие вредат да се купат, без разлика на крајот дали ќе ги оцениш одлични, добри или лоши.
CoD серијалот (а и многу други) веќе ја изгуби вредноста, сега се е трикови (еден трик ти е вадење на стара слава пример), за да продадат што повеќе.
Ами ако ја следиме твојава логика ништо не се прави од кеиф. Ако беше така тогаш се губи смислата на животот.А чек кој прави игра од ќејф?
Тие што прават, прават, ги има.
Конкретно за игрите, кога правиш игра со кеиф ти во умот на прво место ти стои „Визија која сакам да им ја дадам на луѓето и некако можеби ќе им користи“, а не „пари“. И нормално за да се направи тоа потребни се секави ресурси, затоа и такивте игри пак имааат цена и таквите вредат да се купат поточно да се играат.