Препораки за игри

Член од
6 јуни 2009
Мислења
3.094
Поени од реакции
445
Не се секирај братче,да не тераме офтопик,задоволен сум со еден интернет од 250 гига со кој ќе ја симнам играта.А пари да давам?Не сум купил оргинал,нема ни :) Не сум до толку умноболен :)
Умноболен си т.е. крадец си ако никогаш не купиш оригинал. Но тоа не ми е поентата.

Ситуацијата е ваква. ЦоД е со цена за западен пазар. Ако ти живееше на запад, или пак ако ЦоД кај нас се продаваше по прифатлива цена за нашиот пазар, ти веројатно ќе ја купеше. Ја пиратизираш само оти неможиш да ја купиш, не оти играта не заслужува да биде купена или сл.

Да беше тоа значи тие и ќе те ограбеа и ќе ти потрошеја време без ди да добијаш нешто.

Има игри кои вредат, од кои добиваш нешто. Тие вредат да се купат, без разлика на крајот дали ќе ги оцениш одлични, добри или лоши.
CoD серијалот (а и многу други) веќе ја изгуби вредноста, сега се е трикови (еден трик ти е вадење на стара слава пример), за да продадат што повеќе.

А чек кој прави игра од ќејф?
Ами ако ја следиме твојава логика ништо не се прави од кеиф. Ако беше така тогаш се губи смислата на животот.
Тие што прават, прават, ги има.

Конкретно за игрите, кога правиш игра со кеиф ти во умот на прво место ти стои „Визија која сакам да им ја дадам на луѓето и некако можеби ќе им користи“, а не „пари“. И нормално за да се направи тоа потребни се секави ресурси, затоа и такивте игри пак имааат цена и таквите вредат да се купат поточно да се играат.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
А да продолжевте он-топик? Може да се отвори тема за MW3 па таму дискутирајте.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Време е да прекинете да се карате...бидејќи излезе L.A. Noire : )

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
modern-warfare-3-psg1-1024x575.jpg

PSG1-black-ops-1024x590.jpg

Првите слики од MW3 вака не изгледа импресивно, исто со блек опс. Ај останува да видиме што како за некој ден.

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Дај препорачајте било каква игра за "КАНТАВА" :Time of this report: 12/10/2010, 20:29:31
Machine name: WIN-XQ8PSVZ1TDG
Operating System: Windows Vista™ Starter (6.0, Build 6002) Service Pack 2 (6002.vistasp2_gdr.090803-2339)
Language: Macedonian (FYROM) (Regional Setting: Macedonian (FYROM))
System Manufacturer: Gigabyte Technology Co., Ltd.
System Model: G31M-S2L
BIOS: Award Modular BIOS v6.00PG
Processor: Intel(R) Celeron(R) CPU 430 @ 1.80GHz, ~1.8GHz
Memory: 1012MB RAM
Page File: 1356MB used, 935MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 10
DX Setup Parameters: Not found
DxDiag Version: 6.00.6001.18000 32bit Unicode
дали и кој фудбал менаџери можам да ги играм на ова конфигурација?:kesa:

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
Ма ја шупак, на глупости поебав 30гб...

--- надополнето ---

Ееее...и утре очекувам впечатоци.

Ццц...све лешпери ееј....веќе 1саат ми иде со 5kb/s......7000 leechers...0 seeders.. заеби ти тоа

Исто излага и Fable 3 денеска...навалете

laceso

Zoomj †
Член од
17 мај 2011
Мислења
422
Поени од реакции
318
Нема сеа пренатрупан е и тешко иде, од утре сабајлечки. Јас сум до 85, до 3 саат ќе биде регната. Само пазете од DRM, Атари се штитат и ќе тужат.

--- надополнето ---

Ццц...све лешпери ееј....веќе 1саат ми иде со 5kb/s......7000 leechers...0 seeders.. заеби ти тоа

Исто излага и Fable 3 денеска...навалете
Fable 3 ѓубрето никој нема да го игра покрај ова, за оние што пратат RPG. Кај им текна на тие сеа да ја лансираат.

LaVista

Traumatic Playground
Член од
31 јануари 2007
Мислења
4.183
Поени од реакции
958
Има некој да сподели нешто за Witcher? Како ви се чини, вреди ли да се игра, графика, гејмплеј... нешто :)

ONE

Член од
21 декември 2008
Мислења
895
Поени од реакции
64
Шо е разликата помеѓу верзијата од SKIDROW и една друга верзија освем тоа шо од SKIDROW е 14ГБ, а другава 6ГБ ?

За The Witcher 2 зборувам.
Таа втората е на некој начин рипувана, што значи веројатноста дека ќе ти се јави проблем, или при инсталација или при играње е 99%.

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
Таа втората е на некој начин рипувана, што значи веројатноста дека ќе ти се јави проблем, или при инсталација или при играње е 99%.
Никогаш, апсолутно никогаш сум немал проблем со рипувана игра.. убаво пишува што е извадено од играта (сите јазици освен англиски), што оставено (се` останато) и колку зафаќа после отпакување/инсталација (13.3 GB). Единствениот проблем во овој случај не е со играта, туку со installer-от кој има опасен memory leak.. така да, кликни install и тргни се од компјутер 45 минути.

Почнувам со играње.

EDIT: Ииии, ништо.. не можам да ја играм, делумно заради слабата графичка, ама главно затоа што е најнеоптимизирана игра евр :)

Kajgana Shop

На врв Bottom