Препораки за игри

Woofer

I'm a very neat monster.
Член од
21 април 2010
Мислења
854
Поени од реакции
325
Јас ја пробав и е многу слабо оптимизирана, моментално многу лошо ја тера кај мене а и кај други со најновите графички не иде како што треба. Да почекаме нови драјвери или пач... Или може бара добар процесор зошто мојов е тапа... (AMD x2 6000+)
http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=1892943.

laceso

Zoomj †
Член од
17 мај 2011
Мислења
422
Поени од реакции
318
Ќе бара нормално кога е пц ексклузивно RPG. Оптимизираноста нема везе со тоа, потребни се вакви игри за на пц, бар по 1-2 у годината, само така нема да изумре пц гејмингот.

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
Играта е одлична, начинот на борба потсеќа на Assassins Creed серијалот, а и графиката е слична, со малку подобри сенки и ефекти. додаени се нови магии, фрлањето на бомбите и ставањето на стапиците сега е многу полесно и попрактично, а и се менува секој дел од опремата, за разлика од првиот дел каде се менуваше само chestот. Локациите се прекрасни, со дизајн кој влече од словенската митологија и историја. Приказната е фантастична, посебно ако сакате приказни од типот на Game of Thrones, мрачна , длабока,реалистична. Во музиката често ќе препознавате словенски зборови, на моменти има и типични стари македонски ритмови измешани со некои поегзотични инстументи.Во однос на оптимизација, мене ми лета на Dual Core 2140 clockнат на 2.0 GHz, HD 3870 и 2 GB ram. Не сакам да откривам повеќе , но мислам дека оваа игра и Портал 2 ќе бидат сериозни кандидати за GOTY. Ако сакате rpg , а досадно ви е додека чекате до Skyrim, ова е играта за вас.
Еве ги првите 30 минути од играта, на почетокот почнува една од поубавите песни кои ги имам слушнато во вакви игри.

Член од
14 ноември 2010
Мислења
708
Поени од реакции
140
Играта е одлична, начинот на борба потсеќа на Assassins Creed серијалот, а и графиката е слична, со малку подобри сенки и ефекти. додаени се нови магии, фрлањето на бомбите и ставањето на стапиците сега е многу полесно и попрактично, а и се менува секој дел од опремата, за разлика од првиот дел каде се менуваше само chestот. Локациите се прекрасни, со дизајн кој влече од словенската митологија и историја. Приказната е фантастична, посебно ако сакате приказни од типот на Game of Thrones, мрачна , длабока,реалистична. Во музиката често ќе препознавате словенски зборови, на моменти има и типични стари македонски ритмови измешани со некои поегзотични инстументи.Во однос на оптимизација, мене ми лета на Dual Core 2140 clockнат на 2.0 GHz, HD 3870 и 2 GB ram. Не сакам да откривам повеќе , но мислам дека оваа игра и Портал 2 ќе бидат сериозни кандидати за GOTY. Ако сакате rpg , а досадно ви е додека чекате до Skyrim, ова е играта за вас.
Еве ги првите 30 минути од играта, на почетокот почнува една од поубавите песни кои ги имам слушнато во вакви игри.
А на што детали играш ?

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
Ова не е могуче....25000 leecheri а сидери скоро ич....брзинава на downloadov не ми мрда....катастрофа

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Епа нова игра е и сега сите напнуваат како гладни кокошки на просо.

Woofer

I'm a very neat monster.
Член од
21 април 2010
Мислења
854
Поени од реакции
325
вадам 60-70фпс(ваљда ради всинк) со 8800 Ultra, Q8200, 6GB RAM.
Не ми е јасно, кај мене со HD 5770 и AMD x2 6000+ нејке да извади повеќе од 20 fps без разлика дали играм на low, medium или high. Е сеа рам имам само 2 гига дали е можно рамот да ме заебава?

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
Не ми е јасно, кај мене со HD 5770 и AMD x2 6000+ нејке да извади повеќе од 20 fps без разлика дали играм на low, medium или high. Е сеа рам имам само 2 гига дали е можно рамот да ме заебава?
Не е до тебе....побарај на google The Witcher 2 AMD x2 problems...
Problem #14: Unable to run The Witcher 2 properly with AMD Athlon 64 x2 processor / game either runs really fast or really slow
Possible Solution #1:
Download the AMD Dual-Core Optimizer

Woofer

I'm a very neat monster.
Член од
21 април 2010
Мислења
854
Поени од реакции
325
Не е до тебе....побарај на google The Witcher 2 AMD x2 problems...
Problem #14: Unable to run The Witcher 2 properly with AMD Athlon 64 x2 processor / game either runs really fast or really slow
Possible Solution #1:
Download the AMD Dual-Core Optimizer
Фала, едно време го имав ова инсталирано али не приметив никаква разлика воопшто, мислев дека не е потребно, ќе пробам па ќе ви пишам.

sveznajko

Random nobody
Член од
17 август 2006
Мислења
522
Поени од реакции
101
Фала, едно време го имав ова инсталирано али не приметив никаква разлика воопшто, мислев дека не е потребно, ќе пробам па ќе ви пишам.
Има ефект ? Ја сум со АМД x2 ама ја немам пробано.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Нека не ви е чудно, на крај краева имаме графички стари 4 години.

Заборавивме како изгледа една PC ексклузива :)

Член од
4 мај 2007
Мислења
598
Поени од реакции
208
Препорачајте ми некоја ФПС (освен COD), и некоја интересна во стилот на Gird,NFS итн. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom