Премиерот и Претседателот ретерираат од "цврстиот" став за двојната формула

realen_07

Опозиционер
Член од
12 април 2008
Мислења
3.636
Поени од реакции
134
Де бе, сега наивци глумиме, збунио си се мало....

Еј.. :tv:

Самиот Жерновски ти истакнува дека само глумиме преговори, а не сакаме компромис.

Тоа значи - нема намера од Премиерот и Претседателот за смена на името.
Ај ќе те оставам за кратко време и самиот да се увериш колку врска немаш во она што го пишуваш.

Останува како што е, а во меѓувреме... ти ја помеша агитацијата. :sekss:
Хехе... Агитацијата постои само во твојата глава, а тука веќе јас ништо ти неможам :toe:

SuicideMessiah

Советник
Член од
7 јули 2008
Мислења
5.564
Поени од реакции
286
Многу јасно си кажува тој,премногу, нема потреба јас да го толкувам.

:helou:
Taka e,mnogu jasen beshe Gjole Kosmodisk.Kje se vitka kichma,troa kje se podnavednat so Gruevski i potoa normalno chlenka vo NATO i EU so prodaeno ime.

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
И мене ме плаши се почесто употребуваниот термин-разумен компромис...и некои други беа за разумен компромис.

R

RAYTHEON23

Гостин
И мене ме плаши се почесто употребуваниот термин-разумен компромис...и некои други беа за разумен компромис.
да бидеме реални РАЗУМЕН КОМПРОМИС не постои нарочито у политика....не требаше да го замениме терминот ДВОЈНА ФОРМУЛА мислам СДСМ ја преферираа ама и они поради рејтингот на НАТО и ЕУ се пишманија заради претседателските избори(мислеа народот ке падне на финтата 6 месеци во НАТО):toe:

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Нема што да те плаши. Излезете на улица сите што сте против „разумен компромис„ ако до него дојде и компромисот ќе падне.

Ако пак помине значи на мнозинството му одговара и ќе мора да се прилагодиш на нивните желби.

Трето не гледам.

Член од
29 јуни 2005
Мислења
1.284
Поени од реакции
14
Добро де, што ти е поентата ?
Жерновски и опозицијата сватиле дека власта декларативно преговара па сеа сакат да ја разубедат.
Или Жерновски ја разбрал, па сега го менува ставот и ја подржува наводната игра на власта.

Po se ovoj Zernovski umno dete........
No da te prtasham neshto tebe "realen". Ako Gruevski utre poradi pritisoci za promena na imeto ili poradi "kompromisot" koj po negova procenka ke e shteten za Makedonija, podnese ostavka i povika na predvremeni izbori, koe ke e tvoeto mislenje za potegot na Grujo:
1. ispraven i demokratski chin
2.kukavica, bega od odgovornost

Член од
30 март 2009
Мислења
418
Поени од реакции
27
Ako na nekoj si mu dal mandat da vodi drzava togas od nego ocekuvas i odluki.
Nema tema na koja moze da se izbega ako si premier.
Belkim nema da bira sto mu se dopaga a sto ne.
Kukavicluk e sekoe povikuvanje na populizam nacionalizam.

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Iskreno, mi se smaci od se. Veselje za narod e seto sto se slucuva, aman vekje, ako go menuvaat neka go smenat ednas, and let's get over with it. Toa pa toa 20 godini, trgni zastani. Site (sto se ili bile na vlast) bi go smenale samo nemaat m*da da go storat toa.

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
Nema promena gospoda govnari, znam deka nekoj od vas imaat pusta zelba ama nema da vi se ispolni, samo ke vi ostane zelba da laete na net.:tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom