Apokalipto
Tredici
- Член од
- 4 март 2007
- Мислења
- 15.576
- Поени од реакции
- 2.585
Либерејшн... ама искрено Ношпал ти е бивш и сега вака му се одмаздуваш?
Ајде бе тесни пантолончиња ко без кур евнух, или му е пуштен надолу по ногавица?
Ова е врвот на мојата кариера -изјави Ношпал, креаторот на дизајните.
Очигледно, премногу си дозволил со својата имагинација.
Новите армиски униформи со елементи на дедо Илјо Малешевски
Ирина Гелевска Коментари (0)
Хех, ме откри, види го беее... :nesum:Либерејшн... ама искрено Ношпал ти е бивш и сега вака му се одмаздуваш?
Хех, ако сакаш да ти држам лекции историја, за тебе достапен сум во секое доба.
Ја незнам колку знаеш за Македонија, но најзастапени бои се бела, црвена и црна на македонските носии.
Ама ти изглеа сакаш зорле да се напраиш приглуп.
Шо те буни шубарата?Хех, ме откри, види го беее... :nesum:
:tv: Шала на страна, човекот го имам видено еднаш у живот, во еден бутик, како пробуваше женски фустани пред десетина негови студенти.
Ама настрана тоа, ме иритираат белите панталони, шубарата од немај каде, глупавата шапка и евтиниот антички кич неумесно вграден. Сепак, солидно за на карневал.
--- надополнето ---
Хех, ако сакаш да ти држам лекции историја, за тебе достапен сум во секое доба.
За кави македонски носии збориш? Ова униформи за културно-уметничко друштво АРМ се, или за војска?
За оние македонски носии шо дедо ти ги носел. А според тебе, шо бои треба да има АРМ? Сина, розова, зелена?Хех, ако сакаш да ти држам лекции историја, за тебе достапен сум во секое доба.
За кави македонски носии збориш? Ова униформи за културно-уметничко друштво АРМ се, или за војска?
Што бе антиквизација,диносауруси треба да има на униформата ,тие се првите македонски миленичињаИако антиквизација е убава работа и треба да се предолжи така. Сепак само промена на платното или почисто античка би завршила работа. За Антички во прво оделение може да се прави муабет кога ќе научиме асално Современ Македонски.
На све мислеле ,нема да им биде топло ,па за тоа е и вентилаторот ставен знаме да ни биде ,да ги лади ...И за македонското државно знаме најдоа еден камен од некоја си црква на која имаше нешто слично како осумкрако сонце, па не убедуваа дека тоа бил македонски стар симбол...
Најголемиот аргумент за новите униформи беше дека во лето, гардистите се онесвестувале? бидејќи униформите биле од дебело платно.
Сега со шубарите ќе се ладат преку лето.
Прадедо ми кога се борел, си носел убаа комитска униформа, со убо капче, реденици и малихерка. Не акал по планињето во бели панталони, какви шо носеле зурлаџиите и тапанџиите кои останале дома и свиреле за турските бегови.За оние македонски носии шо дедо ти ги носел. А според тебе, шо бои треба да има АРМ? Сина, розова, зелена?
Или можеби повеќе сакаш во овие бои да биде?
Повеќе на розево му одговара...нешто слично ко оваЗа оние македонски носии шо дедо ти ги носел. А според тебе, шо бои треба да има АРМ? Сина, розова, зелена?
Или можеби повеќе сакаш во овие бои да биде?