Предлог-униформите за гардистите: кич и плагијатерство

Ви се допаѓа?

• Да

Гласови: 12 19,4%
  • Не

Гласови: 18 29,0%
  • Нека си остане старата

Гласови: 37 59,7%

• Вкупно гласачи
    62

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Либерејшн... ама искрено Ношпал ти е бивш и сега вака му се одмаздуваш?

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799

Ова е врвот на мојата кариера -изјави Ношпал, креаторот на дизајните.
Очигледно, премногу си дозволил со својата имагинација.
Ајде бе тесни пантолончиња ко без кур евнух, или му е пуштен надолу по ногавица?

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.128
Поени од реакции
30.221
+ причина зошто ми се свиѓаат- ме потсеќаат на

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
]

Новите армиски униформи со елементи на дедо Илјо Малешевски
Ирина Гелевска Коментари (0)

Ако е инспирација по Дедо Иљо Малешевски треба фустанче да се носи а не тесна пантолома. Патем дали гледате на дедо Иљо до кај му е фустанот мажиште бре :icon_lol:.

С

сашенко

Гостин
Старите се многу подобри.Не ми е јасно зашто со сила сакаат да менуваат нешто кога нема потреба.Убави униформи имаат и мислам дека треба да ги задржат

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Старите се супер,а овие новиве како за маскенбал.

L

Liberation

Гостин
Либерејшн... ама искрено Ношпал ти е бивш и сега вака му се одмаздуваш?
Хех, ме откри, види го беее... :nesum:

:tv: Шала на страна, човекот го имам видено еднаш у живот, во еден бутик, како пробуваше женски фустани пред десетина негови студенти.

Ама настрана тоа, ме иритираат белите панталони, шубарата од немај каде, глупавата шапка и евтиниот антички кич неумесно вграден. Сепак, солидно за на карневал.

--- надополнето ---

Ја незнам колку знаеш за Македонија, но најзастапени бои се бела, црвена и црна на македонските носии.
Ама ти изглеа сакаш зорле да се напраиш приглуп.
Хех, ако сакаш да ти држам лекции историја, за тебе достапен сум во секое доба.

За кави македонски носии збориш? Ова униформи за културно-уметничко друштво АРМ се, или за војска?

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.128
Поени од реакции
30.221
Хех, ме откри, види го беее... :nesum:

:tv: Шала на страна, човекот го имам видено еднаш у живот, во еден бутик, како пробуваше женски фустани пред десетина негови студенти.

Ама настрана тоа, ме иритираат белите панталони, шубарата од немај каде, глупавата шапка и евтиниот антички кич неумесно вграден. Сепак, солидно за на карневал.

--- надополнето ---

За кави македонски носии збориш? Ова униформи за културно-уметничко друштво АРМ се, или за војска?
Шо те буни шубарата?

македонски антички војник

Баш треба да стои шубарата оти има карактеристична конусоидна форма за разлика од бугарската цилиндрична. Така да, никој ништо не копира, никој ништо не краде, тоа се само македонски обележја.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Иако антиквизација е убава работа и треба да се предолжи така. Сепак само промена на платното или почисто античка би завршила работа. За Антички во прво оделение може да се прави муабет кога ќе научиме асално Современ Македонски.

L

Liberation

Гостин
И за македонското државно знаме најдоа еден камен од некоја си црква на која имаше нешто слично како осумкрако сонце, па не убедуваа дека тоа бил македонски стар симбол...

Најголемиот аргумент за новите униформи беше дека во лето, гардистите се онесвестувале? бидејќи униформите биле од дебело платно.

Сега со шубарите ќе се ладат преку лето.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.128
Поени од реакции
30.221

За оние македонски носии шо дедо ти ги носел. А според тебе, шо бои треба да има АРМ? Сина, розова, зелена?
Или можеби повеќе сакаш во овие бои да биде?

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Иако антиквизација е убава работа и треба да се предолжи така. Сепак само промена на платното или почисто античка би завршила работа. За Антички во прво оделение може да се прави муабет кога ќе научиме асално Современ Македонски.
Што бе антиквизација,диносауруси треба да има на униформата ,тие се првите македонски миленичиња

--- надополнето ---

И за македонското државно знаме најдоа еден камен од некоја си црква на која имаше нешто слично како осумкрако сонце, па не убедуваа дека тоа бил македонски стар симбол...

Најголемиот аргумент за новите униформи беше дека во лето, гардистите се онесвестувале? бидејќи униформите биле од дебело платно.

Сега со шубарите ќе се ладат преку лето.
На све мислеле ,нема да им биде топло ,па за тоа е и вентилаторот ставен знаме да ни биде ,да ги лади ...

L

Liberation

Гостин
За оние македонски носии шо дедо ти ги носел. А според тебе, шо бои треба да има АРМ? Сина, розова, зелена?
Прадедо ми кога се борел, си носел убаа комитска униформа, со убо капче, реденици и малихерка. Не акал по планињето во бели панталони, какви шо носеле зурлаџиите и тапанџиите кои останале дома и свиреле за турските бегови.

Можела мала корекција на сегашнава униформа, да променат дебелина на платно... ама вака...?

.:MadMan:.

Ретардиран
Член од
20 август 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.781
Повеќе на розево му одговара...нешто слично ко ова

Kajgana Shop

На врв Bottom