Предлог-униформите за гардистите: кич и плагијатерство

Ви се допаѓа?

• Да

Гласови: 12 19,4%
  • Не

Гласови: 18 29,0%
  • Нека си остане старата

Гласови: 37 59,7%

• Вкупно гласачи
    62

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.128
Поени од реакции
30.221
Прадедо ми кога се борел, си носел убаа комитска униформа, со убо капче, реденици и малихерка. Не акал по планињето во бели панталони, какви шо носеле зурлаџиите и тапанџиите кои останале дома и свиреле за турските бегови.

Можела мала корекција на сегашнава униформа, да променат дебелина на платно... ама вака...?
Де молим те кажи ми шо капа носел дедо ти?

Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
Еве мене на кој ме потсеќаат униформиве...
NapoleonBonaparte_Best.jpg napoleon_bonaparte.jpg (Наполеон бомбоњера)

Красни униформи си имаме ,која е поентата да ги менуваме ?

Ајде бе,ние ИМЕ ќе смениме па не униформи .

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
А според тебе, шо бои треба да има АРМ?
Актуелните бои

Зошто да се менуваат униформите кога никому не му пречат?

Де молим те кажи ми шо капа носел дедо ти?
И шапките, а и униформите се речиси идентични со актуелните униформи на гардистите:

Карев

Сандански со соборци

Поназад ги има Груев и Развигоров

Да не ме сфатиш погрешно, не негирам дека многу од војводите носели и шубари или друг тип на шапки, ама пак останува прашањето зошто да се менуваат актуелните униформи кога имаат и континуитет. И од осамостојувњето и поназад во минатото.

L

Liberation

Гостин
Зошто да се менуваат униформите кога никому не му пречат?

...ама пак останува прашањето зошто да се менуваат актуелните униформи кога имаат и континуитет. И од осамостојувњето и поназад во минатото.
Им пречат. На ДУИ.
И така не спремаат да смениме име. Една униформа нема да е кој знае каква разлика.

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Не е лоша идејата за промена и помодерен изглед.
Имавме најзастарена униформа, со она наметкана до земја. Таа наметката не ми се свиѓа ич.
А имало конкурс па Ношпал победил? Или само Ношпал го ангажирале? Ако е ова второво тогаш е тотално не фер, младиве дизајнери се многу подобри, овој педеров не го почитувам многу.
Иначе добро е што се употребени боите од носијата.
Ќе видите секое чудо за 3 дена. Брзо ќе се навикнеме на променава. Иако гледано ние македонците мразиме промени, тоа е и целиот проблем во ситуацијава.

Плус кога ќе ги видиме убавине високи момци сите еден до друг во потеснава униформа ќе воочиме дека не е се така лошо :drk:

Б

Бат Елохим

Гостин
Мене не ми се допаѓаа новите униформи кога гледав прееска на ТВ, ама кога ги видов на другите земји.. грчки дворски шутови, сини ко плаво небо српски, имаше и едни шарени ко шарени алишта на 100 степени у машина, па си викам и новиве наши не се толку лоши. Освен капата ко за халоувин.
Инаку да, Ношпал е лош избор за креатор, кога ќе ми текне у што ги става ѕвездиве наши одма можам да претпоставам што ќе искреира за војници :icon_lol:

Инаку сегашните униформи се мноооогу убави! Не знам што им требаше да ги менуваат.

Ч

Чај

Гостин
Неееееееее ниакако да ги менват преубај униформи имаја досега. ЦЦЦЦ мора смо од негде да копират ко да не можи да си остани нешто традиционално

L

Liberation

Гостин
Имавме најзастарена униформа, со она наметкана до земја. Таа наметката не ми се свиѓа ич.
Баш таа наметка беше изворно комитска.

А имало конкурс па Ношпал победил? Или само Ношпал го ангажирале? Ако е ова второво тогаш е тотално не фер, младиве дизајнери се многу подобри, овој педеров не го почитувам многу.
Не го почитуваш пошто, нели, е педер. Се надевам сега, штом толку те попалуваат новите униформи, ќе почнеш малце да го респектираш.
Конкурс имаше, и тоа меѓународен.

Плус кога ќе ги видиме убавине високи момци сите еден до друг во потеснава униформа ќе воочиме дека не е се така лошо :drk:
Абе викам ја до момците е...

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.128
Поени од реакции
30.221
Нема ли некој убаво граден секси дечко да ги испроба униформиве? :cheeky1:

L

Liberation

Гостин
Нема ли некој убаво граден секси дечко да ги испроба униформиве? :cheeky1:
Штом стари кукли од Типо, наместо гардисти, изгледа никој војник не сакал да прифати да се бламира во карневалски маски.
Или Ношпал не ги дозашил униформите, па да не се испокинат на војници што мрдаат.
Или не се погодил квалитетот на платното... кој знае :)

Kajgana Shop

На врв Bottom