- Член од
- 26 октомври 2012
- Мислења
- 2.535
- Поени од реакции
- 3.362
Само од трејлерот е предосадно .The Killing
Ќе ја пробам Cult ,други предлози се добредојдени .
Само од трејлерот е предосадно .The Killing
И јас мислев да ти ја предложам The killing ама оргиналната данска серија со името Forbrydelsen. Е оваа ако ти е предосадна тогаш бадијала ти е ако ти предложувам други серии, бидејки оваа ми е во топ најдобри серии кои ги имам гледано заедно со Broen, Wallander(2005), Broen, Les revenants, Sherlok, The Fall итн.Само од трејлерот е предосадно .
Ќе ја пробам Cult ,други предлози се добредојдени .
Од сите овие Broen е некаде во типови на серии што мене би ми се допаднале .Повеќето што ми даваат предлог се све едно те исто приказни од стандард типот (некој инспектор наоѓа на мртво тело и се развива приказната ) .И јас мислев да ти ја предложам The killing ама оргиналната данска серија со името Forbrydelsen. Е оваа ако ти е предосадна тогаш бадијала ти е ако ти предложувам други серии, бидејки оваа ми е во топ најдобри серии кои ги имам гледано заедно со Broen, Wallander(2005), Broen, Les revenants, Sherlok, The Fall итн.
Според мене за една серија да биде добра не важна само приказната туку и добрата глума и атмосферата во самата серија, затоа што ако почнувам да ги сведувам сериите што ги гледам по твојата горенапишана шема, 80% ке треба да престанам да ги гледам затоа што не се "оргинални" (некој инспектор наоѓа на мртво тело и се развива приказната ).Од сите овие Broen е некаде во типови на серии што мене би ми се допаднале .Повеќето што ми даваат предлог се све едно те исто приказни од стандард типот (некој инспектор наоѓа на мртво тело и се развива приказната ) .
The Legends
Person of Interest
Revolution
Touch
Овие серии ги имам гледано и ги гледам понатака од типот мистерија .Фала за предлозите .
Незнам ти колку си ги гледал серииве , но за мене се сепак подобри од тоа во секој мистерија филм да стануваат мртви ,инспектори и полиција да се главните фаци во серијата ,или пак се граничат со невидена фантазија (ја сфаќам дека тие фантазии се и некогаш добри за серијали од типот мистерија али овие ја претерааСпоред мене за една серија да биде добра не важна само приказната туку и добрата глума и атмосферата во самата серија, затоа што ако почнувам да ги сведувам сериите што ги гледам по твојата горенапишана шема, 80% ке треба да престанам да ги гледам затоа што не се "оргинални" (некој инспектор наоѓа на мртво тело и се развива приказната ).
Сите набројани серии ги имам гледано и освен во француската серија (која има поголема доза на фантастични елементи) сите други се со мала доза на нелогичности (да не се лажеме скоро во секоја серија има нелогичности).Незнам ти колку си ги гледал серииве , но за мене се сепак подобри од тоа во секој мистерија филм да стануваат мртви ,инспектори и полиција да се главните фаци во серијата ,или пак се граничат со невидена фантазија (ја сфаќам дека тие фантазии се и некогаш добри за серијали од типот мистерија али овие ја претераа) .
Отиииииииии бре, оти не ја си ја гледал данската Мост? Зошто го гледате тоа срање од американска верзија, одма да си ја симнал данската, тоа е лектира за американците како треба да се прави една криминалистичка серија!The Bridge US одлична серија, мислам дека @Zedd ја имаше предложено во оваа тема.![]()
Ја имаш Ирис гледано, корејската?Премногу sci-fi за мене ,нешто во граници на нормала (Person of interest ,Blacklist ,Iris ) слично на овие .