Предлог за серии и кратки рецензии

Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144
Само од трејлерот е предосадно .
Ќе ја пробам Cult ,други предлози се добредојдени .
И јас мислев да ти ја предложам The killing ама оргиналната данска серија со името Forbrydelsen. Е оваа ако ти е предосадна тогаш бадијала ти е ако ти предложувам други серии, бидејки оваа ми е во топ најдобри серии кои ги имам гледано заедно со Broen, Wallander(2005), Broen, Les revenants, Sherlok, The Fall итн.

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
И јас мислев да ти ја предложам The killing ама оргиналната данска серија со името Forbrydelsen. Е оваа ако ти е предосадна тогаш бадијала ти е ако ти предложувам други серии, бидејки оваа ми е во топ најдобри серии кои ги имам гледано заедно со Broen, Wallander(2005), Broen, Les revenants, Sherlok, The Fall итн.
Од сите овие Broen е некаде во типови на серии што мене би ми се допаднале .Повеќето што ми даваат предлог се све едно те исто приказни од стандард типот (некој инспектор наоѓа на мртво тело и се развива приказната ) .
The Legends
Person of Interest
Revolution
Touch
Овие серии ги имам гледано и ги гледам понатака од типот мистерија .Фала за предлозите .

Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144
Од сите овие Broen е некаде во типови на серии што мене би ми се допаднале .Повеќето што ми даваат предлог се све едно те исто приказни од стандард типот (некој инспектор наоѓа на мртво тело и се развива приказната ) .
The Legends
Person of Interest
Revolution
Touch
Овие серии ги имам гледано и ги гледам понатака од типот мистерија .Фала за предлозите .
Според мене за една серија да биде добра не важна само приказната туку и добрата глума и атмосферата во самата серија, затоа што ако почнувам да ги сведувам сериите што ги гледам по твојата горенапишана шема, 80% ке треба да престанам да ги гледам затоа што не се "оргинални" (некој инспектор наоѓа на мртво тело и се развива приказната ).

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
Според мене за една серија да биде добра не важна само приказната туку и добрата глума и атмосферата во самата серија, затоа што ако почнувам да ги сведувам сериите што ги гледам по твојата горенапишана шема, 80% ке треба да престанам да ги гледам затоа што не се "оргинални" (некој инспектор наоѓа на мртво тело и се развива приказната ).
Незнам ти колку си ги гледал серииве , но за мене се сепак подобри од тоа во секој мистерија филм да стануваат мртви ,инспектори и полиција да се главните фаци во серијата ,или пак се граничат со невидена фантазија (ја сфаќам дека тие фантазии се и некогаш добри за серијали од типот мистерија али овие ја претераа :D ) .

Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144
Незнам ти колку си ги гледал серииве , но за мене се сепак подобри од тоа во секој мистерија филм да стануваат мртви ,инспектори и полиција да се главните фаци во серијата ,или пак се граничат со невидена фантазија (ја сфаќам дека тие фантазии се и некогаш добри за серијали од типот мистерија али овие ја претераа :D ) .
Сите набројани серии ги имам гледано и освен во француската серија (која има поголема доза на фантастични елементи) сите други се со мала доза на нелогичности (да не се лажеме скоро во секоја серија има нелогичности).
Моментално ја гледам Person of interest (ја прекинав лани ама сега продолжив дека сите серии ми се на пауза) која според мене е со многу полош квалитет и еден куп нелогичности кои често граничат со невозможни работи, е тоа ти е претерување во сите можни правци а не серии од типот на The killing, wallander (во која има фантастична глума на споредната улога односно ќерката на Валандер), Broen итн :D

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.394
Поени од реакции
26.386
The Bridge US одлична серија, мислам дека @Zedd ја имаше предложено во оваа тема. (y)

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
The Bridge US одлична серија, мислам дека @Zedd ја имаше предложено во оваа тема. (y)
Отиииииииии бре, оти не ја си ја гледал данската Мост? Зошто го гледате тоа срање од американска верзија, одма да си ја симнал данската, тоа е лектира за американците како треба да се прави една криминалистичка серија!

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Јас замарав тука за да се гледа оригиналната Bron, од американската само 1-2 епизоди гледав и беше многу лоша. Инаку @Psyside гледај ги втора и трета сезона од Данската The Killing нема да зажалиш

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Изгледав 2 епизоди од Mob City на Дарабонт. Ја препорачувам за луѓе кои сакаат темнина, добра музика, добра глума и приказна која нема да ве остави рамнодушни. Мене ми е доволно добра, 6 епизоди се се на се. Вреди да се погледне :)

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.862
Поени од реакции
1.611
Ripper Street

Серијава ја загледав на МТВ. Дејствие во источен Лондон во 1889. Инспекторот Едмон Рид , наредникот Дрејк и американецот Џексон се главните ликови околу кој се врти серијата. Лесно е да направиш ЦСИ ај да видиш форезика во тоа време :)

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Firefly ја загледав, добра лајтерица. (y)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.989
Поени од реакции
7.133
Премногу sci-fi за мене ,нешто во граници на нормала (Person of interest ,Blacklist ,Iris ) слично на овие .
Ја имаш Ирис гледано, корејската? :vozbud:
Ја се мислам да се вратам на Никита, гледани ми се првите 2 сезони само. Исто и Фринџ на времето ја загледав, ја запоставив после 2 сезона, 13-14 еп мислам беше. Не знам што да продолжам или да почнам ново нешто...

Kajgana Shop

На врв Bottom