40 Книги се 3.3 книги месечно, у принцип недела книга...
ја толку да читав книги од факсов до сеа се 10ки ќе имав.
не дека не сакам книги ама 40 книги се многу
(под книга подразбирам роман со ~500 страни)
Значи ова е предизвик не значи дека МОРАШ да го исполниш туку да пробаш. Јас мислам дека таман се 40 книги со тоа како до сега сум читал книги. Нема никој да те казни доколку не можеш да ги прочиташ, и нема потреба од притисок да си правиш, ова е за забава и за мотивација, групно ќе се водиме кој до каде е и ќе коментираме. И затоа е предизвик зошто е тешко да се исполни, ама пак доколку успееш ќе бидеш исполнет од тоа што си го постигнал. Си поставил цел и си ја исполнил.Сакам предизвици, но што е многу, многу е. Постојат месеци кога не можам ни една книга да прочитам а тоа значи да читам дупло наредниот месец како да сум на норма, а така не можам да уживам во читањето.
Има доста квалитетни и со по многу помалце страници40 Книги се 3.3 книги месечно, у принцип недела книга...
ја толку да читав книги од факсов до сеа се 10ки ќе имав.
не дека не сакам книги ама 40 книги се многу
(под книга подразбирам роман со ~500 страни)
нема такво правилоP.S. Има правило за тоа колку страни минимум треба да има една книга?
Значи ова е предизвик не значи дека МОРАШ да го исполниш туку да пробаш. Јас мислам дека таман се 40 книги со тоа како до сега сум читал книги. Нема никој да те казни доколку не можеш да ги прочиташ, и нема потреба од притисок да си правиш, ова е за забава и за мотивација, групно ќе се водиме кој до каде е и ќе коментираме. И затоа е предизвик зошто е тешко да се исполни, ама пак доколку успееш ќе бидеш исполнет од тоа што си го постигнал. Си поставил цел и си ја исполнил.