Преголем си плати два билета?

• Креатор на темата .Lost Angel.
  • Време на започнување

Дали е добро да се плаќа билет дупли билет за луѓето со прекумерна тежина?

• ДА

Гласови: 40 56,3%
  • НЕ

Гласови: 31 43,7%

• Вкупно гласачи
    71
L

.Lost Angel.

Гостин
Вака бидејќи видов на интернет каде што луѓето со прекумерна тежина мораат да платат Авиобилет x2 бидејќи нели не ги собира во едно седиште? што мислите според вас дали треба да има посебни места за луѓето со прекумерна тежина или сепак нормално е да се плати билет x2 еве еден пример:

Предебела си да леташ – навредена жена ја тужи авионската компанија

Кенли Тигеман била еднаш навредена во мај лани од продавачот на билети за авио компанијата „ Southwest Airlines“ со забелешката дека е предебела да лета. Кога истото и се случило во ноември, решила да тужи – јави NBC News.

Кенли е политички стратег и блогер од Њу Орлеанс. Таа вели дека не тужи за да добие пари, туку да ја принуди компанијата да престане со „дискриминирачката политика на избирање на корисници според бројот на облека“.
Според правилата на компанијата, секој што не може да се собере во едно седиште во авионот мора да плати два билети!
Првиот пат кога на Кенли и на нејзината мајка им било речено дека се предебели да летаат, таа го сврте вниманието на јавноста со своите блогови, компанијата се извини а парите за билет им биле вратени. Вториот пат, во ноември, според блогот на Кенли, вработениот во авио компанијата и рекол – па погледни се, се гледа дека ти требаат два билети!
И се извинувам поради грешката во анкетата !!!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Да бе, вака си е. Сметаат дека зафаќаш 2 седишта и зашто да му сметаш на другиот? Барем со тие авиокомпании со кои имам патувано вака е. Ништо ново и спектакуларно.

LaChupacabraLoca

jedi master
Член од
13 октомври 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
5.063
Па ако има гз ко 2 седишта , зашо да не плаќа 2 седишта ???

Ако зафаќа 2 места мора да си плати 2 места , компанијата иде у загуба у спротивно ( зборам за билетот на дебелиот ).

L

.Lost Angel.

Гостин
Еве и како што е ред да си дадам јас мислење мислам дека никој не сака да биде толкав дебел и сл. Мислам дека секоја Авиокомпанија треба да има барем 10 седишта наменети за луѓето со прекумерна тежина. а не да и наплаќаат дупли билет. :)

Брзии

Бело сунце, Бело небо, иди даље бог те јебо!
Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
Лол. Па сосем нормално. Секако дека нема да трпам свиња два часа да ми се пика у седиште.

С

сашенко

Гостин
Ако зафаќа простор за двајца, и ако тоа е единствениот начин на кој она може да лета со авионот тогаш нека си ги плати и нека и ги дадат двете седишта за неа

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Еве и како што е ред да си дадам јас мислење мислам дека никој не сака да биде толкав дебел и сл. Мислам дека секоја Авиокомпанија треба да има барем 10 седишта наменети за луѓето со прекумерна тежина. а не да и наплаќаат дупли билет. :)
Да бе, карго авион само за нив да прават. :)

Брзии

Бело сунце, Бело небо, иди даље бог те јебо!
Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
Да брат али авиокомпаниите не ги изградуваат авионите. За тоа треба некое "креативно" македонче да даде идеја. :D

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.856
Поени од реакции
30.773
Не заебавајте и вие сега, а шо не плаќаат по пола цена слабите на кои им фура од страна. Нека направат поголеми седишта за вакви луѓе и готово.

Hiperaktiv

Султан :P
Член од
16 февруари 2012
Мислења
1.590
Поени од реакции
923
За 30+ кг па нагоре од нормалата наплаќаат!...

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.495
Поени од реакции
6.921
Пошто сум по автобуси секој ден, реално ќе коментирам ЕПТЕН смета кога ќе седне некој дебел до тебе, ама мислам на ептен дебели луѓе.

стварно зафаќа седиште ипол, и немам намера ја поради него да "страдам", и цел пат да седам на пола седиште, ја за мојата карта сум платил исто како тој, и ако автобуската компанија што ме превозува не ги оддели седиштата со 10 сантима растојание и рачка измеѓу, за дебелиот батка да не ми седи на моето седиште, има да се бунам.

O

onlya

Гостин
За авиокомпаниите незнам не сум се возела со авион и не верувам дека ќе се возам малку страв ми е туку идеава е одлична за ЈСП автобусите :D
jsp.JPG
па да видиме дали ќе пружат уште нозе, додека доле луѓето се гужваат од други елегантно пополнети личности кои не успеале да се качат горе. :)

L

.Lost Angel.

Гостин
За авиокомпаниите незнам не сум се возела со авион и не верувам дека ќе се возам малку страв ми е туку идеава е одлична за ЈСП автобусите :D
Прегледај го приврзокот 43037
па да видиме дали ќе пружат уште нозе, додека доле луѓето се гужваат од други елегантно пополнети личности кои не успеале да се качат горе. :)
:pos: паметна жена нема што тука :D си се испружила ехеее уште перница и готова е за патување Скопје - Ржаничино :D

Член од
10 мај 2010
Мислења
2.727
Поени од реакции
1.970
Прегледај го приврзокот 43037
Елегантно пополнети :pos::pos::pos:.....оваа кој знае со што е полнета .

Kajgana Shop

На врв Bottom