Smoke_a_lot
НЕСОПИРЛИВ
- Член од
- 16 март 2008
- Мислења
- 707
- Поени од реакции
- 63
Па нуклеарка беше добро така?Не ти требаат ни апчиња ни амфетамини ни нишо.Или едното или другото брат.
Двете у комбо се нуклеарка.
Па нуклеарка беше добро така?Не ти требаат ни апчиња ни амфетамини ни нишо.Или едното или другото брат.
Двете у комбо се нуклеарка.
Горска не се толку криви ко што е крив кафанџијата. Гарант и он ја набавува по некоја багателна цена. Е сеа сакаш у скопска кафана да искочиш, богами ќе се откажеш од добар дел од својот месечен приход.Moре не на мама и на тато... на св.Павле нека се парите 120 денари за литро Горска вода (случајно соработувам со нив знам која им е набавната) иди над 500% ќар... НЕ ДААМ БЕ АЛО!
E, неможиш така да речиш. Можат ако сакаат да си смислат една заштитена цена (пример 50 денари за литар) и повеќе од таа нема да може никој да ја продава. Па да го видам кафанџијата како ќе ја наплаќа појќе? За прекршување на заштитените цени се плаќа добра казна.Горска не се толку криви ко што е крив кафанџијата. Гарант и он ја набавува по некоја багателна цена. Е сеа сакаш у скопска кафана да искочиш, богами ќе се откажеш од добар дел од својот месечен приход.
заштитна цена ко што викаш ти едно време зам имаше на некое пиво.. дали беше горско дали кембах битолско стварно не ми текнува. а да.. и на кока кола мислам имаше ако не се лажам.E, неможиш така да речиш. Можат ако сакаат да си смислат една заштитена цена (пример 50 денари за литар) и повеќе од таа нема да може никој да ја продава. Па да го видам кафанџијата како ќе ја наплаќа појќе? За прекршување на заштитените цени се плаќа добра казна.
Ама македонштинава наша насушна...
хахах ракија + џоинт = македонски асид ))Затоа гане и ракија и шибаш
I ja troshev po 3000 na vecher, pa popiv strela u koleno...., ја трошам од 1000 до 3000 што за сок, што за бензин, што за хамбургерче од мекдоналдс, што за некој концерт, што за частење на другарките (другарите нејќат да прифатат, се прават нешто фраери ) и летнуваат парите. Кога не частам јас помалку трошам. Ама па и ова не е секоја вечер, али 1000 секоја вечер кога излегувам ми лета. Така да да се вратиме на муабетот, 1000 за млад човек не е премногу.
Не е проблем за цената, затоа што практикувам да излегувам 4 пати максимум во месец и да пројдам топ, проблемот е во понудата на дискотеките.
Сите дискотеки во Куманово пуштаат турбофолк, ЈУ хитови, неможе вечер без нив да пројде, преку таквото од такво искачање, ретко некоја дискотека да направи хаус журка со некој квалитетен диџеј.
Ситацијава важи само за Куманово, во Скопје сеуште не сум излегувал, здравје боже кога ќе бидам на факс ќе почнам таму, тука во догледно време неверувам дека ќе се смени менталитетов.
Иначе во Скопје, има дискотеки кои прават добри хаус журки?
Или некои места со добра организација и диџеи кои вртат хаус?
Абе слушам се од хаус, прогресив, минимал, теч, клуб, буквално се, хаус веќе го изгуби своето конкретно значење за правец, бидејќи има мал милион подправци.Zavisi shto podrazbirash pod "haus muzika"
Poshto niz gradov ima eden kup mesta kaj shto se samodeklariraat deka nudat haus muzika, ali realno muzikata shto bi ja slushnal tamu nema ni H od haus.
Poentata mi e toa shto "haus muzika" za tebe mozhe da znachi edno, za mene mozhe da znachi neshto drugo, a za nekoj gazda na kafich mozhe da znachi totalno treto....taka da ili najdi nekoj shto ima ist vkus kako tvojot za da ti odgovori na prashanjeto, ili pak prvite 2-3 nedeli kje eksperimentirash i kje izleguvash na razlichni mesta niz gradov dodeka ne si go najdesh toa shto ti se svigja
Pa i ovde ne e mnogu razlichno da ti kazha pravo, toa turbo folk-ot pametot mu go ispi na narodovАбе слушам се од хаус, прогресив, минимал, теч, клуб, буквално се, хаус веќе го изгуби своето конкретно значење за правец, бидејќи има мал милион подправци.
Но во Куманово, нема ни Х од хаус што викаш ти, туку секаде се фура турбофол, тоа е проблемот.
So true.. So sadSe osekjam deka ziveam vo nekoe selo po Ibarska magistrala kade sme opkruzeni samo so kafani i so seljacaana... Glavna najava za nastan ti e deka Aca Lukas ke ima koncert, vremeno najdobrite klubovi ti go nosat Dado Polumenta za "Fenomenalna zabava" i Seka Aleksic za "Nezaboraven provod".... i don't want to live on this planet any more...