Превисоките цени

М

Мартин`

Гостин
Жити се дај нека админиве ја банираат Ивановска за доброто на форумот, од нејзиниве уфилмани постови ми се оди во WC штом ги читам.
Опростено и е единствено ако има -14 а според постовиве ништо чудно ..

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
ооо машала, од 1000 до 3000 денари дневно?дај Боже сите така да имаат, ама девојче, тоа за 99% од народот е само мисловна именка, кај нас во Прилеп тоа само богаташите го можат..и административците на повисоко место, мито, ова, она..професори со 500евра за една оценка подобра..доктори во државна болница што ако не му ставиш 500евра скришум, нема ни да те прегледа, не пак да те лекува..изгледа твоите ги имаат овие "способности"..
кај си ТИТО, кај ти е голиот оток...

I

Ivanovska

Гостин
Каде тоа? Во Англија, Америка?
Кај нас богаташ си ако можеш да си дозволиш пристоен живот без кредити и слични срања. Да можеш да си го купиш телевизорот што го сакаш притоа да не ти виси уште и рата од кредит за исплаќање на истиот. Јас и сестра ми по 100 денари зимаме од дома и тоа НЕ секој ден и пак мама се жали дека немале пари! А ти секој ден од 1 000 до 3 000 и уште ми се перчиш тука. Јас патика од најк не можам да си земам, а не блуза од 50 евра! И така е со поише од пола од фамилииве!!!!
Грешка си девојче. Секаде во светот е скапо, има економска криза сватете веќе еднаш. Таму кај што наброја ти платите се поголеми ама и цените на производите итн се повисоки. Иначе веќе имаме телевизори дома, а јас не зимам секој ден од 1000 до 3000 туку реков на излегување а не излегувам секој ден навечер во кафич или диско. Ако мислиш онака да отидеш до сендвичара да си купиш хамбургерче или да се маткаш со друштвото па и не ти треба повеќе од 300 денари е толку јас зимам секој ден. Иначе за болдираното па баш и не ти верувам. Секој втор низ Македонијава се шета со најк адидас и пума што за да бидеш различен треба да купиш небрендирана патика. :pos:Сите фураат некој бренд сеа, ама па оди купи небрендирана и ќе се уништи за еден месец оти е неквалитетна.
--- надополнето: Aug 25, 2011 1:14 PM ---
Секогаш се излегувало на 18 само што ти нити имаш толку нити излегуваш.
Така е, ај сега оди прилегни, пладневна дремка де.
--- надополнето: Aug 25, 2011 1:16 PM ---
ооо машала, од 1000 до 3000 денари дневно?дај Боже сите така да имаат, ама девојче, тоа за 99% од народот е само мисловна именка, кај нас во Прилеп тоа само богаташите го можат..и административците на повисоко место, мито, ова, она..професори со 500евра за една оценка подобра..доктори во државна болница што ако не му ставиш 500евра скришум, нема ни да те прегледа, не пак да те лекува..изгледа твоите ги имаат овие "способности"..
кај си ТИТО, кај ти е голиот оток...
Читај што и одговорив на Моника. Иначе јас сум си учела и си се лечам како што си треба па нема потреба од таква ниска и најважното нелегална работа како мито, ниту па ќе се расфрлам некогаш со мито, ниту па имам за мито и срамота е такви ниски клевети да кажуваш, а образованието и здравството си се во ред!

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Така е, ај сега оди прилегни, пладневна дремка де.
Aко преспиваш на пладне не значи дека треба сеуште да лупеташ. Не била од богато семејство а трошела од 1000 до 3000 btw na 14 со кола излегува во град бе :pos:

PokerFace

I'll never be the same..
Член од
30 март 2009
Мислења
1.212
Поени од реакции
623

:D Иначе 1000 на вечер не е премногу за млад човек, ја трошам од 1000 до 3000 што за сок, што за бензин, што за хамбургерче од мекдоналдс, што за некој концерт, што за частење на другарките (другарите нејќат да прифатат, се прават нешто фраери :P) и летнуваат парите. :D
Да ти покажам што кажа пред некој пост, а што сега:

а јас не зимам секој ден од 1000 до 3000 туку реков на излегување а не излегувам секој ден навечер во кафич или диско.
Ало бре!
За брендовите сега - Еко, Елит, Бит Пазар и Зелен Пазат ти се полни со најк(или наке) адидас (или абибас)! СЕКОЈ ВТОР ОД ТАМУ КУПУВА! Сега појасно е?
И те молам, те молам веќе не ја усерувај секоја тема! ТЕ МОЛАМ!

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Предноста на интернет форумите за дискусии е што имаш избор како сам ќе се преставиш пред останатите, а колку е тоа вистина си знаеш самиот.

I

Ivanovska

Гостин
Да ти покажам што кажа пред некој пост, а што сега:

Ало бре!
За брендовите сега - Еко, Елит, Бит Пазар и Зелен Пазат ти се полни со најк(или наке) адидас (или абибас)! СЕКОЈ ВТОР ОД ТАМУ КУПУВА! Сега појасно е?
И те молам, те молам веќе не ја усерувај секоја тема! ТЕ МОЛАМ!
Што си ги пишала буквиве со бела боја, неможе чоек да прочита. :icon_mrgr:
Абе чоек ти читаш шо сум пишала или слабо?

Иначе 1000 на вечер не е премногу за млад човек, ја трошам од 1000 до 3000 што за сок, што за бензин, што за хамбургерче од мекдоналдс, што за некој концерт, што за частење на другарките (другарите нејќат да прифатат, се прават нешто фраери :P) и летнуваат парите.
Значи под тоа вечер не подразбирам секоја вечер од неделата туку тогаш кога се излегува, значи петок или сабота. Ај сеа доста беше дискусија за мене оти автоматски тоа е оф-топик и автоматски се казнува според бановникот. :) Иначе незнам ја што е оригинал па ти ќе ми кажуваш наке и абибас носеле луѓето. Абе ај.

PokerFace

I'll never be the same..
Член од
30 март 2009
Мислења
1.212
Поени од реакции
623
Што си ги пишала буквиве со бела боја, неможе чоек да прочита. :icon_mrgr:
Абе чоек ти читаш шо сум пишала или слабо?

Значи под тоа вечер не подразбирам секоја вечер од неделата туку тогаш кога се излегува, значи петок или сабота. Ај сеа доста беше дискусија за мене оти автоматски тоа е оф-топик и автоматски се казнува според бановникот. :) Иначе незнам ја што е оригинал па ти ќе ми кажуваш наке и абибас носеле луѓето. Абе ај.
Аааааааа преку таска моја више.
Амори мењаш мислења искажани со брзина на светлината! Излагај си и со 10 000 ако сакаш у која сакаш вечер само остај ме на раат, договорено? Ајде више крофна ми ја напраи, човек на тема една од тебе на раат не може да пише!

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Извини, ама јас не ги вброив родителите во листата акање по кафичи. Начукале по 40-50 години и ќе акаат по кафичи? Има ли логика? Тие се за да се грижат за децата и домот. А да не збориме дека не зимаат сите во Мк по 400 евра, туку тоа ти е просек. Значи има и поголеми и помали плати. На секој според заслугата и снаодливоста. Тие со поголема плата можат повеќе да си дозволат, тие со помала ќе си се стиснат и ќе одат по принципот на штедење. Секој ќе си ги пружи нозете колку што му е чергата. Нели е така?
И шо ако се 40-50 години,за нив е забрането да седнат на кафе понекогаш?Па не сме во Јемен мајката...или па сме,наближвиме до таква ситуација ,не знам.

За вториов пост...еве дома,во мојот случај од двајцата родители ќе се соберат негде 600 - 650 евра заедничка примања,па верувала или не во ситуација на 2 студенти (кои работат на лето),Х кредити,живеење во еден од двата најскапи града во Македонија итн.,верувај немаме некој луксузен живот,а претпоставувам ќе си замислиш обратно.А сметај дека имаш семејства со ситуации кај шо и со 2 плати тие лажни 400 евра објавени од Завод за статистика не можат да се соберат.Некаде ни пола од тие 400 евра.
Пробај стај се во нивна ситуација ,па размисли...

I

Ivanovska

Гостин
Aко преспиваш на пладне не значи дека треба сеуште да лупеташ. Не била од богато семејство а трошела од 1000 до 3000 btw na 14 со кола излегува во град бе :pos:
Епа незнам кој размислува како 14 годишно дете, дали јас или ти ... Немам намера да објаснувам ништо веќе, толку од мене на темава. Не ме цитирајте нема да ви реплицирам. Со сила се правите слепи.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Епа незнам кој размислува како 14 годишно дете, дали јас или ти ... Немам намера да објаснувам ништо веќе, толку од мене на темава. Не ме цитирајте нема да ви реплицирам. Со сила се правите слепи.
Де бре девојченце дај одмори оти навистина си напорна.Сите те гледаме дека врска немаш какви се цените по локалите нити колку пари се многу, а колку малку. Како што ти кажав кога ќе пораснеш, кога ќе почнеш да излегуваш и да одиш на кафенце дојди и кажи какви се цените.
И ако не сакаш да те цитираат немој да возвраќаш со глупости на секој пост на темава.

marjov

Про
Член од
27 јуни 2011
Мислења
133
Поени од реакции
79
Кои глупости ги изначитав не ми се верува... со 18 години се трошело 1000ка во ден.. :О Јас имам 18,и највеќе што сум потрошил во моиве 3-4 години искачање било 600~700 денари (кафич,дискотека,частење женската и јадење после дискотеката) ... Еве утре ќе искачам у хавана, имало драм енд бејс до 1 -.- ... али не ми е битно до колку е битно јако да е,и би искочил со 300 ден,а не верувам толку дека би потрошил..пешадијата до хавана, и после тоа пешадијата назад, иначе пари не стигнуваат бе братче. Не пијам алкохол,евентуално 1 спрајт по дискотекиве и пак се жалат како многу сум трошел.. муабетиве за 1000-3000 дека било нормално за млад човек да троши фрлете си ги у канта, може да троши така некој што има 1500 евра примања а не 600-700... Незнам кај го внесовте годишниот одмор, парите за бензин низ цела година, парите за цигари (ако има пушачи фамилијата), јадење,сите сметки (вклучувајки интернет,кабловска итн), факултет, книги, по некоја слава/роденден, частење, нова година итн? Јас на пример да им речам дома „Еј мамо дај ми 1500 денари ќе искачам јас“ прво ќе ми се изнасмее у фаца, а после тоа кога ќе види дека сум сериозен, со тие 1500 ќе ми плати психијатар... И јас можам да си трошам парички бе, демек тешко е да си трошиш? Ама кога си трошиш туѓи...веќе дури срам ми е да им барам,си трошам од своите зачувани пари... и за цените, СКАПО Е ! Дефинитивно е скапо, не љокам по 10 пијачки у вечер, си пијам 1 и тоа спрајтче,влезот +, НЕ ДАЈ БОЖЕ ТАКСИ пу пу, и пак 300 ќе ти летнат како ништо,ако не и повеќе..зошто ќе треба и да јадеш нешто после дискотеката,онака за да не умреш од патот пешки накај дома...

H

-HRO

Гостин
Кои глупости ги изначитав не ми се верува... со 18 години се трошело 1000ка во ден.. :О Јас имам 18,и највеќе што сум потрошил во моиве 3-4 години искачање било 600~700 денари (кафич,дискотека,частење женската и јадење после дискотеката) ... Еве утре ќе искачам у хавана, имало драм енд бејс до 1 -.- ... али не ми е битно до колку е битно јако да е,и би искочил со 300 ден,а не верувам толку дека би потрошил..пешадијата до хавана, и после тоа пешадијата назад, иначе пари не стигнуваат бе братче. Не пијам алкохол,евентуално 1 спрајт по дискотекиве и пак се жалат како многу сум трошел.. муабетиве за 1000-3000 дека било нормално за млад човек да троши фрлете си ги у канта, може да троши така некој што има 1500 евра примања а не 600-700... Незнам кај го внесовте годишниот одмор, парите за бензин низ цела година, парите за цигари (ако има пушачи фамилијата), јадење,сите сметки (вклучувајки интернет,кабловска итн), факултет, книги, по некоја слава/роденден, частење, нова година итн? Јас на пример да им речам дома „Еј мамо дај ми 1500 денари ќе искачам јас“ прво ќе ми се изнасмее у фаца, а после тоа кога ќе види дека сум сериозен, со тие 1500 ќе ми плати психијатар... И јас можам да си трошам парички бе, демек тешко е да си трошиш? Ама кога си трошиш туѓи...веќе дури срам ми е да им барам,си трошам од своите зачувани пари... и за цените, СКАПО Е ! Дефинитивно е скапо, не љокам по 10 пијачки у вечер, си пијам 1 и тоа спрајтче,влезот +, НЕ ДАЈ БОЖЕ ТАКСИ пу пу, и пак 300 ќе ти летнат како ништо,ако не и повеќе..зошто ќе треба и да јадеш нешто после дискотеката,онака за да не умреш од патот пешки накај дома...
Апсолутно точно...
Од 1000 до 3000 некој да троши надвор е многу.
Ретки се таквите што можат тоа да си го дозволат во денешно време (не велам дека нема исклучоци), ама тие се во помал број.
Дефинитивно треба да имаш татко и мајка „рокфелери“ за да си дозволиш да трошиш толку многу.
А башка и да трошиш 1000+ не е нормално.
Да искачаш еднаш у месецот да речеш да ги потрошиш...ама јас како што излегувам секој ден и стигнувам да отидам на кафе и да се изжуркам и да се видам со 398535 пријатели тоа неможам ни да го помислам а камо ли да си го дозволам...

П

Паспарту

Гостин
Мене па друга работа ми е чудна, како некои луѓе имаат СМЕЛОСТ (читај м*да) да потрошат од 1000 до 3000 денари за една вечер? Чукнете ја малку тоа главата, некои фамилии пола месец работат за тие пари, пари кои одредени фаци ги гледаат како тоалетна хартија... Па и математикиве на Ивановска, да не знае човек каде живее ќе помисли дека државава е лоцирана во Скандинавија некаде помеѓу Шведска и Норвешка. Уклучете ги барем малку тоа мозоците испрани, голем дел од државава нема леб да јаде, крпат ден за ден, земаат кредити за да можат да си ги платат сметките, а некој овде кажува за баснословни плати + па и кусур на крај ќе ти останело...

Kajgana Shop

На врв Bottom