Првиот ден во Средно/Факултет

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
113
Првиот ден гимназија.. ко вчера да беше!
lost in space бев..
Одам јас сама со сведителствата да се запишам.. дете бе! одвај го најдов шалтерот за прва година.
Ај некако се запишав и после некоја недела пак ојдов да видам во кој клас сум дали сум примена и сл..
Фала богу со моите 69 поени бев 50 на списокот. :bal:
Видов во кој клас сум и со тетратката в раце влегов во „затворон“. Повеќе од 30 минути ја барав училницата за на крај заедно со директорот да влезам во класот. На прв поглед сите личеја ко бубалици ( АМА на прв поглед пола од нив не продолжија втора:).
Првиот ден никој не познавав..ама после вториот третиот почнаа да доаѓаат деца со кои сум учела 8 години.
Супер беше..
Првите два месеци рака не кревав од срам од другите. :oops:
Со никој не зборував.. и од училница не излегував! :( Мислев дека животот во гимназија ќе ми биде пеколен!
Ама после се опуштив, башка коа ме седнаа со внуката на класната уф уф уф уф.. кој беше ко мене! :baeh:
Најубавите две години ги поминав гимназија.. ги мразам професорите што многу бараат знаење ама гимназија е закон!
Кога ќе ми текне дека имам уште само една година таму за учење .. од една страна ми се плачит.. :place:а, од друга страна пак одвај чекам на факултет да одам, да видам каков ќе ми е првиот ден на факултет со „колегите“. 8) :wink:

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
Во средно?
Бев како муле некое изгубено. Се сеќавам на распоредот како седевме. Се сеќавам и на тоа кој прв се обидуваше да се истакне (она што јас не го поштувам) и бев сигурен дека тие нема да ми бидат другари. Така беше се до првото полугодие, период во кој не стекнав ниту еден добар другар, едноставно набљудував :) Понатака оние со кои се здружив ми беа другари се до пред година-две, кога дел од нив ги изгубија некаде по пат особините кои ги поседуваа, а со тоа и кредибилитетот да ми бидат другари :cry:
Него се одалечив малку. Мубаетот беше за првиот ден. Е... значи тоа. Ништо посебно. Некој глупи ем моронски смешки на кои мора да се смееш. Демек еве ние од прв ден се дружиме и такви ствари...

На факултет?
Првиот пат (на машински) ...хм.... не се сеќавам баш... :razmislu:
Ми се чини дека бев со еден другар, и бев изненаден какви "чудаци" од луѓе имам во група. И така...
Вториот прв ден (на градежен) ме имаше на ТВ :D Се сеќавам дека министерот за образование ...како се викаше не ми текнува тој во времето на ВМРО... таа година се погоди така, на почетокот на новата студиска година, да го посети нашиот факултет. Нормално многу камери имаше. При доделувањето на индексите, јас седев во вториот или третиот ред во амфитеатарот и камерите многу често ме забележуваа. Сите роднини и пријатели ме забележале. Бев славен :D :D
Тоа. Друго не се сеќавам. И тоа дека бев изгубен како теле некое. Тоа ми е особина. Да не се снаоѓам така лесно во нови средини :oops:

Член од
1 мај 2005
Мислења
2.612
Поени од реакции
32
ама важно си се опаметил на време

имам еден другар од Радовиш шо отприлика 20 пати падна на Машински елементи 1, ко конечно положи, и виде шо има се во двојката, се откажа...

а беше едно 10 години во Скопје...

хехе

машински....

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
Serdarot напиша:
ама важно си се опаметил на време

имам еден другар од Радовиш шо отприлика 20 пати падна на Машински елементи 1, ко конечно положи, и виде шо има се во двојката, се откажа...

а беше едно 10 години во Скопје...

хехе

машински....
Јас си бев супер на машински
ама сплет на околности и ете ме на градежен

Член од
23 јуни 2005
Мислења
23
Поени од реакции
3
vaka bese

Што да ви кажам отидов во друг град други фаци првите денови незнае во која училница да велзам оти сите класови ми беа исти ..
А првиот ден леле
се собравме Кочанчани арно ама мојата генерација што дојде сите беа металци во црни мајци а јас не слушав таква музика и стојам со нив чекам ..кога ете ти ја класната млада убава викам ај белки кај ова ќе се паднам барем убава е за разлика од таа во основно и си стојам и си се молам (леле господи само нека ме прочита и да бидеме заедно со другар ми Дарко )и дедо боже вика нека БИ во 1-1 и нека Би кај проф.Тања и нека БИ со Дарко школска..кога влегов внатре скокав од среќа...И почна класен час Класната си одржа предавање вака треба тоа смее тоа не смее..и вика:Има ли некој прашање ?И јас кревам рака:Професорка јас немам книги од кае да си набавам????
а она и вика: Да не сакаш јас да ти ги купам...Леле викам оваа каква класна ќе да е??
А кој сака да дознае како изгледа првиот ден на медицински факултет нека кликне тука http://medstudenti.blogspot.com/

Wolf Pack

ThE ChieF
Член од
24 јули 2005
Мислења
783
Поени од реакции
5
Прв ден во средно беше интересен. Пошто јас пропуштив цела недела од наставата мене не ми правија она "initiation" :pos: (кој го гледал филмот Dazed and Confused треба да знае). Сречко :pos:

Прв ден на факултет беше супер. Тука го упознав првиот пријател од страна и до ден денес сме како фамилија. Првата ноќ на факултет отидовме на куглање и не сум знаел дека пијан чоек поарни резултати ќе искара :pos:

Член од
29 април 2005
Мислења
236
Поени од реакции
1
Јас од октомври пак ќе си бидам бруцош :(

Ќе биде интересно пак со ранче и тетратки :wink:

da_be_man

Entropy
Член од
17 октомври 2005
Мислења
628
Поени од реакции
126
prviot den sredno mi pocna pokasno od obicno, se otvori nova paralelka i zaradi ramnoteza na silite mene me piknaa vo nea...paralelka so "clenovi" koi odvaj go zavrsile osnovnoto i so odobrenie od gore...

sednav vo posledna klupa, za baksuz!! me brkaa uste od prvite casovi..kaj ke se svrtev se nekoja faca me smeese...kakov maler me najde da me bapnat vo ova oddelenie, koj od koj bea...solzi od smeenje. Tehnicko uciliste vo Ohrid se znae koja populacija odi tamu. Soodnosot na polovite bese 95% so 5% vo korist na maskite. tie 5% od zenskite bea od okolnite sela, znaci nemase gradsko mome....a slagot na tortata bese vo moeto odelenie...

sepak imav prednost, ne morav da ucam posto toj klas zaostanuvase od drugite....

koga stignav vo vtora kako da se prefrliv vo drugo skolo...

na fakultet prviot den bev samo pet minuti...vo germanija pravat edna ekskurzija niz univerzitetot, sto e kade e...jas magla se napraviv ni reli ni trka vidov...me potsekase na vojska...gi gledas starite studenti visat po kampus a ti kako guster bez glava...

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Prv den vo sredno?

Tamo negde koga bea upisite...se simnav pred zgrada so konkursot i sanja postara od mene 2 godini mi vika zapisi se vo orce mnogu e dobro....se zapisav....i dojde prvi septemvri

Otidov i se vidov so fico od osmo a...super...se naredivme vo toa holot i go slusavme jay-z kako drzi govor. Bidejki bese mnogu dosadno gi zagleduvavme devojcinjata. Ne znam zasto so edno devojce (podole vo tekstot martina) se utepavme od gledanje. I taka pocna da gi citaat klasovite...fico bese trojka i si otide...jas cekav da me procitaat. Me porcitaa..otidov vo redot...i bev so martina u klas. Sednav do pero (se prefrli vo gjorgi) vo prva klupa. Kaza sto kaza klasnata i ne pusti. Od klas se sobravme nekoj otidovme vo park sedevme sto sedevme si kupiv sport i si otidov doma!

Podetalno zdravje...

Mozebi se prasuvate zasto ja spomnav martina? Iskreno ne znam ni jas!

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.236
Поени од реакции
957
Prviot ucilisen den vo sredno bese na 05.09.2001 vo najubavata :pishtoldz gimnazija "Orce Nikolov". Jas osnovno zavrsiv vo Debar i otidov tamu, i gledas milioni deca sto prvpat gi gledas, nikoj poznat... Izlegoa na bina Suncica, klasnata, Mica, direktorot (Anastase se sekavas li na ova?:)) i prozivaa koj u koj klas da ide. Mene prethodno me informiraa deka sum trebal u I-4 i se zacudiv koa me procitaa za I-5 (sea si vikam, ma kakvo I-4, ne mozam da zamislam da ucev u toj klas). I taka fino otidov jas tamu vo 6-ka mislam bese (geografija) i ni cita klasnata kodeks na odnesuvanje, ustvari site sakaat da si idat doma. Veke tretiot den se zapoznav so drugi deca :D

Fakultet bese druga prikazna. Prviot den izbezumeni deca se setaat so nekakvi rozovi listovi (toa ustvari bila prijava za u biblioteka), nikoj ne znae kaj da ide, sto da pravi (toa im e golem minus na obrazovanievo i ke im go pamtam do v grob :baeh: ), nikakva programa, nikakvo izvestuvanje, kaza dekanot sto kaza i si otide :D Nema veza, prviot den bese odma prvoto predavanje matematika i to e to.

PS Aj site sto ste zavrsile ili sega ucite u ORCE, kazete koja god. ste ucele (koja god ste sega) i koj vi bil klasen/klasna?

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
prviot uchilishen den u orce (posle prva me izbrkaa) mi beshe najglup na svet mislam vlagam u klas neznam nikoj osven ofchar i sedam tapa na chas lele ke se ubija i koa gleam vlaga letva jaooooooooooo sreken pukam posle radi nego i me izbrkaa ama nema veze mnogu belji praevme nego mi beshe interesno posle se upoznav so site i so nekoi den denes kontaktiram da da prijateli zasekogash mi ostanaa nekoi eve ko na primer ofchar letva zurla pajo :D iskrajno sakaf ja u orce da zavrsham ama ne mi dozvolija hehehhe

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
da a ti si???? toshe be od kj me znaesh majku mu

Офчар

The Bite of The Mamba [81]
Член од
24 април 2005
Мислења
3.717
Поени од реакции
57
у основно.. се сеќаам ни делеа бомбончиња (вера закон).. нишо друго..

у средно.. у клас ги знаев само да(ј)до и угро.. онака фрка, нема да забораам сите коа се истепаа да седнат, ја на крај онака лагано задњи си седнав кај што се падна.. и после демек ни читаа кодекс на однесување а веруш пиратки у канцеларија рокаше :)

на факс.. трагедии.. хаосот химселф..

у глобала све што е поврзано со образование е тапа.. не толку ради луѓето него ради тоа што е институција.. и затоа што мора да се потчиниш на идиоти..

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
ti tekinja kolku gluposti napraive ja i letva a Aristotel :):):):):):):)

Kajgana Shop

На врв Bottom