Prviot ucilisen den vo sredno bese na 05.09.2001 vo najubavata :pishtoldz gimnazija "Orce Nikolov". Jas osnovno zavrsiv vo Debar i otidov tamu, i gledas milioni deca sto prvpat gi gledas, nikoj poznat... Izlegoa na bina Suncica, klasnata, Mica, direktorot (Anastase se sekavas li na ova?
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
) i prozivaa koj u koj klas da ide. Mene prethodno me informiraa deka sum trebal u I-4 i se zacudiv koa me procitaa za I-5 (sea si vikam, ma kakvo I-4, ne mozam da zamislam da ucev u toj klas). I taka fino otidov jas tamu vo 6-ka mislam bese (geografija) i ni cita klasnata kodeks na odnesuvanje, ustvari site sakaat da si idat doma. Veke tretiot den se zapoznav so drugi deca
Fakultet bese druga prikazna. Prviot den izbezumeni deca se setaat so nekakvi rozovi listovi (toa ustvari bila prijava za u biblioteka), nikoj ne znae kaj da ide, sto da pravi (toa im e golem minus na obrazovanievo i ke im go pamtam do v grob :baeh: ), nikakva programa, nikakvo izvestuvanje, kaza dekanot sto kaza i si otide
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
Nema veza, prviot den bese odma prvoto predavanje matematika i to e to.
PS Aj site sto ste zavrsile ili sega ucite u ORCE, kazete koja god. ste ucele (koja god ste sega) i koj vi bil klasen/klasna?