Првиот ден во Средно/Факултет

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
hehehe ama beshe interesno ajt nazad na temava non stop ja i ti koa pochnuame moabet zabegavame u pm :)

Офчар

The Bite of The Mamba [81]
Член од
24 април 2005
Мислења
3.717
Поени од реакции
57
да да назад.. големиот брат гледа.. ќе не брише..

исто на првиот ден нема да го забораам настапот на анета.. :)

Член од
23 јануари 2005
Мислења
1.000
Поени од реакции
8
Prva godina sredno idev vo MKD, i toa kasnev, neshto povekje od mesec vreme, celoto leto bev vo USA. Idenje tamu, so edna komshika, profesorka vo francuski. Me zapozna so klasnata, i prvoto devojche me isprati do uchilnicata. Vlaganje vo nea, poooo, site drugari vo eden klas. Ne beshe nishto novo za mene, so iskluchok na nekoi dechki od strana. Super shkolska godina beshe taa.
Na krajot od nea, zaminav cel mesec porano, pak mu ja letnav za USA :wink:

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Никогаш не одам на првиот ден : мразам состаноци на луѓе коишто зборат за да не кажат ништо.

Член од
22 јули 2005
Мислења
2.198
Поени од реакции
11
prviot den vo sredno...ne mi bese nesto posebno,a do pred 1vi septemvri so drugarkite broevme uste kolku saati ke ideme u skolo :pos: a ispadna nisto posebno.se padnav so drugarka mi Anastasija u ist klas i bevme najsrekni sto ke ucime zaedno.bevme klas 1-10 na praven u boris.i koa vlagame so zadocnuvanje od 15-20 min u ucilna zasto kako muvi bez glavi bevme se izgubivme u skolono dodeka ja najdeme ucilnicata i vlagame onaka i nema mesto kaj da sedneme i aj se staivme na posledna klupa.i koa vrtam ja pogled da vidam so kakvi facki ke ucam ko ke vidam.......ooooooooooo neeeeeeeeeeeeeee na prv pogled mi se cinea nekakvi 2ro klasni sejacista ama posle vtorata nedela...se bese super :pos:

vmx

Член од
25 април 2005
Мислења
5.633
Поени од реакции
201
Тоше напиша:
Па бев со тебе во ист клас во прва година :icon_eek:
Да бе и ја те знам, вчера на CNN те даваа нешо. Па типот ти држи микрофон ти збориш бре бре.... што знам што праевте муабет, слабо англискиов нешо ми иде :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

Член од
3 јануари 2006
Мислења
1.200
Поени од реакции
10
ja gi propustif prvite 3-4 dena od sredno me mrzeshe da idam na shkolo i ne odef;) ali pose koa otidof stvarno izguben germanec. oni pocnale da ucat lekcii proekti da pravat trista gluposti a ja ushe ne znaef ni uchilnicite kaj mi se. a i plus 3000 novi lugje okolu mene ne znaef kaj prven da se zavrtam. ali super mi beshe ne mi beshe dosadno uopste i brzo se snajdof, ednostavno nemav vreme za da bidam nervozna ili pa uopshte da mislam za toa dali ke se uklopam ili ne, poshto imaf trista stvari da nadoknadam od prvite 4 dena shto gi ispustif. na vtoriot den koa otidof na shkolo ko cel vek da sum odela tamu

Chandler

По религија - ПОПУЛИСТ
Член од
27 август 2005
Мислења
362
Поени од реакции
11
Тоше напиша:
Prviot ucilisen den vo sredno bese na 05.09.2001 vo najubavata :pishtoldz gimnazija "Orce Nikolov". Jas osnovno zavrsiv vo Debar i otidov tamu, i gledas milioni deca sto prvpat gi gledas, nikoj poznat... Izlegoa na bina Suncica, klasnata, Mica, direktorot (Anastase se sekavas li na ova?:)) i prozivaa koj u koj klas da ide. Mene prethodno me informiraa deka sum trebal u I-4 i se zacudiv koa me procitaa za I-5 (sea si vikam, ma kakvo I-4, ne mozam da zamislam da ucev u toj klas). I taka fino otidov jas tamu vo 6-ka mislam bese (geografija) i ni cita klasnata kodeks na odnesuvanje, ustvari site sakaat da si idat doma. Veke tretiot den se zapoznav so drugi deca :D

Fakultet bese druga prikazna. Prviot den izbezumeni deca se setaat so nekakvi rozovi listovi (toa ustvari bila prijava za u biblioteka), nikoj ne znae kaj da ide, sto da pravi (toa im e golem minus na obrazovanievo i ke im go pamtam do v grob :baeh: ), nikakva programa, nikakvo izvestuvanje, kaza dekanot sto kaza i si otide :D Nema veza, prviot den bese odma prvoto predavanje matematika i to e to.

PS Aj site sto ste zavrsile ili sega ucite u ORCE, kazete koja god. ste ucele (koja god ste sega) i koj vi bil klasen/klasna?
Generacija napatena `98 - 02, klasna Violeta po Angliski...ili ne se vikase Violeta... stvarno ne mi teknuva, koj ucel u Orce, onaa so aparatce za slushanje sho ima na uvoto...

betogrozdanov45

мајстор за гибаници
Член од
26 октомври 2005
Мислења
1.549
Поени од реакции
6
Мене уште ми е свежо ова со првиот ден у средно...ми се деси пред тачно 4 и нешто месеца.Ден денес не знам зашо се упишав у пеколот али ај на крај на прва може ќе се пребацам.
Влегов у холот на школото(закаснив 5 минути) и видов 1000 деца што ги знам и уште толку што не ги знам.Читаат таму мене нигде ме нема,сум застанал со мојот најбоље другар од основно ко помочан.Поише гледав у девојчиња него што во директорката зашто и онака знаев у кој клас ќе се паднав.Ме прочитаа у 1-7 и бев многу среќен пошто у клас бев со сите мои другари и другарки што ги знаев од предходно

J

Johnny Stulic

Гостин
Serdarot напиша:
ама важно си се опаметил на време

имам еден другар од Радовиш шо отприлика 20 пати падна на Машински елементи 1, ко конечно положи, и виде шо има се во двојката, се откажа...

а беше едно 10 години во Скопје...

хехе

машински....
:pos: :pos:
Tehnicko crtajne smrt mi bese
ama bakule dusa coece ako ne mi gi napravija bukvite nikogas nemase potpis da zemam
ebate nedarbina:pos:

CopyOfDeath

Die Die My Darling!!!
Член од
30 ноември 2005
Мислења
4.186
Поени од реакции
48
првиот сњн беше лудница непознавав никој у школото седев сам како некој чудак се додека не дојде едно успиено типче и седна до мене иначе техничко цртање ми беше омилен час беа блок часеви набрзинка ке нацртам и после спиење:pos: :pos: :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom