- Член од
- 21 февруари 2009
- Мислења
- 1.315
- Поени од реакции
- 47
mnogu se izmaci covekot.благодарам на исцрпниот одговор
ако ние сме во филм дај КАЖИ ЈА РЕАЛНОСТА ДЕ???
mnogu se izmaci covekot.благодарам на исцрпниот одговор
ако ние сме во филм дај КАЖИ ЈА РЕАЛНОСТА ДЕ???
:tv::tv:Какви Турски знамиња ти се гледаат на тебе? Халуцинираш нешто. Изгледа освен Грчкото и Српското кои веројатно знаеш да ги разликувапш , сите други знамиња со иста боја (црвена) ти изгледаат исти.
и ставови со АлРазличнбанците имало често и веројатно и ќе има, ама тоа не значи дека треба да има непријателство. Со дискусија се приближуваат ставовите. Албанците и Македонците се здружиле по прашање од огромен интерес за двете малцинства во Грција , зошто па да не се подржуваме и тука за истото ? Еве и Македонците во Албанија почнаа да добиваат поголеми права што е за поздравување. Се си доаѓа на место. А знаеш ли зошто? Бидејќи таквите како тебе се малку и се намалуваат за среќа.
јас кажав еднаш и ке кажам пак...национализмот е корисен само кога е правилно разбран а тоа е ценење на своето и негување на истото но притоа да не го потценуваш тугото....ТМРО е етноцентрист...тие кои народ го сметаат за племе други земји за нижи а ја велиши србија КОЈА НЕ НИ ПРИЗНАВА ЦРКВА а нивната потекнува од нашатаmnogu se izmaci covekot.
Македонци, Албанци, Турци..... и нашите движења ќе си го одработат своето.... но како што ќе се отвара ситуацијата јас само ќе те потсетувам на муабетов, а ти ќе можеш да ги сумираш случувањата.
Тоа што го велам и јас, преку културни права ќе се дојде до дисолуција на Грчкото ткиво.
кај живеиш ти бе,а бива ли ти да отидиш у на комшијата станот а он да дое у твојта куќа:helou:Во одредени размислувања се слагам со Пикасо.Мислам дека непријателот на мојот непријател во еден случај би можел да биде мој пријател.
Еве го мојот предлог како би можеле да се решат сите работи меѓу албанците и македонците :
Албанците од РМ би отишле да живеат во источна албанија,а Македонците од Албанија би се населиле во Западна Македонија.
Разумен Компромис.
:kesa:
Ај не лупетај, барем вас бугарите ве бидува за ова.кај живеиш ти бе,а бива ли ти да отидиш у на комшијата станот а он да дое у твојта куќа:helou:
Извини,не знам од каде го извади ова.кај живеиш ти бе,а бива ли ти да отидиш у на комшијата станот а он да дое у твојта куќа:helou: