Прашање околу царина преку интернет нарачка

Член од
10 ноември 2012
Мислења
21
Поени од реакции
4
Поздрав,

Имам едно прашање за царинење на продукт. Треба да добијам од една компанија компјутерски продукт во поголема вредност, значи дека ќе дојде до царинење. Ех сега, финтата е што немам ништо платено и нема ни да платам за тоа, т.е производот и shipping се покриени од фирмата. Ме интересира како ќе го царинат продуктот, вредноста и сето тоа? Фала.

P

Princ

Гостин
5% од вредноста данок, царина нема за компјутерски компоненти.
Всушност зависи за каков продукт збориме.

P

Princ

Гостин
Компјутери и делови за компјутери: Царина 0%, Данок 5%

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Поздрав,

Имам едно прашање за царинење на продукт. Треба да добијам од една компанија компјутерски продукт во поголема вредност, значи дека ќе дојде до царинење. Ех сега, финтата е што немам ништо платено и нема ни да платам за тоа, т.е производот и shipping се покриени од фирмата. Ме интересира како ќе го царинат продуктот, вредноста и сето тоа? Фала.
пиши ми на пп која е цената,колкава е тежината ако знаеш,и дали ти го праќаат со брза пошта или стандард шипинг е.

Член од
22 ноември 2011
Мислења
475
Поени од реакции
177
5% од вредноста данок, царина нема за компјутерски компоненти.
Всушност зависи за каков продукт збориме.
Не!Грешка си 5% за компјутерски компоненти и бела техника може да се каже јас нарачував пред 1 месец графичка и плус 5% си платив...

Член од
22 ноември 2011
Мислења
475
Поени од реакции
177
Не те сфатив... 5% царина + 5% данок?
Значи 5% ти е ДДВ на компјутери и компјутерски делови а царина ќе платиш само ако порачуваш надвор од европа на пример од Америка , Кина и слично...

Член од
13 април 2013
Мислења
156
Поени од реакции
30
дали знае некој колку е царина за паркинг сензори порачани од кина?
хс код : 8512900000
се работи за поголема количина над 20 парчињеа

Член од
15 декември 2013
Мислења
5
Поени од реакции
0
ova vcera go dobiv na 17 track.net 2013-12-14 18:27, MACEDONIA, THE FORMER YUGOSLAV REPUBLIC OF, SKOPJE 1003 OFFICE OF EXCHANGE, Send item to customs (Inb)
se raboti za pratka od 36,6$ eden sat, aparat za merenje na krven pritisok i antena. Kolku ke me carinat?

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.865
Поени од реакции
6.905
Да купиш телефон како е со царина и данок?

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.087
И мене ме интересира погорното прашање. Колку е царината за телефон од 150 долари и дали може некако да се избегне плаќање царини и даноци?

Член од
4 март 2014
Мислења
137
Поени од реакции
52
Imam edno prasanje za carinenje mi stigna izvestuvanje od carina deka pratkata e stignata na carina i mi barat faktura/smetka/dokument za vrednost na stokata dali nekoj do sega go ima dobieno ova ? poracano e mob tel vo vrednost od 102$ bev vo postata pojma nemat da mi objasnat so da i pratam poso ja nemam nikakva smetka za toa online pay e toa so da i pratam ?

SpiderWeb

ја заменува титулата под името во вашите мислења.
Член од
12 мај 2008
Мислења
632
Поени од реакции
622
Пушти му screenshot од PayPal кај што си платил за телефонот, и смени ја бројката на сумата да не премини 45 евра (значи некаде 50тина долари). Ќе куртулиш од царината, ама ќе платиш само данок (18% мислам).

Kajgana Shop

На врв Bottom