Прашање околу царина преку интернет нарачка

Член од
4 март 2014
Мислења
137
Поени од реакции
52
Пушти му screenshot од PayPal кај што си платил за телефонот, и смени ја бројката на сумата да не премини 45 евра (значи некаде 50тина долари). Ќе куртулиш од царината, ама ќе платиш само данок (18% мислам).
ne e preku paypal napravena transakcijata direktno e preku karticka na NLB maestro od aliexpress e porackata ?

SpiderWeb

ја заменува титулата под името во вашите мислења.
Член од
12 мај 2008
Мислења
632
Поени од реакции
622
ne e preku paypal napravena transakcijata direktno e preku karticka na NLB maestro od aliexpress e porackata ?
Е па тогаш screenshot од NLB електронско банкарство кај што имаш платено за телефонот... и таму смени си ја цифрата за да избегниш царина. Или од Aliexpress сигурно имаат некоја страна кај што си правел нарачки и по кои цени си купувал производи... Битно тоа што ќе го испратиш да не ја надминува сумата од 45 евра, оти ќе те скинат царина. Вака само ДДВ ќе платиш

Член од
4 март 2014
Мислења
137
Поени од реакции
52
epa neli sega smenija do 150evra od naracka ? ili uste na vazi toj zakon ?

I kade da ja ispratam smetkata na e-mail ili po posta na adresa za carinenje preku nlb banka ja ima transakcijata i toa ne celosna podelena e na 3 dela da i pratam jas samo eden del 1500 den sto pisuva i da go izbrisam samo toa 1/3sto pise mislam deka ke bide ok ?

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom