Прашање за Христијанството III

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Многу буквално сваќаш, треба подобро да ти објаснам што пишувам. Еве првите цивилизации како сумер виделе некои појави на небото и зато така ги опишале. Во грчка митологија уништување на та планета каде сега има астероиден појас е опишана како некој "Бог" му ја дал "кочијата" на некое дете кое изгубило контрола и зевс се вмешал наместо земјата се уништила таа планета. Прво и најбитно тие луѓе тогаш ги опишувале тие работи со возилата кои нив им биле познати, денес да видиме таква појава ќе ја опишеме со други споредби, со авион хеликоптер и слично. Тоа мислев, се надевам ме разбра сега.
па рече праисторија сега си во сумер, од историска праисторија (камено доба) до историски сумер има околу 15.000 години разлика, а да не збораме во цивилизациски разлики, а инаку мене деникен ми беше интересен во почеток на 80 десети сега веќе не.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
па рече праисторија сега си во сумер, од историска праисторија (камено доба) до историски сумер има околу 15.000 години разлика, а да не збораме во цивилизациски разлики, а инаку мене деникен ми беше интересен во почеток на 80 десети сега веќе не.
Мислев на пред потопот и на после потопот. Тоа што го истражувам и пробувам да направам хронологија на историјата на човештвото и историјата на учењето за Бога. Све се поклопува. Све е поврзано. Некој ако сака да го искриви како тој Динкен или сега и Папата се јавува во јавност тоа е за тие кои не ја преиспитуваат нивната лага.

Nedavno je na masovnoj misi papa Franja izjavio da bi, ukoliko bi se našao u prilici, krstio vanzemaljce

http://www.b92.net/zivot/pop.php?yyyy=2014&mm=06&dd=20&nav_id=865082

- Ukoliko npr. sutra dođe ekspedicija Marsovaca te neki odluče doći k nama pa ako jedan od njih kaže: 'Želim se krstiti!', što bi se dogodilo?', rekao je papa Franjo pokazujući još jednom svoj smisao za humor kojim nastoji naznačiti smjer u kojem želi da ide Katolička crkva.

http://www.jutarnji.hr/-i-vanzemaljci-imaju-pravo-na-krstenje--papa-franjo-ponovno-pokazao-smisao-za-humor/1191004/

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.557
Поени од реакции
9.218
Nemački matematičar Johann Titius je 1766. god. opazio određenu matematičku pravilnost u udaljenosti planeta od Sunca. Ta otkrića je posle kratkog vremena objavio Johann Bode, a ona su postala poznata pod nazivom Titius-Bodeov zakon.

No, ni jednoj planeti ne pripada broj 28 između Marsa i Jupitera, koji predvida Titius-Bodeov zakon.
1. Тициус-Бодевиот „закон“ е хипотеза, односно претпоставка.
2. Бројот 28 припаѓа на џуџестата планета Церера, која од времето на откривањето во 1801 се сметала за планета околу пеесетина години, кога се откриени голем број астероиди во нејзина близина, па така Церера била рекласифицирана како астероид.

Треба да знаеш дека водата не издига, туку ЗАРАМНУВА планини. Погледни ги средните и долните текови на сите поголеми реки и ќе видиш дека течат во рамница, а не во клисури и помеѓу планини.
Погледни го текот и басенот на Амазон, текот на Ганг, делтата на Ганг, Брамапутра, Мегна и Падма, текот на Ориноко, текот на Парана, текотвите на Мисисипи и Мекензи, тековите на Волга, Об и Иртиш, Енисеј, тековите на Иравади и Меконг, текот на Инд, басенот на Конго, текот на Нил...

Последно уредено:
Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
1. Тициус-Бодевиот „закон“ е хипотеза, односно претпоставка.
2. Бројот 28 припаѓа на џуџестата планета Церера, која од времето на откривањето во 1801 се сметала за планета околу пеесетина години, кога се откриени голем број астероиди во нејзина близина, па така Церера била рекласифицирана како астероид.

Треба да знаеш дека водата не издига, туку ЗАРАМНУВА планини. Погледни ги средните и долните текови на сите поголеми реки и ќе видиш дека течат во рамница, а не во клисури и помеѓу планини.
Погледни го текот и басенот на Амазон, текот на Ганг, делтата на Ганг, Брамапутра, Мегна и Падма, текот на Ориноко, текот на Парана, текотвите на Мисисипи и Мекензи, тековите на Волга, Об и Иртиш, Енисеј, тековите на Иравади и Меконг, текот на Инд, басенот на Конго, текот на Нил...
Освен научни докажувања постои и нешто кое се вика логика за откривање на вистината. Господ = хармонија. Од сонцето до марса има хармонија па астероиден појас па меркур. Значи се нарушува хармонијата. Јас чуствувам дека има вистина дека постоела уште една планета, дека марс бил полн со живот и дека сите пирамиди кои се градени на земјата ги граделе токму тие кои дошле од марс. Правени се генетски манипулации на човекот и животните, луѓето се научени на секакви магии и окултизам итн. што само ги скренало луѓето од бога и ги направило толк узлобни што морало да се случи потопот.

Дел од тие тајни магиски знаења денес ги имаат тајните друштва на чело со ватикан и америка кои се поборници на нЛО и ванземаљци.

Исто така доказ за ова е и крвнаат група рх - негатив која не потекнува од земјата а ја имаат сите принцези .

Međutim, postoje ljudi koji su Rh negativni. Ako je čitava ljudska vrsta potekla od jednog pretka, njihova krv bi bila kompatibilna.
Odakle sada Rh negativni ljudi? Ako nisu preci praistorijskog čoveka, da li bi mogli biti preci drevnih astronauta?

Jevreji iz Izraela takođe poseduju visok procenat Rh negativnih, iako među ljudima sa Orijenta uglavnom ima svega 1% Rh negativnih.

Samarićani i Kočinski Jevreji takođe imaju visok procenat Rh negativnih, iako je Rh negativna krv retka među crncima.

Knjiga Postanja 6:2 „Sinovi Boga videše ćerke ljudi koje bejahu lepe; i uzeše ih za žene, sve koje odabraše“. Ko su deca koja su nastala iz ovih brakova? Knjiga Postanja 6:4 „Bog dođe pred ćerke ljudi i one rodiše decu, koja postaše jednako moćna“.

34:7 „Nejednakost oca javiće se kod dece u četvrtoj generaciji“.

RH-negativni ljudi su retki. Ali, čudno je da se osoba sa tipom krvi 0 negativna smatra “Univerzalnim Donatorom”. To znači da njegova ili njena krv se može dati bilo kome, bez obzira na krvnu grupu, bez uzrokovanja transfuzijskih reakcija.

Krvne linije kraljevskih porodica

Često čujemo kako članovi kraljevskih porodica stupaju u brak sa rođacima. Čak je i princ Filip, suprug kraljice Elizabete II njen rođak drugog kolena. Iako obični smrtnici ismevavaju njihovo neprikrivanje incesta, oni jako dobro znaju šta rade. Svi pripadnici kraljevskih porodica imaju RH negativan te se ni po koju cenu ne mešaju sa onih 85 posto sa majmunskim genom.

Upravo zbog toga se hemofilija naziva kraljevskom bolesti, jer nastaje mešanjem RH pozitivne i negativne krvi. Da bi se sprečila bolest, ali i mešanje sa smrtnicima majmunskog gena, zakonom su takvi brakovi zabranjeni. Naučnici su dokazali da kada RH negativna žena ostane trudna sa RH pozitivnim partnerom, njeno telo odbacuje i ubija plod ukoliko ne postoji medicinska intervencija. Takođe, fraza 'plava krv' dolazi od boje RH negativne krvi koja, kada oksidira, poprimi plavu boju.

Da je krvna veza važna, govori i podatak da su svi američki predsednici u bližim ili daljim rodbinskim odnosima a deo ove elitne porodice su i mnoge poznate ličnosti poput Hju Hefnera, Madone, Marilin Monro, Bred Pita, Tom Henksa, Seline Dion i još mnogo drugih.

http://www.tvbest.rs/102514-karika-koja-nedostaje-da-li-rh-negativna-grupa-krvi-predstavlja-vanzemaljsko-nasledje

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.814
Освен научни докажувања постои и нешто кое се вика логика за откривање на вистината. Господ = хармонија. Од сонцето до марса има хармонија па астероиден појас па меркур. Значи се нарушува хармонијата. Јас чуствувам дека има вистина дека постоела уште една планета, дека марс бил полн со живот и дека сите пирамиди кои се градени на земјата ги граделе токму тие кои дошле од марс. Правени се генетски манипулации на човекот и животните, луѓето се научени на секакви магии и окултизам итн. што само ги скренало луѓето од бога и ги направило толк узлобни што морало да се случи потопот.

Дел од тие тајни магиски знаења денес ги имаат тајните друштва на чело со ватикан и америка кои се поборници на нЛО и ванземаљци.
Исто така доказ за ова е и крвнаат група рх - негатив која не потекнува од земјата а ја имаат сите принцези .
Damn...Zote zlatna malina(Razzies) za postov treba da dobies! :cuc:

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ами ај со твој камен по глава.
Дека е доказот за тоа ?
Све зависи како сакаш да „изгледа„ тој „доказ„.

Да се вратиме на мојто прашање: документо‘ од МПЦ-ОА, со која е документирана обврската за „вртење„ парички на Божик и на Василица, дека е?...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.289
Поени од реакции
23.917
Све зависи како сакаш да „изгледа„ тој „доказ„.

Да се вратиме на мојто прашање: документо‘ од МПЦ-ОА, со која е документирана обврската за „вртење„ парички на Божик и на Василица, дека е?...
Темата е прашање за христијаните. Ти си христијанин ( барем така се декларираш ).
Значи Јас прашувам а ти одговараш. Незнам колку ти е тешко ова да го сфатиш ама изгледа ти е многу тешко.
Значи дека е доказот? Доказот како и секој доказ црно на бело. Каков доказ имаш дека Исус навистина воскреснал. Збораме за независен извор а не од приказни за пред спиење. Библијата не е никаков доказ.
И ај да не ти останам должен, еве ти го доказот црно на бело каде го пиши тоа што го бараш на официјалната страна на МПЦ-ОА.

Сега како викате на слепото пиле и господ гнездо му прај, ама за тебе искрено не сум сигурен пошто тебе видот очигледно ти е во ред.
И сега ај како навиен пак прашајме кај е доказот.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703

Međutim, postoje ljudi koji su Rh negativni. Ako je čitava ljudska vrsta potekla od jednog pretka, njihova krv bi bila kompatibilna.
Odakle sada Rh negativni ljudi? Ako nisu preci praistorijskog čoveka, da li bi mogli biti preci drevnih astronauta?

Jevreji iz Izraela takođe poseduju visok procenat Rh negativnih, iako među ljudima sa Orijenta uglavnom ima svega 1% Rh negativnih.

Samarićani i Kočinski Jevreji takođe imaju visok procenat Rh negativnih, iako je Rh negativna krv retka među crncima.

Knjiga Postanja 6:2 „Sinovi Boga videše ćerke ljudi koje bejahu lepe; i uzeše ih za žene, sve koje odabraše“. Ko su deca koja su nastala iz ovih brakova? Knjiga Postanja 6:4 „Bog dođe pred ćerke ljudi i one rodiše decu, koja postaše jednako moćna“.

34:7 „Nejednakost oca javiće se kod dece u četvrtoj generaciji“.

RH-negativni ljudi su retki. Ali, čudno je da se osoba sa tipom krvi 0 negativna smatra “Univerzalnim Donatorom”. To znači da njegova ili njena krv se može dati bilo kome, bez obzira na krvnu grupu, bez uzrokovanja transfuzijskih reakcija.

Krvne linije kraljevskih porodica

Često čujemo kako članovi kraljevskih porodica stupaju u brak sa rođacima. Čak je i princ Filip, suprug kraljice Elizabete II njen rođak drugog kolena. Iako obični smrtnici ismevavaju njihovo neprikrivanje incesta, oni jako dobro znaju šta rade. Svi pripadnici kraljevskih porodica imaju RH negativan te se ni po koju cenu ne mešaju sa onih 85 posto sa majmunskim genom.

Upravo zbog toga se hemofilija naziva kraljevskom bolesti, jer nastaje mešanjem RH pozitivne i negativne krvi. Da bi se sprečila bolest, ali i mešanje sa smrtnicima majmunskog gena, zakonom su takvi brakovi zabranjeni. Naučnici su dokazali da kada RH negativna žena ostane trudna sa RH pozitivnim partnerom, njeno telo odbacuje i ubija plod ukoliko ne postoji medicinska intervencija. Takođe, fraza 'plava krv' dolazi od boje RH negativne krvi koja, kada oksidira, poprimi plavu boju.

Da je krvna veza važna, govori i podatak da su svi američki predsednici u bližim ili daljim rodbinskim odnosima a deo ove elitne porodice su i mnoge poznate ličnosti poput Hju Hefnera, Madone, Marilin Monro, Bred Pita, Tom Henksa, Seline Dion i još mnogo drugih.

http://www.tvbest.rs/102514-karika-koja-nedostaje-da-li-rh-negativna-grupa-krvi-predstavlja-vanzemaljsko-nasledje
...пробај да ја најдеш, Техничка Книга Загреб издадена 1956

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Значи Јас прашувам а ти одговараш./quote]

Не си ласкај...[DOUBLEPOST=1453895837][/DOUBLEPOST]
Доказот како и секој доказ црно на бело.
Еве го доказот: црно на бело. Задоволен?[DOUBLEPOST=1453895905][/DOUBLEPOST]
Збораме за независен извор а не од приказни за пред спиење.
Не постојат независно извори: ако постојат, наведи ги и посочи како им успева да бидат независни?[DOUBLEPOST=1453896062][/DOUBLEPOST]
И ај да не ти останам должен, еве ти го доказот црно на бело каде го пиши тоа што го бараш на официјалната страна на МПЦ-ОА.
.
Уште си должен: не барам да ми посочиш линк од „Интерент„ страницата на МПЦ-ОА (хммм, да не ми посочеше, немаше да ми текне...:icon_lol:) туку ај, по кој знае кој пат, велам: дај посочи ми документ (аман човеку, документ, не линк!) со кој МПЦ-ОА одредува задолжително „вртење„ парички.

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.289
Поени од реакции
23.917
Не си ласкај...[DOUBLEPOST=1453895837][/DOUBLEPOST]

Еве го доказот: црно на бело. Задоволен?[DOUBLEPOST=1453895905][/DOUBLEPOST]

Не постојат независно извори: ако постојат, наведи ги и посочи како им успева да бидат независни?[DOUBLEPOST=1453896062][/DOUBLEPOST]

Уште си должен: не барам да ми посочиш линк од „Интерент„ страницата на МПЦ-ОА (хммм, да не ми посочеше, немаше да ми текне...:icon_lol:) туку ај, по кој знае кој пат, велам: дај посочи ми документ (аман човеку, документ, не линк!) со кој МПЦ-ОА одредува задолжително „вртење„ парички.
Не си ласкам бе МИКИ, само ти кажувам кај ти е местото. Очигледно само ти можеш на тема прашања за христијаните да поставуваш прашања наместо да одговараш на истите. Господ да чува и да брани ке си помисли човек дека не си ни христијанин. Да не си муслиман море еј , скраја да е?
Не бе Мики како задоволен. Што посочуваш како доказ, дека можеш да пишуваш на форум. Јак доказ нема што. Демек ако Исус не воскреснел ти немаше да имаш интернет или што ? Со ваков доказ и верник ке преобратиш во неверник а не пак мене. Ти велам јас од такви како тебе Исус се превртва во гробот моментално, ти не ми верваш.
Независен извор во твојот случај би бил некој што го потврдува истото тоа што го пиши во библијата а не е директно поврзан со истата. Некој записничар од тоа време, хроничар. Ете Римјаните детално запишувале скоро се ама толку важен настан во тоа нивно време никој не сметал дека е вредно да се запиши. Додуша од кај да знаеш, можи тогаш секој ден воскреснувале па еден повеќе или помалце не менувало многу. Или пак немало што да се запиши пошто не се случило.
За последното да должен ти сум. Ама ете јас незнам како тој документ би требало да изгледа за да ти бидеш задоволен. Па така ако можеш ти посочими еден таков сличен документ од МПЦ-ОА за да знам како тој документ би изгледал. За да знам што да барам.

Kajgana Shop

На врв Bottom