Прашање за Христијанството III

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
За последното да должен ти сум. Ама ете јас незнам како тој документ би требало да изгледа за да ти бидеш задоволен.
То бе Ставро, то!

Шо не кажа досега дека не знаеш...:icon_lol:[DOUBLEPOST=1453934516][/DOUBLEPOST]
Независен извор во твојот случај би бил некој што го потврдува истото тоа што го пиши во библијата а не е директно поврзан со истата. .
...:pos:...
Ме изнасмеа море...„Независен„ ама да знаел шо пишуело у Библијата...:icon_lol:[DOUBLEPOST=1453934702][/DOUBLEPOST]
Очигледно само ти можеш на тема прашања за христијаните да поставуваш прашања наместо да одговараш на истите.
Ставро бе, па ја‘ одговорам на прашања од 2008-мата па наваму...

А која ја‘ искам да си питувам, добивам:
1. Клипови од „Ју туб„.
2. Линкови од „Нет„-ов.
3. Одговори на ниво од 3-то одделение.
4. Несоодветни одговори.
5. Без везе монолози...

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.289
Поени од реакции
23.917
То бе Ставро, то!

Шо не кажа досега дека не знаеш...:icon_lol:[DOUBLEPOST=1453934516][/DOUBLEPOST]

...:pos:...
Ме изнасмеа море...„Независен„ ама да знаел шо пишуело у Библијата...:icon_lol:[DOUBLEPOST=1453934702][/DOUBLEPOST]

Ставро бе, па ја‘ одговорам на прашања од 2008-мата па наваму...

А која ја‘ искам да си питувам, добивам:
1. Клипови од „Ју туб„.
2. Линкови од „Нет„-ов.
3. Одговори на ниво од 3-то одделение.
4. Несоодветни одговори.
5. Без везе монолози...
Затоа си ти тука да ми обезбедиш некој таков документ за да знам како треба еден таков документ да изгледа. Сигурно имаш при рака?
Немало ни Б од библија во моментот кога наводно Исус воскреснал. А и каква потреба би имало да знае што би пишувало во библијата. Дали ти воопшто знаеш што значи независен извор ?
Незнам ти што мислиш дека одговараш од 2008 ама јас од 2009 немам забележано некој одговор да дадеш а да нормален човек може да те сфати. Тебе можеби твоите одговори ти се сосем јасни и ти имаат смисла ама ти не си како секој човек. Ти си исклучок. И на некој кој е во ментална институција неговите постапки му изгледаат сосем нормални и логични ама на остатокот на населението не му се. Затоа е и таму каде што е, затворен и врзан во соба со тапацирани ѕидови.
П.с не сум Ставро. Пак си во заблуда како и обично.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
П.с не сум Ставро. Пак си во заблуда како и обично.
Се извинувам: моја грешка, ти си мкд владе.[DOUBLEPOST=1453936522][/DOUBLEPOST]
Затоа си ти тука да ми обезбедиш некој таков документ за да знам како треба еден таков документ да изгледа. Сигурно имаш при рака?
Во мојата вера, нештата од верата се прифаќаат (или не прифаќаат) на начинот на кој ни се објавени, а не според нечии лични желби.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Немало ни Б од библија во моментот кога наводно Исус воскреснал.
Па то‘ чак и ја‘ го знам...[DOUBLEPOST=1453936692][/DOUBLEPOST]
Немало ни Б од библија во моментот кога наводно Исус воскреснал. А и каква потреба би имало да знае што би пишувало во библијата. Дали ти воопшто знаеш што значи независен извор ?
Сигурен сум дека токму ти знаеш што е тоа „независен„ извор, а уште појќе сум сигурен дека токму тој „независен„ извор може да коментира нешта во кои (нешта) изворот уопште не е вклучен...:sneaky:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.289
Поени од реакции
23.917
Во мојата вера, нештата од верата се прифаќаат (или не прифаќаат) на начинот на кој ни се објавени, а не според нечии лични желби.
Да да познато ни е. Во вашата вера не се знае ни кој јади ни кој пија ни кој плаќа. И што е најбитно сите сте во право.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Незнам ти што мислиш дека одговараш од 2008 ама јас од 2009 немам забележано некој одговор да дадеш а да нормален човек може да те сфати..
Па тоа е само твое неразбирање на духовните категории а не мое непознавање на истите.[DOUBLEPOST=1453936935][/DOUBLEPOST]
Простено нека ти е чедо божје.
Амин! Чул те Бог!

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.289
Поени од реакции
23.917
Па тоа е само твое неразбирање на духовните категории а не мое непознавање на истите.
Да да токму така , не си ти крив што никој не те разбира. Битно ти си се разбираш.[DOUBLEPOST=1453937177][/DOUBLEPOST]
Сигурен сум дека токму ти знаеш што е тоа „независен„ извор, а уште појќе сум сигурен дека токму тој „независен„ извор може да коментира нешта во кои (нешта) изворот уопште не е вклучен...:sneaky:
А што ти подразбираш под независен извор, за да расчистиме некој работи ?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Да да токму така , не си ти крив што никој не те разбира. Битно ти си се разбираш.[
Ц: битно е дека јас разбирам што пишувам, се разбирам со моите од Црквата, а ти не разбираш и тоа е само твој проблем.[DOUBLEPOST=1453968508][/DOUBLEPOST]
А што ти подразбираш под независен извор, за да расчистиме некој работи ?
Не постои независен извор!

Токму од таа причина, Црквата поаѓа не од човековите мудрувања, туку од Бога објавената вистина.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Мики, дали “вистината објавена од Бога“ е ваква!? Дали верската дискриминација (од кој и да е карактер) смее да се пресликува и внатре во црквата за која се смета дека е божји храм или божји дом? Дали еден свештеник смее да избрка верник од неделната литургија!? Дали ова е честа појава? Дали еден свештеник смее да му се обраќа вака со еден верник? Сепак “Јудо„ на некој начин е навредлива (човекова) карактеристика која алудира на предавник. И дали во овој случај предавството или „предавството“ е двострано?! :)

https://www.facebook.com/think.mk/videos/1040241216022418/

Последно уредено:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.289
Поени од реакции
23.917
Ц: битно е дека јас разбирам што пишувам, се разбирам со моите од Црквата, а ти не разбираш и тоа е само твој проблем.[DOUBLEPOST=1453968508][/DOUBLEPOST]

Не постои независен извор!

Токму од таа причина, Црквата поаѓа не од човековите мудрувања, туку од Бога објавената вистина.
Наводно од Бога објавена вистина која сепак ја пишувале обични луѓе од крв и месо. Си седнале и си пишувале тоа што нив им се чинело прикладно да напишат во тоа време. И така Исус воскреснал.
Мислам колку глупаво би звучела библијата ако не воскреснел нели?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Наводно од Бога објавена вистина која сепак ја пишувале обични луѓе од крв и месо. Си седнале и си пишувале тоа што нив им се чинело прикладно да напишат во тоа време. И така Исус воскреснал.
Погрешно...[DOUBLEPOST=1454020783][/DOUBLEPOST]
Мислам колку глупаво би звучела библијата ако не воскреснел нели?
Види погоре, да не се повторувам.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.289
Поени од реакции
23.917
Погрешно...[DOUBLEPOST=1454020783][/DOUBLEPOST]

Види погоре, да не се повторувам.
Во право си погрешно е. Библијата е безвезе та во неа Исус воскреснал или не.
Туку МИКИ ете едно прашање во склоп на темата.
Ти кога ке умриш еден ден а притоа не воскресниш каде мислиш дека ке одиш. Во пеколот или рајот?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Во право си погрешно е. Библијата е безвезе та во неа Исус воскреснал или не.
.......[DOUBLEPOST=1454057554][/DOUBLEPOST]
Туку МИКИ ете едно прашање во склоп на темата.
Ти кога ке умриш еден ден а притоа не воскресниш каде мислиш дека ке одиш. Во пеколот или рајот?
Прашањето е погрешно поставено.

Еве ја корекцијата: сите ќе воскреснат и сите ќе бидат/бидеме судени од праведниот Судија, насочени или кон Рајот или кон пеколот.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.818
Поени од реакции
12.308
Денеска случајно налетав на видеото од бркањето на верник/човек од црква
https://www.youtube.com/watch?v=vsBnsiDjGkk
Дали ова е нормално за еден висок свештеник да се избрка човек од црква, притоа т.н. верници физички да му помагаат. Јуда, мув аут? Какви и кои луѓе ја водат МПЦ? Дали е тоа ај да кажеме условно, христијански, дали е дозволено да се прекине литургија? Дали Исус избирал кога и кому помагал

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom