Морам вака аудио-визуелно да ти прикажам што е инвитро.пишува дека невина затруднила што медицински таа теза е поддржана со тоа што неопходно е ејакулација и овулација односно сперма која треба да дојде во контакт со јајце клетка што незначи дека во конкретниот случај со дева Марија морала да има пенетрирање туку сосема можно е да имало 'инвитро' со што е запазена честа на девата Марија.
Односно сума сумару поради тоа што немало пенетрирање невиноста е запазена тоа не значи дека дева Марија не била невина/виновна.Ако спермата дошла во контакт со вагината и со самото тоа здрав сперматозоид дошол во контакт со јајце клетка самото тоа е доволно за зачнување/плод и веројатно е дека така можеби било во случајот со невината дева Марија освен нели ако господ на некој божествен само нему познат начин ја изработил некако...
п.с.
@Самрак stop whining For Godsake Just MAN-UP
Морам вака аудио-визуелно да ти прикажам што е инвитро.пишува дека невина затруднила што медицински таа теза е поддржана со тоа што неопходно е ејакулација и овулација односно сперма која треба да дојде во контакт со јајце клетка што незначи дека во конкретниот случај со дева Марија морала да има пенетрирање туку сосема можно е да имало 'инвитро' со што е запазена честа на девата Марија.
Односно сума сумару поради тоа што немало пенетрирање невиноста е запазена тоа не значи дека дева Марија не била невина/виновна.Ако спермата дошла во контакт со вагината и со самото тоа здрав сперматозоид дошол во контакт со јајце клетка самото тоа е доволно за зачнување/плод и веројатно е дека така можеби било во случајот со невината дева Марија освен нели ако господ на некој божествен само нему познат начин ја изработил некако...
п.с.
@Самрак stop whining For Godsake Just MAN-UP
„Св. Илија„ се вика црковниот храм, а манастирот е во с. Чардак.[DOUBLEPOST=1429301715][/DOUBLEPOST]Не знам каде да прашам па морам на оваа тема!
Ме интересира името на манастир кој се наоѓа на скопска црна гора, каде што има монахињи? Благодарам
Каква црна медицина: зборуваме за натприродно зачнување, не за природно, не за неприродно („ин витро„ и томе слично).пишува дека невина затруднила што медицински таа теза е поддржана
Во наводници - сомнителен.Морам вака аудио-визуелно да ти прикажам што е инвитро.
https://www.youtube.com/watch?v=GeigYib39Rs
А друго,нема никакво црно пенетрирање на ништо и никого.Едноставно се создал.[DOUBLEPOST=1429301345][/DOUBLEPOST]
Морам вака аудио-визуелно да ти прикажам што е инвитро.
https://www.youtube.com/watch?v=GeigYib39Rs
А друго,нема никакво црно пенетрирање на ништо и никого.Едноставно се создал.
ти онака од навика сакаш да агитираш дискусиите во темава да се водат стрикно одКаква црна медицина: зборуваме за натприродно зачнување, не за природно, не за неприродно („ин витро„ и томе слично).
Немој аман ти да ме описменуваш,знам ја многу добро за што и како се употребуваат ама твоето ''ИНВИТРО'' со тоа со Дева Марија е како да споредиш нуклеарна физика со правење бурек...................Во наводници - сомнителен.
Англиски: allegedly Албански: në thonjëza, i dyshimt
Употреба: Иронично
Во наводници се пишуваат и зборовите кажани во спротивна смисла, во иронија.
На пр.: Тој е многу „добар“. (лош)
Јасно е или треба цртање?
ти онака од навика сакаш да агитираш дискусиите во темава да се водат стрикно од
"духовен аспект" а притоа секое логично/научно гледиште го ставаш под богохулење така ли ве учат на богословски?
Црковното учење е пред се‘ учење од духовно-разумна природа, а не од природонаучна па така и се гледаат нешата: преку духовната „оптика„ а не преку умно-сетилната.ти онака од навика сакаш да агитираш дискусиите во темава да се водат стрикно од
"духовен аспект" а притоа секое логично/научно гледиште го ставаш под богохулење така ли ве учат на богословски?
Ја само мислев да ти поможам да сванеш божјата снага со која дедо боже може да напраи жена истовремено да е ем трудна ем невина,друга работа е тоа што ти тоа го компарираш со бурегџилница што не е убаво.Немој аман ти да ме описменуваш,знам ја многу добро за што и како се употребуваат ама твоето ''ИНВИТРО'' со тоа со Дева Марија е како да споредиш нуклеарна физика со правење бурек...................
ова е дефиниција за психичка пореметеност во која умно сетилната реалност се игнорира за сметка на духовната ад либитум во која нема нешто што е невозможно а притоа нема пореба од некаква научна/умствена логика бидејки нема и простор за таква кохезија помегу ум и неум.Црковното учење е пред се‘ учење од духовно-разумна природа, а не од природонаучна па така и се гледаат нешата: преку духовната „оптика„ а не преку умно-сетилната.
то световна или не не праи разлика важно е да се има добар финансиски тарифник кој е дефиниран со одредени цени што колку чини а второ степено е колку и дали духовно има у самата суштината.Црковното учење е пред се‘ учење од духовно-разумна природа, а не од природонаучна па така и се гледаат нешата: преку духовната „оптика„ а не преку умно-сетилната.
Патем кажано, немам ништо со богословскиот факултет, оти мојата професија е световна.
Горниов став е апла пример за неписменлак: не разликуваш што е „небесно„ а што е „овосветовно„.ова е дефиниција за психичка пореметеност во која умно сетилната реалност се игнорира за сметка на духовната ад либитум
Колку пари арчиш годишно за бензин?[DOUBLEPOST=1429311558][/DOUBLEPOST]то световна или не не праи разлика важно е да се има добар финансиски тарифник кој е дефиниран со одредени цени што колку чини а второ степено е колку и дали духовно има у самата суштината.
На глупаво прашање се дава глупав одговор.btw на кој облак се наога правосланиов богословски факултет?
1.nebesna ili besna vistina fakt e deka racionalno naucno ne mozesh da go objasnish medicinskiot fenomen deva Marija.Горниов став е апла пример за неписменлак: не разликуваш што е „небесно„ а што е „овосветовно„.
Диадох вели дека човекот е способен за примање на два типа вистини: небесните и световните. Јасно е дека првата ти фалиТ....
[DOUBLEPOST=1429311528][/DOUBLEPOST]
Колку пари арчиш годишно за бензин?[DOUBLEPOST=1429311558][/DOUBLEPOST]
На глупаво прашање се дава глупав одговор.
А ти не можеш научно да го побиеш.[DOUBLEPOST=1429361079][/DOUBLEPOST]1.nebesna ili besna vistina fakt e deka racionalno naucno ne mozesh da go objasnish medicinskiot fenomen deva Marija.
.
Учењето кое Христос ни го донесе од Небесата.[DOUBLEPOST=1429361137][/DOUBLEPOST]2.sto e ustvari nebesna vistina?
Да, за пореметините и тоа е вистина...[DOUBLEPOST=1429361221][/DOUBLEPOST]dedo mraz e nebesna vistina
Јас сум убеден дека токму ти си психички саглам. Кажи ми, колку кваркови има во Вселената?[DOUBLEPOST=1429361258][/DOUBLEPOST]odlicni si parira so poremetena psiha koja nema kapacitet za normalna percepcija na nestata.
Колку рече дека арчиш за бензин годишно?...3.benzin se razbira no najlesno hierarhiata vo MPC se prinetuva po vozniot park koj pogolem dzip toj poblizu do dedo boze.
.
Не се брукај аман..Ја само мислев да ти поможам да сванеш божјата снага со која дедо боже може да напраи жена истовремено да е ем трудна ем невина,друга работа е тоа што ти тоа го компарираш со бурегџилница што не е убаво.
Да жените во храмот треба да се покриени онака како што е во тие манастири. Некои помесни цркви(руската на пример многу строго држат на тоа и се почитува).Me interesira tokolku ima nekoj konkreten odgovor so fakti. Pri vleguvanjeto vo crkva dali treba da bideme celosno pokrieni,vklucivajki ja i glavata? Bidejki znam vo odreneni manastiri uste na vlezot ti davaat marama i dolga suknja. Zosto vo nasite crkvi ne e taka, zosto povekjeto od zenite vleguvaat i necisti so dobieno, mnogumina i ne znaat, zosto popovite vo crkvite ne ne naucat, ili dali.ima nekoj pisan pravilnik vo crkvata ili vo noviot zavet sto ukazuva na ova
Треба да жените да носат марами на глава,тоа е заповед од Стариот Завет кој Бог му го дал на Мојсеј,и треба да носат пристојна облека а не мини сукњи и танги во црква како што многу пати сум ги видел и ги гледам.. е сеа зошто поповите не одвојат една недела да кажат како треба да се облакаме за во црква и да се однесуваме не знам, А ТРЕБА ДА ОБЈАСНАТ.Me interesira tokolku ima nekoj konkreten odgovor so fakti. Pri vleguvanjeto vo crkva dali treba da bideme celosno pokrieni,vklucivajki ja i glavata? Bidejki znam vo odreneni manastiri uste na vlezot ti davaat marama i dolga suknja. Zosto vo nasite crkvi ne e taka, zosto povekjeto od zenite vleguvaat i necisti so dobieno, mnogumina i ne znaat, zosto popovite vo crkvite ne ne naucat, ili dali.ima nekoj pisan pravilnik vo crkvata ili vo noviot zavet sto ukazuva na ova
Vo pravo si. A dali vo noviot zavet, bidejki spored crkvata samo toj e priznat, stariot e naveden samo poradi istoriskot znacenje i najavata za Hristos, ima pisani fakti za ova? I kako moze so mini suknji, i tanga fa vleguvaat, osobeno za pogolemite praznici, zosto nema nekakva zabrana za toa. Me intereserira i drugo,kaj muslimanite ima tocno vreme koga da se molat. Zosto gamijata se slusa glasno i sekoj znae koga e vreme na molitva. Kaj hristijanite toa e den nedela,spored noviot zavet,spored stariot zavet toa e sabotata,sto retko koj odi vo crkva sekoja nedela, bidejki toj.den realno sme doma i nie e za perenje,cistenje itn.Треба да жените да носат марами на глава,тоа е заповед од Стариот Завет кој Бог му го дал на Мојсеј,и треба да носат пристојна облека а не мини сукњи и танги во црква како што многу пати сум ги видел и ги гледам.. е сеа зошто поповите не одвојат една недела да кажат како треба да се облакаме за во црква и да се однесуваме не знам, А ТРЕБА ДА ОБЈАСНАТ.