Прашање за Христијанството III

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
значи ако сака да знае шо мислам можи да дознај, не мора да му кажувам на свештеник
:facepalm:

Кога некое куче на Јанкуловска ќе излезе да те казни од грмушка 300 евра за појас зошто не си имал додека возиш,според законот мора да ја платиш казната..

Кога ќе направиш грев односно ќе го прекршиш Законот(библиските начела) тогаш мора тоа да го признаеш..

Земи читај за Исповеста во христијанството и зошто мора пред свештеник... ме мрзи да објаснувам.

perez9

расипано јајце
Член од
30 декември 2013
Мислења
1.041
Поени од реакции
991
Јас многу пати си зборувам со Госпо во мислите, ко другарче ми е, и таму не важа библиските начела ниту било кои начела.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Јас многу пати си зборувам со Госпо во мислите, ко другарче ми е, и таму не важа библиските начела ниту било кои начела.
Затоа се плашиш од гревовите ? затоа што збориш со него ?

perez9

расипано јајце
Член од
30 декември 2013
Мислења
1.041
Поени од реакции
991
Затоа се плашиш од гревовите ? затоа што збориш со него ?
Не се плашам од нив, и повеќе ги сметам за грешки отколку гревови, му имам кажано дека не трбаше и не сакав да напрам така, а ако сака да си ги наплати и да ми врати нека повели.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.641
Поени од реакции
9.256
Eсените постоеле пред христијанството, од тука е и гностицизмот. Прашањето кое заслужува одговор е како се најде Исус во нивните списи?
Исто така релевантно прашање е кај се сега истите. Очигледно е дека насилно биле одстранети.
Каде наоѓаме историски документи за нивното постоење освен од таму?
Ако нема други пишани документи, тогаш некој ги избришал од лицето на земјава....која е таа миротворна религија што го направила тоа?
Целото Римско Царство одамна пропадна, а ти се чудиш зошто не можела да опстои некоја минорна религиозна заедница два милениуми!?

confuzed

Geek
Член од
2 ноември 2014
Мислења
34
Поени од реакции
11
Zdravo.Jas imam prasanje za nekoj od poupatenite vo vrska so Hrisijanstvoto vo globala megjutoa celam na Pravoslavnoto Hristijanstvo so prasanjevo.Toa glasi:
Dali postoi i dali se primenuva/lo denes i vo minatoto nekoj vid na egzorcizam?
Licno i jas veruvam vo Pravoslavjeto i nemam namera nikoj da navredam so ovoj post.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Zdravo.Jas imam prasanje za nekoj od poupatenite vo vrska so Hrisijanstvoto vo globala megjutoa celam na Pravoslavnoto Hristijanstvo so prasanjevo.Toa glasi:
Licno i jas veruvam vo Pravoslavjeto i nemam namera nikoj da navredam so ovoj post.
Да, колку што знам, тоа го прават монаси во некои манастири.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Види во Марко 9,29, каде е даден Господовиот совет за „ратување„ со демоните. Демоопседнатоста е врв на демонското влијане врз човекот, кое (влијание) е секојдневно и непрекинато па такво треба да биде човековото однесување кон тоа влијание: со пост и со молитва.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Едно прашање,како патријарсите комуницирале со Бог?Како Тој им говорел ним,методите и на кое ниво била комуникацијата со Него?

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Едно прашање,како патријарсите комуницирале со Бог?Како Тој им говорел ним,методите и на кое ниво била комуникацијата со Него?
Зборел како што ти збориш со друг човек.Не знам што точно се подразбира под ниво,но било најнормално.. ништо посебно,разликата е што не се покажувал физички.

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Зборел како што ти збориш со друг човек.Не знам што точно се подразбира под ниво,но било најнормално.. ништо посебно,разликата е што не се покажувал физички.
Е тука е апсурдот,јас кога зборам со друг човек и го слушам,бидејќи тој има гласни жици,а јас имам уши,и двајцата имаме физички тела.За да може Бог да зборува и да испушта гласови ,најнормално потребно му е да функционира во тело.Е сега има друг момент,јас и ти сега комуницираме и разменуваме мислење,ама непосредно со помош на компјутери,еден куп електрони,мрежа и така натаму.Но како може да комуницираат дух со човек,единствено само со помошни непосредни начини,има еден куп примери во Библијата(Ти текнува за Туримот и Умимот на облеката на Левитите,тие не служеле само за украс,истотака и стапот на Мојсеј и Арон....) П.С.Зар нели велевте дека и иконите давале некои знаци на тој што се моли пред нив.

Последно уредено:

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Е тука е апсурдот,јас кога зборам со друг човек и го слушам,бидејќи тој има гласни жици,а јас имам уши,и двајцата имаме физички тела.За да може Бог да зборува и да испушта гласови ,најнормално потребно му е да функционира во тело.Е сега има друг момент,јас и ти сега комуницираме и разменуваме мислење,ама непосредно со помош на компјутери,еден куп електрони,мрежа и така натаму.Но како може да комуницираат дух со човек,единствено само со помошни непосредни начини,има еден куп примери во Библијата(Ти текнува за Туримот и Умимот на облеката на Левитите,тие не служеле само за украс,истотака и стапот на Мојсеј и Арон....) П.С.Зар нели велевте дека и иконите давале некои знаци на тој што се моли пред нив.
Што си разбрал ти друже Мурган за Христијанството па и ова да го разбереш ?

Тебе ти е претешко да го сфатиш поимот СЕМОЌЕН...

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Што си разбрал ти друже Мурган за Христијанството па и ова да го разбереш ?

Тебе ти е претешко да го сфатиш поимот СЕМОЌЕН...
Само ви христијаните сте единствени што го замислувате Семоќниот Бог во лик на обичен човек.Дали сте свесни дека Бог,Елохим Јахве колку е свет за Евреите и Муслиманите.Најголемиот грев е Неговото омаловажување и прикажување во лик на човек.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Само ви христијаните сте единствени што го замислувате Семоќниот Бог во лик на обичен човек.Дали сте свесни дека Бог,Елохим Јахве колку е свет за Евреите и Муслиманите.Најголемиот грев е Неговото омаловажување и прикажување во лик на човек.
Ете овие другиве со Алах и Буда пијат кафе на сабајле.. :facepalm:

Член од
3 јуни 2013
Мислења
1.944
Поени од реакции
1.192
Ете овие другиве со Алах и Буда пијат кафе на сабајле.. :facepalm:
Погоди кој бог е на мојот аватар.Ете вие сте на тоа ниво,пртеставувајќи го Совршениот Бог во изедица и пијаница.

Kajgana Shop

На врв Bottom