Прашање за Христијанството III

Член од
21 декември 2011
Мислења
430
Поени од реакции
79
Бог а не Исус се преставува и се нарекува така како што набројав.

Да,родител ни е.Затоа што он го создал човекот,затоа некаде се пишува Творецот/Создателот.

Он не создал,неможе Он физички да не роди,затоа постои полова разлика и постојат полови органи кај луѓето.Он само го дава животот а нашите родители го пренесуваат.

.
znaci ima razlika pomegu bog i isus, vo red,a isus kako se narekuva?

ako on ne sozdal kako moze da ni bide roditel? ne e isto da bides sozdaden i da bides roden.
toa ti ide kako ti na primer da sozdades nesto i da mu dades zivot na toa sto ke go sozdades, dali ti mozes da mu bides roditel na toa sto ti si go sozdal, i si mu vdahnal zivot?

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Марко 13:
30. Вистина ви велам: оваа генерација нема да помине, дури сето тоа не се збидне.

Со оглед на тоа што досега се поминати преку 20 генерации, што треба да заклучиме?
Треба да заклучиме дека ,,оваа генерација'' e поим кој се однесува на генерацијата која ќе се најде во тоа време кога Бог ќе одлучи да се пресмета со злото и следнениците на истото.Се мисли на времето од Ное,Содом и Гомора..

Има време не бери ти гајле..[DOUBLEPOST=1414169609][/DOUBLEPOST]
znaci ima razlika pomegu bog i isus, vo red,a isus kako se narekuva?

ako on ne sozdal kako moze da ni bide roditel? ne e isto da bides sozdaden i da bides roden.
toa ti ide kako ti na primer da sozdades nesto i da mu dades zivot na toa sto ke go sozdades, dali ti mozes da mu bides roditel na toa sto ti si go sozdal, i si mu vdahnal zivot?
Исус е Господ,Божјиот син,некаде Господ Бог често се користи.

Јас ти објаснив,Бог само го дава животот.Ако ти направиш кукла и им вдахнеш живот тогаш ти си нејзиниот родител/Создател/Творец.

Родител се поситоветува затоа што се работи за живи суштества.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Треба да заклучиме дека ,,оваа генерација'' e поим кој се однесува на генерацијата која ќе се најде во тоа време кога Бог ќе одлучи да се пресмета со злото и следнениците на истото.Се мисли на времето од Ное,Содом и Гомора..

Има време не бери ти гајле..
Тогаш зошто на оние што им се обраќа вели оваа?! Познаваш некој од таа генерација што е жив денес?

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Тогаш зошто на оние што им се обраќа вели оваа?! Познаваш некој од таа генерација што е жив денес?
Хахахаха.. да ја познаваше религијата колку што си духовито исписимус,сеа ќе имаше титула Доктор по теологија.

Целата реченица е метафора всушност,или парабола како што Библијата кажува.Ти објаснив во предходниот пост.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Хахахаха.. да ја познаваше религијата колку што си духовито исписимус,сеа ќе имаше титула Доктор по теологија.

Целата реченица е метафора всушност,или парабола како што Библијата кажува.Ти објаснив во предходниот пост.
Не е метафора.. Тоа што секоја втора реченица ти е обвинување дека лажам, иако се многу лесно може да се провери и да се види дека не е така, многу добро дава јасна слика твојата потсвесна реакција. Кога некој сака да сокрие нешто, неговата потсвест се обидува истото да го проектира на оној што го гледа како закана.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Не е метафора.. Тоа што секоја втора реченица ти е обвинување дека лажам, иако се многу лесно може да се провери и да се види дека не е така, многу добро дава јасна слика твојата потсвесна реакција. Кога некој сака да сокрие нешто, неговата потсвест се обидува истото да го проектира на оној што го гледа како закана.
Фасциниран сум од твоето познавање на психијатријата,секоја чест.Се наежив дури.

Не те обвинувам,туку констатирам.Не лажи нема да констатирам дека лажеш.Не ми е мене целта да глумам дежурен полицаец и да гледам кој лаже а кој не,но неможам да гледам како некој ја изопачува вистината а ти со Христијанството го правиш тоа многу често иако немаш познавања.Не ти е тоа добро исписимус... ако се нафаќаш да дискутираш за одредена тема како Христијанство,треба да имаш познавања,како што мене никогаш нема да ме видиш со напишан пост во темата за Телема,така и ти треба да пазиш што пишуваш тука..

Не е културно и морално да се лаже.. посебно е дрско тоа да се прави од незнаење..

• Ми се допаѓа
Reactions: alf

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Фасциниран сум од твоето познавање на психијатријата,секоја чест.Се наежив дури.

Не те обвинувам,туку констатирам.Не лажи нема да констатирам дека лажеш.Не ми е мене целта да глумам дежурен полицаец и да гледам кој лаже а кој не,но неможам да гледам како некој ја изопачува вистината а ти со Христијанството го правиш тоа многу често иако немаш познавања.Не ти е тоа добро исписимус... ако се нафаќаш да дискутираш за одредена тема како Христијанство,треба да имаш познавања,како што мене никогаш нема да ме видиш со напишан пост во темата за Телема,така и ти треба да пазиш што пишуваш тука..

Не е културно и морално да се лаже.. посебно е дрско тоа да се прави од незнаење..
Од досегашнава дискусија, видовме дека првин тврдеше дека непостои стих каде бог тврди дека го создал злото. Одкако го постирав, го смени ставот дека всушност не било зло туку невоља. Ти го постирав оргиналниот стих на еврејски, па потоа го смени ставот дека ок, било зло, ама тоа било широк поим....
Потоа тврдеше дека Бог всушност направил добро што го ожесточил срцето на фараонот, бидејќи да не го направел тоа, евреите немало да ги пушти....?!o_O
И сега последново, тврдеше дека "оваа генерација" во обраќањето на Исус всушност била некоја идна генерација.....а потоа пак дека била метафора - парабола.
Ваква религиозна писменост, морам да признаам немало ни ќе има.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Од досегашнава дискусија, видовме дека првин тврдеше дека непостои стих каде бог тврди дека го создал злото. Одкако го постирав, го смени ставот дека всушност не било зло туку невоља. Ти го постирав оргиналниот стих на еврејски, па потоа го смени ставот дека ок, било зло, ама тоа било широк поим....
Потоа тврдеше дека Бог всушност направил добро што го ожесточил срцето на фараонот, бидејќи да не го направел тоа, евреите немало да ги пушти....?!o_O
И сега последново, тврдеше дека "оваа генерација" во обраќањето на Исус всушност била некоја идна генерација.....а потоа пак дека била метафора - парабола.
Ваква религиозна писменост, морам да признаам немало ни ќе има.
Не си ти крив,сатанизмот те искриви... затоа ништо не разбираш па тоа што го напишав ти го подели во 10 работи а всушност е едно исто...

Ти прееска не ми одговори кога те прашав дали тоа беше прашање или констатација дека нема таков стих + испаднав фер и ти објаснив зошто прашав,се надевав дека ќе прочиташ што пишува пред и после тоа и дека ќе се исправиш.Ама не,ти мора со главата во ѕид.

Нема да коментирам ништо одделно,објаснив во предходниве реченици,ќе ти кажам само дека тоа е едно исто и никаде нема ПОСЛЕ,ОДКАКО,ПОТОА.. има само едно објаснување и само што тоа е прошиерно и зедов други примери/сфери.Да,парабола е,отвори Библија и читај.Како сега јас тоа тврдам а истото го пишува во Библијата ? јас сум Бог ?.. еве ти пак доказ дека врска немаш што збориш ни ти самиот.. мене ми препишуваш реченици кои ги рекол друг,односно лично Господ.

Уште една твоја лага,јас реков ,,Всушност Бог НЕ НАПРАВИЛ НИШТО ПЛУС од она како се однесувал Фараонот,ако направил,тогаш Евреите ќе биле пред тоа ослободени''.

ајде да те видам кај реков дека направил добро ? зошто лажеш исписимус секој пост??? заштооо!?!?!!?!?!?!?!?

• Ми се допаѓа
Reactions: alf

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.349
Поени од реакции
21.730
Исус а не Бог ќе се симне.Кога,ти кажав тоа само Бог знае никој друг.Не знам за временски периоди,нема ни во Библијата,знам само дека е почнато тоа време.
Абе ОК, затоа напишав "Нешто во таа смисла.". Исус, св. Павле, св. Четврток, било кој, било какво чудо. Туку, батали тоа, ме интересира според тебе колку е стара земјава, што вели Христијанството, Библијата?

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Абе ОК, затоа напишав "Нешто во таа смисла.". Исус, св. Павле, св. Четврток, било кој, било какво чудо. Туку, батали тоа, ме интересира според тебе колку е стара земјава, што вели Христијанството, Библијата?
Па чуда имаш секој ден,само дали ги знаеш и може да ги препознаваш.Ете ти имаше пред некој месец со тој од Бразил,после тоа со тој неврохирургот.

Мислам дека е неколку илјади години ама не сум сигурен стварно.Можеби грешам.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ти прееска не ми одговори кога те прашав дали тоа беше прашање или констатација дека нема таков стих + испаднав фер и ти објаснив зошто прашав,се надевав дека ќе прочиташ што пишува пред и после тоа и дека ќе се исправиш.Ама не,ти мора со главата во ѕид.
Почна со лажењето ?

Кај пишува дека Он го создал ?
Кога на крај на реченица ќе ставиш прашалник, што е таа? Констатација или прашање?
Нема да коментирам ништо одделно,објаснив во предходниве реченици,ќе ти кажам само дека тоа е едно исто и никаде нема ПОСЛЕ,ОДКАКО,ПОТОА.. има само едно објаснување и само што тоа е прошиерно и зедов други примери/сфери.Да,парабола е,отвори Библија и читај.
Да, отворив и Не! Не е парабола. Постои парабола со која Исус им ги објаснува последните денови, но таа завршува со стиховите 28 и 29:
28. Со смоквата направете споредба: кога нејзините гранки се подмладат и пуштат лисја, знаете дека е близу летото.
29. Па така и вие, кога ќе го видите сето тоа да станува, знајте дека е близу, пред врата!

За после да каже дека:
30. Вистина ви велам: оваа генерација нема да помине, дури сето тоа не се збидне.

Уште една твоја лага,јас реков ,,Всушност Бог НЕ НАПРАВИЛ НИШТО ПЛУС од она како се однесувал Фараонот,ако направил,тогаш Евреите ќе биле пред тоа ослободени''.

ајде да те видам кај реков дека направил добро ? зошто лажеш исписимус секој пост??? заштооо!?!?!!?!?!?!?!?
А јас те прашав следново:
Еве, објасни ми ако Бог несака да прави зло, зошто на пример не му го омекна срцето на фаронот за да ги пушти евреите, туку го стори токму спротивното:

Излез 9:
12. И го ожесточи Господ срцето на Фараонот и тој не ги послуша, како што му беше рекол Господ на Мојсеја.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Кога на крај на реченица ќе ставиш прашалник, што е таа? Констатација или прашање?

Да, отворив и Не! Не е парабола. Постои парабола со која Исус им ги објаснува последните денови, но таа завршува со стиховите 28 и 29:
28. Со смоквата направете споредба: кога нејзините гранки се подмладат и пуштат лисја, знаете дека е близу летото.
29. Па така и вие, кога ќе го видите сето тоа да станува, знајте дека е близу, пред врата!

За после да каже дека:

А јас те прашав следново:
Прашањето со лажењето е зошто лажеш дека е злобен второто е прашање за да прочиташ што пред и после пишува,колку пати да ти повторам !?!?!!?!

Пак тој... :facepalm:

Абе о човече,о верски необразован,отвори Откривение,дали во тоа време се има случено жигот на ѕверот ? не! дали имало тогаш такви апокалиптички предвидувања како што има сега и ќе ги има ? не! ГЛЕДАШ ЛИ ДЕКА Е ПАРАБОАЛА ?????????????????????????????????? НЕ САКАШ ДА ВИДИШ ИЛИ ИМАШ ПРОБЛЕМ СО СФАЌАЊЕ ????????????????????????/

И ЗА ТОА ТИ ОДГОВОРИВ, ЧОВЕК ПО 20 ПАТИ ТИ ОБЈАСНУВА ЕДНО ИСТО ТИ НИКАКО ДА РАЗБЕРЕШ............................ ЈА НЕ ЗНАМ ОВА... :facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Прашањето со лажењето е зошто лажеш дека е злобен второто е прашање за да прочиташ што пред и после пишува,колку пати да ти повторам !?!?!!?!

Пак тој... :facepalm:

Абе о човече,о верски необразован,отвори Откривение,дали во тоа време се има случено жигот на ѕверот ? не! дали имало тогаш такви апокалиптички предвидувања како што има сега и ќе ги има ? не! ГЛЕДАШ ЛИ ДЕКА Е ПАРАБОАЛА ?????????????????????????????????? НЕ САКАШ ДА ВИДИШ ИЛИ ИМАШ ПРОБЛЕМ СО СФАЌАЊЕ ????????????????????????/

И ЗА ТОА ТИ ОДГОВОРИВ, ЧОВЕК ПО 20 ПАТИ ТИ ОБЈАСНУВА ЕДНО ИСТО ТИ НИКАКО ДА РАЗБЕРЕШ............................ ЈА НЕ ЗНАМ ОВА... :facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:
Не скокај, без хистерии! Јас никаде не реков кој е и дали е злобен! Цитатите не ги пишував јас, од библијата се. Поставив прашање, како ти си го интерпретирал, твоја работа!
Незнам зошто модераторов толерира трол како тебе, но негова работа.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.349
Поени од реакции
21.730
Мислам дека е неколку илјади години ама не сум сигурен стварно.Можеби грешам.
Не мора точно до ден да ми кажеш, од прилика колку мислиш, од 5 до 10 000 илјади, од 10 до 20 илјади и тн. Што вели христијанството, Бибилјата околу ова прашање?

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Не мора точно до ден да ми кажеш, од прилика колку мислиш, од 5 до 10 000 илјади, од 10 до 20 илјади и тн. Што вели христијанството, Бибилјата околу ова прашање?
Не ми текнува искрено,околу 6 до 10.000 години ама не сум сигурен,можеби повеќе можеби помалце.Не го земај ова за точно туку како претпоставка.[DOUBLEPOST=1414176222][/DOUBLEPOST]
Не скокај, без хистерии! Јас никаде не реков кој е и дали е злобен! Цитатите не ги пишував јас, од библијата се. Поставив прашање, како ти си го интерпретирал, твоја работа!
Незнам зошто модераторов толерира трол како тебе, но негова работа.
Што тогаш ме прашуваш мене а ? имаш човече црква,иди прашај свештеник,земи читај Библија,иди по предавања за Христијанство не ме заебавај мене овде не сум ти ја Факултет по теологија.Ако не ми веруваш иди тражи одговори сам... ако не е точно,бујрум дај доказ ако не не ме заебавај со глупости...

Не мешај модератори,со твоето лажење и не знаење треба да ти се одземе правото за Христијанство да коментираш било што!
Појма немаш а ја труеш темата со твои глупости цел божји ден,и ти најде да кажеш јас тролам.. ејјјјјјјјјјјјјјјјјј човече.. ниси одавде..

Kajgana Shop

На врв Bottom