- Член од
- 17 јануари 2012
- Мислења
- 1.044
- Поени од реакции
- 644
Е како не може да бидам паднат Ангел. па нели Бог го создал човекот по неговиот изглед и го сместил во ист ред со Ангелите.Прво ти и да сакаш неможеш да бидеш паднат ангел,така да ако сакаше паметен да се направиш,погрешен пример одбра за да се величиш.
Второ,да извини,нема на светов педофили-атеисти.Супер логика.Продолжи напред.
Продаваат,па ? што мислиш ти ако е свештеник ќе добие Вечен живот ? јок,го нема тоа во Христијанството и Библијата... точно се знае кој ќе добие Вечен живот.
Да,Инквизацијата е лоша,супер е вашата атеистичка логика наречена Либерализам со анархистички елементи,и затоа планетата е најгнасното место во цел универзум.Дрога,војни,уништувања,сатанизам,хомосексуалност.. лајк за атеизмот.VIVA LA ANARHIA што би рекла една членка.
Јас не го умешав Мики туку ти,не побарав негови туку ставовите кои ти ги презентираш за Инквизацијата а уште те чекам да ми ги дадеш.Јас со тебе дебатирам не со него.
Можда да има по некој али 99% криминалци се верници негирај го колку што сакаш али е ФАКТ
![Пукам од смеа! :pos: :pos:](/styles/default/xenforo/emot/pos.gif)
И како се знае точно кој ке добие вечен живот. Нели само Бог може да суди а у исто време ти тоа го правиш
![Тапшање :tapp: :tapp:](/styles/default/xenforo/emot/tapp.gif)
Извадок од Скопската епархија за јогата и медитацијата.
Монах Арсениј Влианкофтис
ЈОГА И МЕДИТАЦИЈА
Нашава епоха е епоха на голема духовна конфузија и отпадништво од Божјата волја. Татко на таа состојба е ѓаволот, кој употребува луѓе што ги вовлекува во заблуда, за да го реализира својот човекоубиствен план. Таа конфузија ја негуваат воглавно групите на таканаречената “Нова Епоха”. Нивна основна догма е дека сите религии се исто. Сите се „патишта кои водат кон истата цел“. Меѓутоа, Самиот Господ наш Исус Христос ги побива, велејќи во Евангелието: „Јас Сум Патот и Вистината и Животот“ (Јован. 14, 6). Според тоа, не постојат многу патишта кон спасението, освен едниот и единствен, а тоа е Христос и Неговата Црква.
Проповедниците на конфузијата ја поистоветуваат христијанската молитва со јогата и со медитацијата, кои што се техники на источните религии и на окултизмот.
Со тоа што ќе го кажеме во продолжение верувам дека ќе ја растуриме таа конфузија.
Прво очигледно немаш поима што значи Анархија а коментираш
![Пукам од смеа! :pos: :pos:](/styles/default/xenforo/emot/pos.gif)
Аха а колку војни имаат почнато религиите вклучувајки го и Христијанството.[DOUBLEPOST=1414162243][/DOUBLEPOST]
Денес не е така.Првите христијани верувале во реинкарнација. Имало и свети оци како ориген кои учеле за тоа.
Види го закачениот дел од Скопска Епархија.