Прашање за Христијанството III

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Прво ти и да сакаш неможеш да бидеш паднат ангел,така да ако сакаше паметен да се направиш,погрешен пример одбра за да се величиш.

Второ,да извини,нема на светов педофили-атеисти.Супер логика.Продолжи напред.

Продаваат,па ? што мислиш ти ако е свештеник ќе добие Вечен живот ? јок,го нема тоа во Христијанството и Библијата... точно се знае кој ќе добие Вечен живот.

Да,Инквизацијата е лоша,супер е вашата атеистичка логика наречена Либерализам со анархистички елементи,и затоа планетата е најгнасното место во цел универзум.Дрога,војни,уништувања,сатанизам,хомосексуалност.. лајк за атеизмот.(y) VIVA LA ANARHIA што би рекла една членка.

Јас не го умешав Мики туку ти,не побарав негови туку ставовите кои ти ги презентираш за Инквизацијата а уште те чекам да ми ги дадеш.Јас со тебе дебатирам не со него.
Е како не може да бидам паднат Ангел. па нели Бог го создал човекот по неговиот изглед и го сместил во ист ред со Ангелите.

Можда да има по некој али 99% криминалци се верници негирај го колку што сакаш али е ФАКТ :pos:

И како се знае точно кој ке добие вечен живот. Нели само Бог може да суди а у исто време ти тоа го правиш :tapp:

Извадок од Скопската епархија за јогата и медитацијата.
Монах Арсениј Влианкофтис

ЈОГА И МЕДИТАЦИЈА
Нашава епоха е епоха на голема духовна конфузија и отпадништво од Божјата волја. Татко на таа состојба е ѓаволот, кој употребува луѓе што ги вовлекува во заблуда, за да го реализира својот човекоубиствен план. Таа конфузија ја негуваат воглавно групите на таканаречената “Нова Епоха”. Нивна основна догма е дека сите религии се исто. Сите се „патишта кои водат кон истата цел“. Меѓутоа, Самиот Господ наш Исус Христос ги побива, велејќи во Евангелието: „Јас Сум Патот и Вистината и Животот (Јован. 14, 6). Според тоа, не постојат многу патишта кон спасението, освен едниот и единствен, а тоа е Христос и Неговата Црква.

Проповедниците на конфузијата ја поистоветуваат христијанската молитва со јогата и со медитацијата, кои што се техники на источните религии и на окултизмот.

Со тоа што ќе го кажеме во продолжение верувам дека ќе ја растуриме таа конфузија.

Прво очигледно немаш поима што значи Анархија а коментираш :pos:.
Аха а колку војни имаат почнато религиите вклучувајки го и Христијанството.[DOUBLEPOST=1414162243][/DOUBLEPOST]
Првите христијани верувале во реинкарнација. Имало и свети оци како ориген кои учеле за тоа.

Денес не е така.
Види го закачениот дел од Скопска Епархија.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Да зло,ама тоа е широк поим.Јас ти ги спомнав Асиријците и Египет.Тогаш требаше да разбереш ама не сфати.

Пак ти повторувам,Бог не е и не сака да напрви зло.Сака да каже дека ако човекот е злобен Он може да биде 1000 пати позлобен,ако човекот е добар Он може да биде 70000 пати подобар.Затоа ти понудив прашај свештеник дали мисли дека Бог е злобен како што ти напиша.

Зошто ти ги спомнав Асиријците и Египет.Дали Бог ќе го пуштел врз Асиријците Ангелот на смртта ако тие биле негови поклоници и не сакале да го уништат неговиот народ ? НЕ.. дали Бог ќе морал на разни начини ШТО ИЗГЛЕДААТ ЗЛОБНИ да го казнува Египет заради Евреите ? НЕ... сигурно Бог од кејф никого не казнува нити пак му го одзема животот...

Еве што пишува пред тој стих ,,Јас ја давам светлината и ја создавам темнината,го донесувам мирот и ја создавам неволјата''.

Значи БОГ Е ТОЈ ШТО ПРВ СЕ ПРАШУВА ДАЛИ ЌЕ БИДЕ МИР ИЛИ НЕВОЛЈА/ЗЛО ако сакаш речи.Просто да ти објаснам политички.Претседателот на државата е врховен командант на вооружените сили,ОН Е ТОЈ ШТО ПРАВИ СТРАТЕГИЈА за одбрана на државата,Советот за безбедност и Генералите се оние кои тоа само во пракса детално го изршуваат.БЕЗ НЕГОВ ПОТПИС,НЕМОЖЕ НИЕДЕН ВОЈНИК ДА БИДЕ ПРАТЕН ВО ВОЈНА.

Така и ова,БЕЗ ДОЗВОЛА на БОГ НИШТО НЕМОЖЕ ДА СЕ СЛУЧИ НИТИ ДОБРО НИТИ ЛОШО затоа што Библијата вели ,,Секој живот е во негови раце''.Бидејќи сега ќе ме прашаш зошто Бог дозволува зло/неволји ако не,ЗАТОА ШТО ИМА СУД ЗА ТОА,ЗАТОА ОН РЕКОЛ ДЕКА СЕКОЈ ДЕН ТРЕБА ДА СЕ БИДЕ ВЕРНИК А НЕ САМО ЗА ПРАЗНИЦИ...

ДАЛИ СЕГА КОНЧЕНО ВИДЕ ДЕКА ТВОЈАТА РЕЛИГИОЗНА НЕПИСМЕНОСТ Е ТОЛКУ ГОЛЕМА ШТО НЕМОЖЕ ДА СЕ ИЗМЕРИ ?????????????????????????????????????????

не исписимус ти не лажеш,ти немаш врска од религија!

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Да зло,ама тоа е широк поим.Јас ти ги спомнав Асиријците и Египет.Тогаш требаше да разбереш ама не сфати.
Значи првин тврдеше дека никаде не пишувало дека Бог го создал злото и ме наклевети дека лажам. Сега кога си соочен со факти, го менуваш ставот дека ете ок, пишувало зло, ама тоа било широк поим и јас не сум сваќал.....

Пак ти повторувам,Бог не е и не сака да напрви зло.Сака да каже дека ако човекот е злобен Он може да биде 1000 пати позлобен,ако човекот е добар Он може да биде 70000 пати подобар.Затоа ти понудив прашај свештеник дали мисли дека Бог е злобен како што ти напиша.
Не сум напишал јас, тоа е напишано во библијата! Еве, објасни ми ако Бог несака да прави зло, зошто на пример не му го омекна срцето на фаронот за да ги пушти евреите, туку го стори токму спротивното:

Излез 9:
12. И го ожесточи Господ срцето на Фараонот и тој не ги послуша, како што му беше рекол Господ на Мојсеја.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Е како не може да бидам паднат Ангел. па нели Бог го создал човекот по неговиот изглед и го сместил во ист ред со Ангелите.

Можда да има по некој али 99% криминалци се верници негирај го колку што сакаш али е ФАКТ :pos:

И како се знае точно кој ке добие вечен живот. Нели само Бог може да суди а у исто време ти тоа го правиш :tapp:

ЈОГА И МЕДИТАЦИЈА
Нашава епоха е епоха на голема духовна конфузија и отпадништво од Божјата волја. Татко на таа состојба е ѓаволот, кој употребува луѓе што ги вовлекува во заблуда, за да го реализира својот човекоубиствен план. Таа конфузија ја негуваат воглавно групите на таканаречената “Нова Епоха”. Нивна основна догма е дека сите религии се исто. Сите се „патишта кои водат кон истата цел“. Меѓутоа, Самиот Господ наш Исус Христос ги побива, велејќи во Евангелието: „Јас Сум Патот и Вистината и Животот (Јован. 14, 6). Според тоа, не постојат многу патишта кон спасението, освен едниот и единствен, а тоа е Христос и Неговата Црква.

Проповедниците на конфузијата ја поистоветуваат христијанската молитва со јогата и со медитацијата, кои што се техники на источните религии и на окултизмот.

Со тоа што ќе го кажеме во продолжение верувам дека ќе ја растуриме таа конфузија.

Аха а колку војни имаат почнато религиите вклучувајки го и Христијанството.[DOUBLEPOST=1414162243][/DOUBLEPOST]

Денес не е така.
Дефинитивно,го прошиша со глупости и исписимус.Честитам.

,,Е како не може да бидам паднат Ангел. па нели Бог го создал човекот по неговиот изглед и го сместил во ист ред со Ангелите''.

Не знам дали да се изнасмеам,да плачам како може толку глупо нешто да напишеш... стварно во искушение сум и тоа огромно...

Ти ангеле,живееш во времето на Адам и Ева или 2014 години после Исус Христос ? како може да бидеш паднат ангел кога си илјадници години напред од времето кога тоа постоело ? ГЕНИЈАЛЕЦ СИ... АЛАЛ ТИ ВЕРА...

Знаеш ти што ми цитираш воопшто ? знаеш што реков јас прво ?.. да ти разглобим.. Јас сум ВИСТИНАТА ПАТОТ И ЖИВОТОТ.. НИКОЈ НЕ ДОАЃА ПРИ ОТЕЦОТ БЕЗ МЕНЕ... знаеш дека Христијанството се гади од работи како хомосексуалност и педофилија,каква врска има функција на свештеник со она што е Исус Христос,дали ти воопшто знаеш што пишуваш !?

ај жити се,заобиколи ме,ни знаеш што збориш нити имаш познавања...

За политички науки,немој ти мене да ме учиш.. АМАН НЕМОЈ.[DOUBLEPOST=1414163794][/DOUBLEPOST]
Значи првин тврдеше дека никаде не пишувало дека Бог го создал злото и ме наклевети дека лажам. Сега кога си соочен со факти, го менуваш ставот дека ете ок, пишувало зло, ама тоа било широк поим и јас не сум сваќал.....

Не сум напишал јас, тоа е напишано во библијата! Еве, објасни ми ако Бог несака да прави сло, зошто на пример не му го омекна срцето на фаронот за да ги пушти евреите, туку го стори токму спротивното:

Излез 9:
12. И го ожесточи Господ срцето на Фараонот и тој не ги послуша, како што му беше рекол Господ на Мојсеја.
Прво не ги менував фактите јас НИКАДЕ туку истите ти ги објаснив широко.Проблемот е што ти не ме сфати па ме набедуваш мене.Преку твојата религиозна неписменост сакаш да се оправдаш преку тоа што јас го пишувам и мислам.Јок исписимус,нема шанси тоа кај мене..

Затоа што Бог го почитува секој избор на човекот,затоа што човекот за својот избор ќе биде награден или казнет.Всушност Бог не направил ништо плус од она како се однесувал Фараонот,ако направил,тогаш Евреите ќе биле пред тоа ослободени.

Последно уредено:

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.347
Поени од реакции
21.728
Хахахаха :D епа како да изгледаат ? немаат луѓето 100 тела па да бираат...
Не ме разбра ти друже. Дали ќе изгледаат како на последниот ден кога биле живи? Дали ќе изгледаат како на денот кога умреле (бледи, модри, смрдени)? Дали ќе бидат костури, бидејќи после толку години закопани, само коските ќе останат? и тн. Колку да имам претстава како би изгледала таа зомби апокалипса. :icon_lol:

Бидејќи не е познато кога ќе се враќа Исус на земјата, тогаш дали е во план некое друго чудо да се случи во блиска иднина?

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Не ме разбра ти друже. Дали ќе изгледаат како на последниот ден кога биле живи? Дали ќе изгледаат како на денот кога умреле (бледи, модри, смрдени)? Дали ќе бидат костури, бидејќи после толку години закопани, само коските ќе останат? и тн. Колку да имам претстава како би изгледала таа зомби апокалипса. :icon_lol:

Бидејќи не е познато кога ќе се враќа Исус на земјата, тогаш дали е во план некое друго чудо да се случи во блиска иднина?
Ќе изгледаат нормално како што изгледале пред да умрат.Како може да се суди на костур ? нема никаква апокалипса,тоа е само глупаво сфаќање на атеистите дека они како зомби би изгледале.Не,ќе изгледаат нормално,како што изгледале одредено време пред да умрат.Како што изгледаме ние сега(зависи само годините).

Да,ќе се случуваат многу работи.Лошата вест е што секоја од нив ќе биде која од која пострашна.Ако те интересира,читај Откривение.

За жал нема среќна иднина за човештвото,затоа што Сатаната владее со планетата и луѓето го примиле во нивните животи да он раководи а не Бог со нив.

Член од
21 декември 2011
Мислења
430
Поени од реакции
79
1.Сите ние луѓе одговараме и се поклонуваме на Еден вклучувајќи го и Исус кога бил на земјата.Самиот за себе се преставува како Јахве(Јехова),евреите го викаат Елохим(Господарот),ние другите Христијани го викаме Небесен Татко/Бог/Создател/Творец/Севишен,неретко се поистоветува со Родител бидејќи во Библијата Бог постапува со луѓето како родител со своите деца.Кога подобро ќе размислам,Неговата најголема карактеристика е токму родителската грижа.
Velis deka samiot sebe isus se prestavuval kako jahve, moze li da mi dokaazes so bibliski tekst kade potocno isus se prestavil kako jahve?i uste edno prasanje sto mislis dali navistina bog ni e roditel? spored hristijanstvoto dali bog ne rodil ili ne stvoril?, ako bog ne rodil togas so pravo mozeme da go narekuvame roditel, a ako ne stvoril kako moze da go narekuvame tatko ?i ako on ni e roditel i deka negova najgolema karakteristika e roditelska griza, zosto togas nas ne kaznuva , ke dades primer kako nekoj roditel si go kaznuva deteto, toa e tocno no ne go kaznuva so smrt,, e sega proizleguva prasanje zosto bog ne kaznuva ako ni e roditel,

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Velis deka samiot sebe isus se prestavuval kako jahve, moze li da mi dokaazes so bibliski tekst kade potocno isus se prestavil kako jahve?i uste edno prasanje sto mislis dali navistina bog ni e roditel? spored hristijanstvoto dali bog ne rodil ili ne stvoril?, ako bog ne rodil togas so pravo mozeme da go narekuvame roditel, a ako ne stvoril kako moze da go narekuvame tatko ?i ako on ni e roditel i deka negova najgolema karakteristika e roditelska griza, zosto togas nas ne kaznuva , ke dades primer kako nekoj roditel si go kaznuva deteto, toa e tocno no ne go kaznuva so smrt,, e sega proizleguva prasanje zosto bog ne kaznuva ako ni e roditel,
Бог а не Исус се преставува и се нарекува така како што набројав.

Да,родител ни е.Затоа што он го создал човекот,затоа некаде се пишува Творецот/Создателот.

Он не создал,неможе Он физички да не роди,затоа постои полова разлика и постојат полови органи кај луѓето.Он само го дава животот а нашите родители го пренесуваат.

Татко затоа што Он сите не создал.Ти кажав некаде е објаснет со Творец некаде Создател.

Не казнува затоа што тоа е карактеристика на родителите,но секогаш Бог прво опоменува па казнува.И што е најважно многу опоменува пред да казни.Казнува за да се освестиме.

Нема во Библијата пример каде што Бог казнува некој кој му е верен и е добар/морален.Св.Јован Крстител му ја исекле главата,ни крив ни должен,тоа не е Божјо дело туку човечко,да не објаснувам зошто му ја исекле.Девојката која рекла да му ја исечат,една зима паднала во замрзнато езеро или река не ми текнува,пропадната до врат така што мразот им ја исекол и на неа главата.Телото никогаш не го нашле.Тоа е Божјо дело,така Бог постапува со оние кои се неморални и безбожни А СЕ ДРЗНУВААТ да убијат побожен и морален човек.

Не казнува за да се освестиме и опамети ме.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.347
Поени од реакции
21.728
Како може да се суди на костур ?
На костур не може да му се суди, но на костур со душа може.

Да,ќе се случуваат многу работи.Лошата вест е што секоја од нив ќе биде која од која пострашна.Ако те интересира,читај Откривение.
За во блиска иднина, има нешто закажано? Не 3245та, не ме интересира за тогаш, сега додека сме живи, во наредниве 5-60 години. Немам време да читам откровениа, ти ако имаш некое инфо при рака, сподели.

За жал нема среќна иднина за човештвото,затоа што Сатаната владее со планетата и луѓето го примиле во нивните животи да он раководи а не Бог со нив.
Штета, стварно. Можи ќе се свестат некогаш, ама доцна ќе биде тогаш.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
На костур не може да му се суди, но на костур со душа може.

За во блиска иднина, има нешто закажано? Не 3245та, не ме интересира за тогаш, сега додека сме живи, во наредниве 5-60 години. Немам време да читам откровениа, ти ако имаш некое инфо при рака, сподели.

Штета, стварно. Можи ќе се свестат некогаш, ама доцна ќе биде тогаш.

А како затруднела мајка му на Исус, знаеш?
Сеа и ти не претерувај,човекот е достоен да му се суди за последен пат како човек не како костур.Колку и да е грешен и заслужил Вечна смрт,ќе му се суди како човек.Не бил он костур додека грешел,па така нема ни кога ќе му се суди.

Ова прашање е хипотетичко.Не сум јас пророк,во Откривението има работи кои се објаснети што ќе се случуваат,ама кога прецизно тоа не знам јас нити па некој жив знае.Во главно ни блиската ни далечната иднина не се светли туку која од која поцрна.. кога ќе видиш,ние го живееме тоа време..

Нивен проблем... само познавајќи ги некои тука,нивниот кукавичлук,верувај ми,пола од нив ќе умрат како верници а не атеисти.Не сум пророк ама сигурен сум.Они се атеисти затоа што е тоа модерно денеска.Демек треба да паднеме ние во кома од восхит кога некој ќе ни каже како он е атеист.. огромна величина..

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.347
Поени од реакции
21.728
Ова прашање е хипотетичко.Не сум јас пророк,во Откривението има работи кои се објаснети што ќе се случуваат,ама кога прецизно тоа не знам јас нити па некој жив знае.Во главно ни блиската ни далечната иднина не се светли туку која од која поцрна.. кога ќе видиш,ние го живееме тоа време..
Во ред, знам дека не си пророк, мислев дали има запишано нешто конкретно, пр. 2500 години после раѓањето на Исус, Бог ќе се симне на земјата бла бла бла. Нешто во таа смисла.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646

ЈОГА И МЕДИТАЦИЈА

Денес не е така.
Види, имаш со видео прикажано како црквата застранувала од правиот пат на Господ Исус Христос.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Во ред, знам дека не си пророк, мислев дали има запишано нешто конкретно, пр. 2500 години после раѓањето на Исус, Бог ќе се симне на земјата бла бла бла. Нешто во таа смисла.
Исус а не Бог ќе се симне.Кога,ти кажав тоа само Бог знае никој друг.Не знам за временски периоди,нема ни во Библијата,знам само дека е почнато тоа време.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Исус а не Бог ќе се симне.Кога,ти кажав тоа само Бог знае никој друг.Не знам за временски периоди,нема ни во Библијата,знам само дека е почнато тоа време.
Марко 13:
30. Вистина ви велам: оваа генерација нема да помине, дури сето тоа не се збидне.

Со оглед на тоа што досега се поминати преку 20 генерации, што треба да заклучиме?

Kajgana Shop

На врв Bottom