Па ти тоа тек сега го уочи...оф мори мајко и јас со кого сум фатил моабет
За мене лага е се што ја навредува логиката и се базира на верба.
Така да ова што го пиша за Инквизицијата е автоматски лага.
Што треба повеке од тоа дека се педофили и педери или тоа не е доволно.
[DOUBLEPOST=1414159303][/DOUBLEPOST]
Став на православната и католичката црква.
За православната ова се зборови на @Мики1.
Па ти може да веруваш дека си палачинка што би рекол исписимус ама твојата наука те учи дека си настанал и си дефкато мајмун.Човеколики мајмун се извинувам.Не е ова навреда,знаеш и сам што си учел по Биологија.
Што е лага за Инквизацијата,кажи изјасни се...
Аха,меѓу вас атеистите нема педери и педофили така ? овие свештеници не се од човечки род,они се од марсовици.. затоа чудно е како марсовци може да бидат педофили и свештеници.Уште една ваша атеистичка логика,ако си свештеник,мора да си Бог.Страшно..
Биди конкретен,јас побарав цитати и одговори не реков што чии зборови се.[DOUBLEPOST=1414160008][/DOUBLEPOST]
Велат ако баба лаже, рог нелаже. Ти тврдеше дека никаде не пишува, арно ама итекако пишува! Ако тоа не е лага тогаш што е? Сега кога си во тесно, ќе читаш мисли што уствари некој сакал да каже со тоа.
Ама не си ти крив, незнам зошто дозволуваат на тролови како тебе да одговараат на вакви теми.
Исписимус,лага е твоето сфаќање а не тоа дека јас реков дека нема таков стих.Јас го знам стихот само сакав ти да ми го дадеш за да ти објаснам.Ти шириш лага со твоето сфаќање,имаш апсолутно 0% разбирање во Христијанството,и се нешто од некаде што ќе го прочиташ одма го презентираш како што ТЕБЕ ТИ ОДГОВАРА.Јас ти кажав,ако јас не сум во право,ајде еве ти нудам иди во црква и прашај свештеник,речи дали Бог е злобен бидејќи Он вели така.Ако ти каже да злобен е,кажи ми и ќе дојдам заедно ќе идеме кај тој свештеник мене да ми објасни.Ако си ти во право,те честам што сакаш... само нема да бидеш,затоа што јас Библијата ја знам на памет а уште повеќе нејзината цел.
Јас не знам зошто нема правило кај што се забранува верски необразовани да оправаат за верски сфаќања.Ем ја труете темата,ја изобличувате со ваши глупости,ем ги лажете оние што сакаат нешто да научат за Христијанство.И ти што врска немаш од Христијанство се дрзна да оправаш каков е Бог!? what the fuck што би рекол членот со ник на инсект..
Извини,јас неможам тоа да го дозволам,затоа секогаш ќе те демантирам во твоите постови ако истите содржат лага.Нема да те демантирам само ако сметам дека не е потребно затоа што генерално е точно а тоа е скоро никогаш.