Прашање за Христијанството III

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Ј
Се сложувам со ова се до реченицата кога почнува тоа со болдираното.Уште една измислица и ефтин сатанизам наречен карма и предходни животи.. тоа го нема во Христијанството како што ја нема ни реинкарнацијата.Запамти.. раѓање,живеење,смрт,воскресение,вечен живот/вечна смрт.
Затоа и ниту една религија не е совршена. Како тогаш само православните би се спасиле? Зар тоа го сака Господ?

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Затоа и ниту една религија не е совршена. Како тогаш само православните би се спасиле? Зар тоа го сака Господ?
Не е можно да биде совршена,ќе се спасат оние кои веруваат во Исус Христос и се крстени,плус според делата..

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Не е можно да биде совршена,ќе се спасат оние кои веруваат во Исус Христос и се крстени,плус според делата..
Ти сега го негираш Господ дека е семоќен .За Господ е можно да се спасат и од сите народи на оваа планета.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Значи во Библијата јасно пишува дека многу народи ќе дојдат во царството небесно.
Што вели Библијата, кој е начинот на кој „...многу народи...„ ќе дојдат на Небесата?

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Ти сега го негираш Господ дека е семоќен .За Господ е можно да се спасат и од сите народи на оваа планета.
Е ај дај ми реченица каде што напишав дека не е моќен и дека неможе да направи нешто такво ? јас ти кажувам дека Господ воспоставил правила по кои им ветил на луѓето дека ќе им даде вечен живот,им дал услови.. ако ги исполнат добро,ако не се знае.. сакаш,не сакаш немораш..

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Што вели Библијата, кој е начинот на кој „...многу народи...„ ќе дојдат на Небесата?
Не кажува начинот, но логички е дека за да дојдат од сите народи на овој свет во Царството Небесно мора да има повеќе патишта.

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Не кажува начинот, но логички е дека за да дојдат од сите народи на овој свет во Царството Небесно мора да има повеќе патишта.
,,Јас сум Вистината,ПАТОТ и Животот,никој не доаѓа при Небесниот Татко без мене''.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
,,Јас сум Вистината,ПАТОТ и Животот,никој не доаѓа при Небесниот Татко без мене''.
Дали Господ е милостив? Дали е бескрајно добар? Не знам како да ти објаснам дека како што ное собра од секое животно п опар и го спаси за време на потопот, така и господ од секое колено ќе го откупи секој добар морален и етички човек или жена.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
ZOTE,

правиш почетничка и фатална грешка.

Начинот на кој сам Бог допира до умовите и срцата од поединците (значи, од поединците, не од народите!), навистина е разнолик и чуден, а начинот на кој поединиците (не и народите!) се движат кон Небесатата е само еден: а тоа е преку Црквата.

Надвор од Црквата, може да има било што...На пример, собирачи на салфетки.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949

GhostLeader

ONE OVER ALL
Член од
20 април 2010
Мислења
2.473
Поени од реакции
643
Дали Господ е милостив? Дали е бескрајно добар? Не знам како да ти објаснам дека како што ное собра од секое животно п опар и го спаси за време на потопот, така и господ од секое колено ќе го откупи секој добар морален и етички човек или жена.
E ама затоа што е баш таков,ги дал тие услови,затоа што Бог сака морална и етичка чистота кај луѓето,Бог е свет и не оди таму каде што е џубре нити па прима такви со него во неговото царство.Да ги нема тие услови,замисли единствен услов да биде АКО НЕКОЈ НАПРАВИ ГРЕВ,НАЈМАЛ САМО,ГОТОВО ИДЕ ВО ПЕКОЛ И НЕМА ШАНСИ ЗА СПАС,ВЕЧНА СМРТ.. и кој би се спасил ? затоа Бог дава услови.. инаку какво право е тоа убиец да добие вечен живот без да се покае ? не зафркавај..

Kajgana Shop

На врв Bottom