GhostLeader
ONE OVER ALL
- Член од
- 20 април 2010
- Мислења
- 2.473
- Поени од реакции
- 643
Не се навредувај,не планирам да читам ова..
Не се навредувај,не планирам да читам ова..
биди здрав и живНе се навредувај,не планирам да читам ова..
Затоа и ниту една религија не е совршена. Како тогаш само православните би се спасиле? Зар тоа го сака Господ?Ј
Се сложувам со ова се до реченицата кога почнува тоа со болдираното.Уште една измислица и ефтин сатанизам наречен карма и предходни животи.. тоа го нема во Христијанството како што ја нема ни реинкарнацијата.Запамти.. раѓање,живеење,смрт,воскресение,вечен живот/вечна смрт.
Не е можно да биде совршена,ќе се спасат оние кои веруваат во Исус Христос и се крстени,плус според делата..Затоа и ниту една религија не е совршена. Како тогаш само православните би се спасиле? Зар тоа го сака Господ?
Ти сега го негираш Господ дека е семоќен .За Господ е можно да се спасат и од сите народи на оваа планета.Не е можно да биде совршена,ќе се спасат оние кои веруваат во Исус Христос и се крстени,плус според делата..
Што вели Библијата, кој е начинот на кој „...многу народи...„ ќе дојдат на Небесата?Значи во Библијата јасно пишува дека многу народи ќе дојдат во царството небесно.
Е ај дај ми реченица каде што напишав дека не е моќен и дека неможе да направи нешто такво ? јас ти кажувам дека Господ воспоставил правила по кои им ветил на луѓето дека ќе им даде вечен живот,им дал услови.. ако ги исполнат добро,ако не се знае.. сакаш,не сакаш немораш..Ти сега го негираш Господ дека е семоќен .За Господ е можно да се спасат и од сите народи на оваа планета.
Не кажува начинот, но логички е дека за да дојдат од сите народи на овој свет во Царството Небесно мора да има повеќе патишта.Што вели Библијата, кој е начинот на кој „...многу народи...„ ќе дојдат на Небесата?
,,Јас сум Вистината,ПАТОТ и Животот,никој не доаѓа при Небесниот Татко без мене''.Не кажува начинот, но логички е дека за да дојдат од сите народи на овој свет во Царството Небесно мора да има повеќе патишта.
Нов урбанистички план има, не си у тек.,,Јас сум Вистината,ПАТОТ и Животот,никој не доаѓа при Небесниот Татко без мене''.
Си забегал,ова е форум по религија не архитектура и просторно уредување.Нов урбанистички план има, не си у тек.
Дали Господ е милостив? Дали е бескрајно добар? Не знам како да ти објаснам дека како што ное собра од секое животно п опар и го спаси за време на потопот, така и господ од секое колено ќе го откупи секој добар морален и етички човек или жена.,,Јас сум Вистината,ПАТОТ и Животот,никој не доаѓа при Небесниот Татко без мене''.
ZOTE,Не кажува начинот, но логички е дека за да дојдат од сите народи на овој свет во Царството Небесно мора да има повеќе патишта.
Стварно бее.....ц ц ц ц.[DOUBLEPOST=1410124990][/DOUBLEPOST]Си забегал,ова е форум по религија не архитектура и просторно уредување.
Или позлатени лопати.Надвор од Црквата, може да има било што...На пример, собирачи на салфетки.
E ама затоа што е баш таков,ги дал тие услови,затоа што Бог сака морална и етичка чистота кај луѓето,Бог е свет и не оди таму каде што е џубре нити па прима такви со него во неговото царство.Да ги нема тие услови,замисли единствен услов да биде АКО НЕКОЈ НАПРАВИ ГРЕВ,НАЈМАЛ САМО,ГОТОВО ИДЕ ВО ПЕКОЛ И НЕМА ШАНСИ ЗА СПАС,ВЕЧНА СМРТ.. и кој би се спасил ? затоа Бог дава услови.. инаку какво право е тоа убиец да добие вечен живот без да се покае ? не зафркавај..Дали Господ е милостив? Дали е бескрајно добар? Не знам како да ти објаснам дека како што ное собра од секое животно п опар и го спаси за време на потопот, така и господ од секое колено ќе го откупи секој добар морален и етички човек или жена.