Прашање за Христијанството III

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
На некој начин јас сум богохулен?

Прашање во врска од Книгата на Откровението. Ако зборот апокалипса значи нешто да се обелодени. Дали може на друг начин да се протувачи таа приказна наместо како крајот на светот? :)
Откровението Јовново ја посочува историјата од Светот и од Црквата до второто Христово доаѓање, како и страшниот Суд Христов и почетокот од вечноста..

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Откровението Јовново ја посочува историјата од Светот и од Црквата до второто Христово доаѓање, како и страшниот Суд Христов и почетокот од вечноста..
Значи дека сепак не се работи за крајот на човечвото? Или крајот на светот?[DOUBLEPOST=1404460457][/DOUBLEPOST]
ne te razbiram na taa drugata tema:(

imame razlicni pogledi kon sexot ocigledno
Не ме разбираш зш се зезам.
Немам никаков поглед, барем не моментално. :)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Став имам, погледот не е важен
Шо збораш бе, јас имам баш еротски став, али е битен погледот, то со вежбање се праи, ко ќе ја испулиш женката да се наежи од поглед, само на поглед колку имам ќарено сексуални активности госпо знај

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Шо збораш бе, јас имам баш еротски став, али е битен погледот, то со вежбање се праи, ко ќе ја испулиш женката да се наежи од поглед, само на поглед колку имам ќарено сексуални активности госпо знај
Не бе грешка си, тие те имаат ќарено. :D

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Па еве слободно. Јас отстапувам од таа тема, ти објасни му на Доналд.
Моето си го кажав. :)

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Значи дека сепак не се работи за крајот на човечвото? Или крајот на светот?
1. Се работи за крај на човештвото, вакво какво го знаеме, односно се работи за почетокот на вечноста, во која ќе заедничарат Бог и Неговите угодници.
2. Се работи за крај на Светов, ваков каков го знаеме, а истовремено Светов ќе биде возобновен, во неговото вечно постоење.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
1. Се работи за крај на човештвото, вакво какво го знаеме, односно се работи за почетокот на вечноста, во која ќе заедничарат Бог и Неговите угодници.
2. Се работи за крај на Светов, ваков каков го знаеме, а истовремено Светов ќе биде возобновен, во неговото вечно постоење.
vo vozobnoveniot svet ke ima li svetski prvenstva u fudbal?

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Веруваш во пророштвата на Нострадамус?

Па добро, јас не можам да ја предвидам иднината така да ова за мене се смешни констатации, нема никаков аргумент ниту доказ дека тие навистина ќе се случат така и тука владее мојата доза на скептичност.[DOUBLEPOST=1404471216][/DOUBLEPOST]
Тоа не го пишува во Библијата. Што значи дека и овој одговор ќе го бараме во Куранот.
А таму пишува дека едноок марсовец ќе дојде и ќе го означи почетокот на крајот на светот и човечвото. Така да, ќе нема фудбал.
Но ако има поплава, ќе има ватерполо, а тоа не е лоша варијанта.:)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Тоа не го пишува во Библијата. Што значи дека и овој одговор ќе го бараме во Куранот.
А таму пишува дека едноок марсовец ќе дојде и ќе го означи почетокот на крајот на светот и човечвото. Така да, ќе нема фудбал.
Но ако има поплава, ќе има ватерполо, а тоа не е лоша варијанта.:)
ednook marsovec nema vo kuranot.

vo koja naucna kniga si sretnal podatoci za marsovci?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Да де: јадејне, пијајне, „онадувајне„ и неизбежниот фудбал...:icon_lol:[DOUBLEPOST=1404473399][/DOUBLEPOST]
Веруваш во пророштвата на Нострадамус?
Далеку од тоа дека верувам...[DOUBLEPOST=1404473433][/DOUBLEPOST]
Па добро, јас не можам да ја предвидам иднината така да ова за мене се смешни констатации, нема никаков аргумент ниту доказ дека тие навистина ќе се случат така и тука владее мојата доза на скептичност.
А какви докази бараш за настани кои сеуште не се случиле?

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
ednook marsovec nema vo kuranot.

vo koja naucna kniga si sretnal podatoci za marsovci?
Повторно сарказам, не е марсовец, него е суштество кое живее во карпа. :)
Тоа е теоретски така поставено зш демек ние сме создадени од некојси суштества и тие се кријат и не набљудуваат. Почетокот на крајот на нашето себезапознавање. Сте дискутирале за Деникен и компанија. :)

Да де: јадејне, пијајне, „онадувајне„ и неизбежниот фудбал...:icon_lol:[DOUBLEPOST=1404473399][/DOUBLEPOST]

Далеку од тоа дека верувам...[DOUBLEPOST=1404473433][/DOUBLEPOST]

А какви докази бараш за настани кои сеуште не се случиле?
Епа убо.
Он во својот последен стих најавува будење на мртвите т.е. “кога погребаните од гроб ќе излезат“. Веројатно не мисли на зомби, нели? (и јас не верувам ама ете)

Логички докази односно реално возможни. :)

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Тоа се суштински делови од Православието, Свети Тајни на Црквата преку кои со молитва се добива посебна благодат. Поменот (или опело ко што кажа) е молитва за упокоен. Каде гледаш ритуал?
Дефиниција за ритуал:

A religious or solemn ceremony consisting of a series of actions performed according to a prescribed order.
[DOUBLEPOST=1404496612][/DOUBLEPOST]
За болдот, тој смисол на Тајна само кај масоните и Хепта + Ипси. Света Тајна во Православието се однесува на искуството кое го прима членот на Црквата. Преку чинот на Светата Тајна, личноста се здобива со благодат која била непозната претходно (Со крштевањето Миропомазание и Слегување на Светиот Дух на личноста и нејзиното осветување и тн.). Затоа се вика Тајна, не затоа што е скриена бидејќи е јавна!
Што е за тебе таа благодат? Јас негледам ништо од смирението и понизноста што го пропагира христијанството кај тебе. Јавно кажуваше дека си поддржувал благословување на калашњикови, се користиш со навреди кон соговорниците, шириш омраза кон конкретни религиозни или филозофски правци.....
Кај е таа благодат кај тебе?

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom