Abe deca, jas sum tuka na kajgana radi informacii za LCD TV, a ne da se glupiram tuka so zakoraveni umovi. Kakov musliman, kakvi bakraci, ja sum od istocna makedonija i pocist makedonec od mene nema.BTW znacok so lice na З bukvata ne da ne muslimanski tuku e sanskrit simbol od istocnata filozofija. Stvarite ne se samo crno-beli.....Tuku kazite nekoj dobar 3D Tv model na popust ako ne nude negdeнаместо да се клањаш, ти предложив да покажеш интегритет и да ги споделиш своите мислења на дадените теми. или поентата ти беше да изругаш само една религија, без да пробаш да бидеш објективен.................... ај иди легни си, не бива нусето само да нана
мене ми личат на арапски шкртаници, ....... како и да е, не ќе да е наше.Abe deca, jas sum tuka na kajgana radi informacii za LCD TV, a ne da se glupiram tuka so zakoraveni umovi. Kakov musliman, kakvi bakraci, ja sum od istocna makedonija i pocist makedonec od mene nema.BTW znacok so lice na З bukvata ne da ne muslimanski tuku e sanskrit simbol od istocnata filozofija. Stvarite ne se samo crno-beli.....Tuku kazite nekoj dobar 3D Tv model na popust ako ne nude negde![]()
ти очигледно имаш проблем со видот. “НАШЕ“ беше за шкртаниците.A od kaj pa hristijanstvoto e nase koa doagja od izrael? Nema niso nase, tuku samo ti gi nametnuvat rabotitte. Izberi sam neso so stvarno ti se svigja.
Имаш некое прашање или само паметуеш?A od kaj pa hristijanstvoto e nase koa doagja od izrael? Nema niso nase, tuku samo ti gi nametnuvat rabotitte. Izberi sam neso so stvarno ti se svigja.
Да: расположението од душата човекова може да биде и Рајско и пеколно, зависно од нејзината чистота, односно извалканост.[DOUBLEPOST=1402260788][/DOUBLEPOST]Дали секој човек внатре во себе содржи рај и пекол?
.
Бог праведно одлучува за наградата или казната кон човекот.[DOUBLEPOST=1402260849][/DOUBLEPOST]Односно дали човекот е центарот на внимание во таа приказна, а не Бог!?
.
Да: можеш да поставиш и таква паралела, оти и во овој Свет има и награди и казни,[DOUBLEPOST=1402260935][/DOUBLEPOST]Ако гледаме така, јас мислам дека и Адам и Ева, но и змијата, како и дрвото со забранетото овошје се чисти примери за денешницата. Има норми и правила кои ако ги прекршиш ќе бидеш казнет.
.
Начелно, државата (т.е. „оној кој задржува„) постои за да се одржи редот во општеството, односно државата е власт која наградува и казнува, зависно од делата.Е сега прашањето ми е. Дали можеби и врз тоа се изградени сите правила т.е. закони (и секако составен дел на законот е и санкцијата како и условот)?
Или ако гледаме од другиот агол, со појавата на државата се појавило и правото, па можеби инспирацијата на таа приказна потекнува токму од таму!
Ме интересира мислење.
Што И!?... не си знаел дека науката се базира на некакви пејсажи и гоблени што ги везела некоја баба!!! И тоа штампани!!!!! И тоа од латинско потекло? (да не речам кинеско)Размисливме...
И?
Немам прашање,само да ве натерам да размислите...
![]()
Проблемот се ствара кога такви како тебе ќе ја тумачат Библијата, за другите нема проблем.[DOUBLEPOST=1402480532][/DOUBLEPOST]Абе ништо не си разбрал.
Па таа слика е направена од луге кои во тоа време точно ја тумачеле библијата како што точно се тумачи и денес.
Размисливме...
И?
Очигледно е дека не сте во тек со времето, и не знеате да размислувате....Што И!?... не си знаел дека науката се базира на некакви пејсажи и гоблени што ги везела некоја баба!!! И тоа штампани!!!!! И тоа од латинско потекло? (да не речам кинеско)
Тачно: појќе го сакам гобленот „Коњи на поило„!...Очигледно е дека не сте во тек со времето, и не знеате да размислувате......гоблени му е мајката..
Гоооооол....
Ова ни Мики не го брани....