Прашање за Христијанството III

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Tacno be, kako me otkrivte deka sum musliman, alal da vi e :pos: , Alah Uekber :cuc:

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
наместо да се клањаш, ти предложив да покажеш интегритет и да ги споделиш своите мислења на дадените теми. или поентата ти беше да изругаш само една религија, без да пробаш да бидеш објективен.................... ај иди легни си, не бива нусето само да нана

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
наместо да се клањаш, ти предложив да покажеш интегритет и да ги споделиш своите мислења на дадените теми. или поентата ти беше да изругаш само една религија, без да пробаш да бидеш објективен.................... ај иди легни си, не бива нусето само да нана
Abe deca, jas sum tuka na kajgana radi informacii za LCD TV, a ne da se glupiram tuka so zakoraveni umovi. Kakov musliman, kakvi bakraci, ja sum od istocna makedonija i pocist makedonec od mene nema.BTW znacok so lice na З bukvata ne da ne muslimanski tuku e sanskrit simbol od istocnata filozofija. Stvarite ne se samo crno-beli.....Tuku kazite nekoj dobar 3D Tv model na popust ako ne nude negde :)

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Abe deca, jas sum tuka na kajgana radi informacii za LCD TV, a ne da se glupiram tuka so zakoraveni umovi. Kakov musliman, kakvi bakraci, ja sum od istocna makedonija i pocist makedonec od mene nema.BTW znacok so lice na З bukvata ne da ne muslimanski tuku e sanskrit simbol od istocnata filozofija. Stvarite ne se samo crno-beli.....Tuku kazite nekoj dobar 3D Tv model na popust ako ne nude negde :)
мене ми личат на арапски шкртаници, ....... како и да е, не ќе да е наше.
а ако си тоа што кажува, тогаш имаш уште поголем поттик да пишеш и на другите теми.
а за ТВ, па и 3Д црно бел ............ никад чуо;)

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
A od kaj pa hristijanstvoto e nase koa doagja od izrael? Nema niso nase, tuku samo ti gi nametnuvat rabotitte. Izberi sam neso so stvarno ti se svigja.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
A od kaj pa hristijanstvoto e nase koa doagja od izrael? Nema niso nase, tuku samo ti gi nametnuvat rabotitte. Izberi sam neso so stvarno ti se svigja.
ти очигледно имаш проблем со видот. “НАШЕ“ беше за шкртаниците.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Дали секој човек внатре во себе содржи рај и пекол?
Односно дали човекот е центарот на внимание во таа приказна, а не Бог!?
Ако гледаме така, јас мислам дека и Адам и Ева, но и змијата, како и дрвото со забранетото овошје се чисти примери за денешницата. Има норми и правила кои ако ги прекршиш ќе бидеш казнет.
Е сега прашањето ми е. Дали можеби и врз тоа се изградени сите правила т.е. закони (и секако составен дел на законот е и санкцијата како и условот)?
Или ако гледаме од другиот агол, со појавата на државата се појавило и правото, па можеби инспирацијата на таа приказна потекнува токму од таму!
Ме интересира мислење.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Дали секој човек внатре во себе содржи рај и пекол?
.
Да: расположението од душата човекова може да биде и Рајско и пеколно, зависно од нејзината чистота, односно извалканост.[DOUBLEPOST=1402260788][/DOUBLEPOST]
Односно дали човекот е центарот на внимание во таа приказна, а не Бог!?
.
Бог праведно одлучува за наградата или казната кон човекот.[DOUBLEPOST=1402260849][/DOUBLEPOST]
Ако гледаме така, јас мислам дека и Адам и Ева, но и змијата, како и дрвото со забранетото овошје се чисти примери за денешницата. Има норми и правила кои ако ги прекршиш ќе бидеш казнет.
.
Да: можеш да поставиш и таква паралела, оти и во овој Свет има и награди и казни,[DOUBLEPOST=1402260935][/DOUBLEPOST]
Е сега прашањето ми е. Дали можеби и врз тоа се изградени сите правила т.е. закони (и секако составен дел на законот е и санкцијата како и условот)?
Или ако гледаме од другиот агол, со појавата на државата се појавило и правото, па можеби инспирацијата на таа приказна потекнува токму од таму!
Ме интересира мислење.
Начелно, државата (т.е. „оној кој задржува„) постои за да се одржи редот во општеството, односно државата е власт која наградува и казнува, зависно од делата.

Последно уредено:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Размисливме...
И?

Aleksandar Nevski

Окултисти свих земаља ... чувајте се! Доваѓам!
Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Размисливме...
И?
Што И!?... не си знаел дека науката се базира на некакви пејсажи и гоблени што ги везела некоја баба!!! И тоа штампани!!!!! И тоа од латинско потекло? (да не речам кинеско)

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Немам прашање,само да ве натерам да размислите...

Абе ништо не си разбрал.
Па таа слика е направена од луге кои во тоа време точно ја тумачеле библијата како што точно се тумачи и денес.

Bog

Само Бог може да ме суди
Член од
3 мај 2014
Мислења
736
Поени од реакции
306
Абе ништо не си разбрал.
Па таа слика е направена од луге кои во тоа време точно ја тумачеле библијата како што точно се тумачи и денес.
Проблемот се ствара кога такви како тебе ќе ја тумачат Библијата, за другите нема проблем.[DOUBLEPOST=1402480532][/DOUBLEPOST]
Размисливме...
И?
Што И!?... не си знаел дека науката се базира на некакви пејсажи и гоблени што ги везела некоја баба!!! И тоа штампани!!!!! И тоа од латинско потекло? (да не речам кинеско)
Очигледно е дека не сте во тек со времето, и не знеате да размислувате....:pos:..гоблени му е мајката..
Гоооооол....
Ова ни Мики не го брани....

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Очигледно е дека не сте во тек со времето, и не знеате да размислувате....:pos:..гоблени му е мајката..
Гоооооол....
Ова ни Мики не го брани....
Тачно: појќе го сакам гобленот „Коњи на поило„!...:D

• Ми се допаѓа
Reactions: Bog

Kajgana Shop

На врв Bottom