Прашање за Христијанството III

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
- Воопшто не реков дека цифрата од 7500-8000 г, е точна, туку дека е црковна проценка (не е догма), а одредена според родословот Христов, од Лука, 3.23.-3.38.
- Геолошка проценка е дека Земјава е стара 10 000 г., што е многу блиску до црковната проценка.
- световната историја не познава цивилизација постара од 5500-6000 г., што пак е блиску до црковната проценка, а неверојатно далеку од 4,5 милј. г.

„Тезата„ дека Земјава е стара 4,5 милј. г. соврешно се „уклапа„ во марсково-дарвиновиот светоглед, но не и надвор од истиот.
а где је доказ? :confused:[DOUBLEPOST=1401403165][/DOUBLEPOST]
чекај ипси, чекај, и за тоа ќе дојде мом кога ќе го прашам
иако во моето брање доказ, и тоа стои, нели?

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
А каде е Твојот доказ?
Јас го посочив, ама се чини дека не си „заприметил„.
мики, сакаш сериозно да дикутираш или сакаш да ти треам мајтап со тебе? не друго, него на темава ТИ си тој што треба да одговара, али за атер на дискусијата прифатив и ти проложив. ти што приложи? празни зборови

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
мики, сакаш сериозно да дикутираш или сакаш да ти треам мајтап со тебе? не друго, него на темава ТИ си тој што треба да одговара, али за атер на дискусијата прифатив и ти проложив. ти што приложи? празни зборови
О.К.

Терај мајтап со мене, а претходно прочепкај низ моите последни постови, во кој посочив како е изведена проценката ( не догматата) а након то, потруди се да ми докажеш тоа што имаш намера да ми докажеш.[DOUBLEPOST=1401403660][/DOUBLEPOST]
Се согласувам!

Ајде сега наведи ја Твојата проценка за староста од Земјава.

Aleksandar Nevski

Окултисти свих земаља ... чувајте се! Доваѓам!
Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Ај вие кажете ми од која година потекнува првата цивилизација на земјава?

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
О.К.

Терај мајтап со мене, а претходно прочепкај низ моите последни постови, во кој посочив како е изведена проценката ( не догматата) а након то, потруди се да ми докажеш тоа што имаш намера да ми докажеш..
- Воопшто не реков дека цифрата од 7500-8000 г, е точна, туку дека е црковна проценка (не е догма), а одредена според родословот Христов, од Лука, 3.23.-3.38.
- Геолошка проценка е дека Земјава е стара 10 000 г., што е многу блиску до црковната проценка.
- световната историја не познава цивилизација постара од 5500-6000 г., што пак е блиску до црковната проценка, а неверојатно далеку од 4,5 милј. г.

„Тезата„ дека Земјава е стара 4,5 милј. г. соврешно се „уклапа„ во марсково-дарвиновиот светоглед, но не и надвор од истиот.
дај ни барем линк до ова тврдење. или ова го зема само затоа што тебе ти одговара? кај се изгуби тоа 4,5 милијарди во твојата рачуница? го заборави? ај седни повторно и прерачунај пак. инаку иде на полагање, КЕЦ

Aleksandar Nevski

Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Да ги добројам потомците на Гандалф и ќе те известам.
Ако сакаш брои ги и потомците на Ланистер и на Хари Потер... џабе че да ти е...

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
дај ни барем линк до ова тврдење. или ова го зема само затоа што тебе ти одговара? кај се изгуби тоа 4,5 милијарди во твојата рачуница? го заборави? ај седни повторно и прерачунај пак. инаку иде на полагање, КЕЦ
Миљон пути имам напишано дека не работам со „клипови и линкови„, туку на доверба.

Геолошката цифра од проценети 10 000 г, стара Земја е изнесена од геолог, во емисијата „На рубу знаности„, која можеш да ја најдеш на „ју тјуб„.

Плус,никаде не наведов дека ја прифаќам цифрата од 4,5 милј.г, која е надвор од умот...

Aleksandar Nevski

Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Миљон пути имам напишано дека не работам со „клипови и линкови„, туку на доверба.

Геолошката цифра од проценети 10 000 г, стара Земја е изнесена од геолог, во емисијата „На рубу знаности„, која можеш да ја најдеш на „ју тјуб„.

Плус,никаде не наведов дека ја прифаќам цифрата од 4,5 милј.г, која е надвор од умот...
Не е само еден кој го тврди тоа него многумина...

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601

а колку такви ко него “геолози“ ја поддржале таа негова теорија? или бил добро платен од црквата за да го каже тоа? јас на доверба НЕ работам, јас работам само со докази. може било која будала да ми каже дека јас сум орел и треба да го прифатам тоа како вистина? не сум јас мики1. јас размислувам со своја глава. не ми треба нечии вистини да ги прифатам ко свои. и се додека барам докази, јас ќе им бидам непријател на сите вери. пошто за да веруваш, не се потребни памет и очи

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Не е само еден кој го тврди тоа него многумина...
...а кои се тргнати „на страна„, за да не пречат и не прават бељи во тековно прифатена вистина...[DOUBLEPOST=1401404601][/DOUBLEPOST]
а колку такви ко него “геолози“ ја поддржале таа негова теорија? или бил добро платен од црквата за да го каже тоа?
Никаде не напишав дека геологот е платен од Црквата, туку напишав дека е геолог.[DOUBLEPOST=1401404645][/DOUBLEPOST]
јас работам само со докази.
Дај конечно, посочи еден, саглам и издржан доказ.[DOUBLEPOST=1401404695][/DOUBLEPOST]
. јас размислувам со своја глава.
И од сето тоа размишљање, дојде до цифрата од 4,5 милј. г. стара Земја....

Aleksandar Nevski

Член од
9 октомври 2011
Мислења
1.074
Поени од реакции
350
Не се само Христијани поборници на ова тврдење туку има и други...

Kajgana Shop

На врв Bottom