Прашање за Христијанството III

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Според кој критериум актот на Аврам, со кој покажал спремност да го убие синот единец е "добар" акт?
Оти Јахве не е Абраксас. Се што Јахве рекол или направил мора да е добро, уствари.....хмм..... и виде дека е добро...:D

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
ne be kaj e odgovoreno aj upatime na toj link kaj stoe e odgovoreno ,a ti sto tolku se zamaras sto postavuvam prasanja , , ti preci tebe toa, , zosto glupi se prasanjata , ako se glupi ti ne moras da odgovoris , , tebe nikoj nisto ne te ni prasa, ti kazav prasanjata ne se upateni do tebe, tuku do odredena licnost, , ke si go kazi negoviot stav i nikomu nisto, sekoj po svojot pat, mene mie cudno sto veli mojsej e bogovidec, a biblijata go kazuva sprotivnoto deka liceto bozjo nikoj ne go videl,
--- надополнето: 28 февруари 2013 во 21:36 ---
stoe zapisano i kazano ?
А ти, Витлеему Ефрато, најмалиот меѓу Јудините кнезови, од тебе ќе ми излезе Оној Кој ќе владее со Израел; Неговото потекло е од дамнини, од вечните времиња.михеј 5,2
Затоа, Господ Сам ќе ви даде знак: Еве, девица ќе зачне и ќе роди син, и ќе му даде име Емануел! исаија 7,14Зашто, ни се роди Дете, Син ни се даде, власта му е на рамото. Името ќе Му биде: Чудесен Советник, Силен Бог, Вечен Татко, Кнез на Мирот. исаија 9,6 Ќе изникне фиданка од Јесеевите пенушки; стебло ќе никне од нејзиниот корен.
Господовиот Дух ќе почива на него, дух на мудроста и на разум, дух на совет и на сила, дух на знаење и на страв, Господен. . јасно е дека пророците говореле за исуса како месија, ке се роди во витлеем ,во израел, од девица, спасител на светот, во времето на октавјан август , кога јулие цезар погинал тога ш во чест на цезар
императорот Октавијан, по 17 години изградил храм на мирот и го прашал познатото пророчиште од Делфи колку долго ќе трае храмот. Тоа му одговорило: „Додека девица не роди дете, а сепак да остане девица“. Октавијан бил задоволен од одговорот мислејќи дека храмот ќе трае вечно. Меѓутоа, приближно во времето на раѓањето на Исус во Витлеем, храмот на мирот се урнал до темел.
Било забележано дека пред самото уривање на храмот Октавијан и се обратил на пророчицата Тибуртина Сибила. Барал совет дали да ја прифати понудата на сенатот да му биде доделена титулата Август (Возвишен).
Додека Сибила размислувала, еден метеор го распарал небото. Одеднаш рекла: „Тукушто се роди детето што ќе биде вистинскиот бог на светот. Тоа е од сиромашен род и од непризнаена раса. Ќе прави чуда, но ќе биде прогонувано. На крајот, сепак, ќе ја победи смртта станувајќи од местото на кое убијците ќе го погребат
--- надополнето: 7 март 2013 во 01:59 ---
и да се надоврзам за црвениот болд Објаснува дека Исус не е обичен пратеник како што некои сакаат да го омаловажат а поинтелегентвните може и да го сватат светото тројство

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
„Тукушто се роди детето што ќе биде вистинскиот бог на светот.
/quote]
i kako ke go sporedis toj tekst so bibliskiot tekst;http://www.mkbible.net/biblija/index.php
isaija 43;10-11
Пред Мене ниеден бог не беше направен и не ќе биде после Мене.
11 Јас, Јас Сум Господ, нема Спасител освен Мене.5 Јас Сум Господ и нема друг; нема Бог освен Мене. Иако не Ме познаваш, те вооружав:45;5 isaija
--- надополнето: 7 март 2013 во 20:08 ---

дали е дозволен оралниот секс? а аналниот?
eve i jas te prasuvam vo sooodvetna tema

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
e barvo :facepalm:
a znaci od hristijanski aspekt sprema tebe dozoleno bilo , dobro , zs trebalo miki da odgovori ti neznaes, , sco hristijanin ke bese be majkata :)
be majkata sto muslimani ke bevte koa sve odpozadi se pleskate
NE TROPAJ ZELENI
prvo jas ne se deklariram kako nekoj prav hristijan ( a toa go imam kazano 100 pati do sega)
rekov miki da ti odgovori posto ti obozavas citati

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.811
Poleka be ne se nerviraj ....prasav samo....sakas kazi sakas ne....

Член од
20 март 2010
Мислења
1.256
Поени од реакции
243
be majkata sto muslimani ke bevte koa sve odpozadi se pleskate
NE TROPAJ ZELENI
prvo jas ne se deklariram kako nekoj prav hristijan ( a toa go imam kazano 100 pati do sega)
rekov miki da ti odgovori posto ti obozavas citati
hehe, dobro be fraeru miki neka odgovori ,a ne veruvam miki da paga tolku nisko kako tebe sega ke ve ostavam prodolzetesi so muabetot koj plesnal sto plesnal i i drugi besmisleni prasanja , koristigo barem malce umot.zemigo pod raka SuBZerO i nosete se uska i krsite muabeti ;) pozdrav

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
А ти, Витлеему Ефрато, најмалиот меѓу Јудините кнезови, од тебе ќе ми излезе Оној Кој ќе владее со Израел; Неговото потекло е од дамнини, од вечните времиња.михеј 5,2
Затоа, Господ Сам ќе ви даде знак: Еве, девица ќе зачне и ќе роди син, и ќе му даде име Емануел! исаија 7,14Зашто, ни се роди Дете, Син ни се даде, власта му е на рамото. Името ќе Му биде: Чудесен Советник, Силен Бог, Вечен Татко, Кнез на Мирот. исаија 9,6 Ќе изникне фиданка од Јесеевите пенушки; стебло ќе никне од нејзиниот корен.
Господовиот Дух ќе почива на него, дух на мудроста и на разум, дух на совет и на сила, дух на знаење и на страв, Господен. . јасно е дека пророците говореле за исуса како месија, ке се роди во витлеем ,во израел, од девица, спасител на светот, во времето на октавјан август , кога јулие цезар погинал тога ш во чест на цезар
императорот Октавијан, по 17 години изградил храм на мирот и го прашал познатото пророчиште од Делфи колку долго ќе трае храмот. Тоа му одговорило: „Додека девица не роди дете, а сепак да остане девица“. Октавијан бил задоволен од одговорот мислејќи дека храмот ќе трае вечно. Меѓутоа, приближно во времето на раѓањето на Исус во Витлеем, храмот на мирот се урнал до темел.
Било забележано дека пред самото уривање на храмот Октавијан и се обратил на пророчицата Тибуртина Сибила. Барал совет дали да ја прифати понудата на сенатот да му биде доделена титулата Август (Возвишен).
Додека Сибила размислувала, еден метеор го распарал небото. Одеднаш рекла: „Тукушто се роди детето што ќе биде вистинскиот бог на светот. Тоа е од сиромашен род и од непризнаена раса. Ќе прави чуда, но ќе биде прогонувано. На крајот, сепак, ќе ја победи смртта станувајќи од местото на кое убијците ќе го погребат
и да се надоврзам за црвениот болд Објаснува дека Исус не е обичен пратеник како што некои сакаат да го омаловажат а поинтелегентвните може и да го сватат светото тројство
Не е девица, оригиналниот збор е млада жена не девица, грчките преведувачи го превеле со девица, си има посебен збор во хебрејскиот за девица (бетулах) посебен за млада жена (алмах) Млада жена може да имала и 3 деца но не е девица, девица си е девица и на 40 години. Различни работи се.

името му беше Исус (Јешуа на хебрејски) не Имануел

Во стариот завет “Вилеем Ефрато“ не се однесува на место туку на особа тоа е Витлеем син на Ефрато (башка према тоа прорштво Исус треба да е владател на Израел) а и спрема евангелијата Исус иди од Назарет (а и Назарет не постоеше во Исусово време таа населба датира од 2ри век нова ера)

To сo Oктавијан се христијански текстови и извори, не можеме да дојдеме до оригиналните.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Не е девица, оригиналниот збор е млада жена не девица, грчките преведувачи го превеле со девица, си има посебен збор во хебрејскиот за девица (бетулах) посебен за млада жена (алмах) Млада жена може да имала и 3 деца но не е девица, девица си е девица и на 40 години. Различни работи се.

името му беше Исус (Јешуа на хебрејски) не Имануел

Во стариот завет “Вилеем Ефрато“ не се однесува на место туку на особа тоа е Витлеем син на Ефрато (башка према тоа прорштво Исус треба да е владател на Израел) а и спрема евангелијата Исус иди од Назарет (а и Назарет не постоеше во Исусово време таа населба датира од 2ри век нова ера)

To сo Oктавијан се христијански текстови и извори, не можеме да дојдеме до оригиналните.
Se soglasuvate deka "prorostvoto" po matej za ragjanjeto na "boga" od "devica" ne se odnesuva na Isus i Marija ?

Kajgana Shop

На врв Bottom