toa e vase veruvanje no logicki e nesvatlivo da mu se prepisi svojstvo na svetiod duh deka go zboruva i go kazuva toa sto go slusaДухот Свет Е лик од Света Троица и Духот Е дух по природа исто како и Отецот и Синот.
--- надополнето: 26 февруари 2013 во 23:52 ---
Да, Мојсеј е Боговидец, оти е достоен да Го види Невидливиот.
--- надополнето: 26 февруари 2013 во 23:53 ---
Тоа не значи дека Мојсеј зборувал во ветер, така?...
--- надополнето: 26 февруари 2013 во 23:54 ---
mojsej bogovidec a biblijata go kazuva sprotivnoto, deka nemoze na boga nikoj da go vidi.mojsej zboruval so boga no ne mu go videl likot na boga tuku razgovaral so boga , t,e, glasot negov samo go slusal.
--- надополнето: 27 февруари 2013 во 19:41 ---
i sega za koj bog zboruva isus vo stihot na jovan i marko--- надополнето: 26 февруари 2013 во 23:24 ---
Но ете, Ти побара да цитирам стих и јас тоа го сторив, а кога од Тебе побарав да го цитираш Јована, Ти ме ми напиша што посведочил Јован. Зашто? Има нешто страшно во стихот од Јован?...
Исус одговори: „Првата е: ‘Слушај Израеле - Господ, нашиот Бог - е единствен Господ,(marko 12,;29)i koga veke isus govori deka bog e edinstven bog (spored marko) zosto ne im odgovara deka vsusnost toj e bog ,
i ne mi go odgovori prasanjeto ;sto mislis koj e toj sto samo toj go znae denot na sudniot den ?