Let 3
The Nipple Erector
- Член од
- 13 јули 2008
- Мислења
- 30.896
- Поени од реакции
- 31.278
Значи ќе го дадеш без разлика дали ќе огладнеш потоа или не и без разлика дали е муслиман или не. И јас би постапил така.Да, оти тоа е рисјански гест.
А ако не си гладен?Ако сум гладен на никој не го давам а не па на него
Како ја поврза МПЦ-ОА со к.п. 36?Прегледај го приврзокот 86529
Ту бре Мики мислев некој помал ќе се залета да праша, верувај неќев ти да си.... извини...
ПС
имаш таму и “карти за играње“ и “алкохолни пијалоци“
Напротив: би го сторил тоа зајмуавње, оти е рисјански гест, во слава на Бога ,а за мое спасение. Поинаквото чинење добро дело, кое е ѓоамити чисто човечко, не е ништо друго, освен дело суетно...Но не затоа што е рисјански гест туку затоа што е човечки гест.
Значи заем. Па добро, таков за жал е македонскиот народ, оставен на питачки стап. Од кога, зашто, како ,има теми за дискусија.Како ја поврза МПЦ-ОА со к.п. 36?
Од каде е извлечена посоченава листа со квалификации?[DOUBLEPOST=1394621919][/DOUBLEPOST]
Напротив: би го сторил тоа зајмуавње, оти е рисјански гест, во слава на Бога ,а за мое спасение. Поинаквото чинење добро дело, кое е ѓоамити чисто човечко, не е ништо друго, освен дело суетно...
гласник на државен завод за индустриска сопственост - јун 2005Како ја поврза МПЦ-ОА со к.п. 36?
Од каде е извлечена посоченава листа со квалификации?
Напишав „зајмување„, не „заем„, што значи нема потреба од враќање на побараното...[DOUBLEPOST=1394624082][/DOUBLEPOST]Значи заем.
Посочи ми линк до гласникот.гласник на државен завод за индустриска сопственост - јун 2005
Архивата на државниот завод во ПДФ формат е од 2011 година наваму, за постарите треба рачно да се пребарува базата, еве на кој начин:Посочи ми линк до гласникот.
Поврзувањето на МПЦ-ОА со наводното нејзино занимавање со неприродни дејанија, е типична протестантска грешка, каде се поврзуваат две-три неспоиви нешта, а во случајов е и Твоја грешка, каде намерно прескокнуваш дека МПЦ е регистирана во катергории кои се прилично општи и кои важат и за световните фирми, а не за верски заедници, како што е МПЦ.Архивата на државниот завод во ПДФ формат е од 2011 година наваму, за постарите треба рачно да се пребарува базата, еве на кој начин:
на овој линк
http://www.ippo.gov.mk/Search/TrademarkSearch.aspx
пополни вака пребарување
Прегледај го приврзокот 86539
и негде на третата страна на листата на фирми во МК со трговски марки, ќе почне да излегува ова
Прегледај го приврзокот 86540
Десно тие бројките (41, 35... се трговски марки за кои се регистрира фирмата (црквата) ако треба за нив да ти дадам линк која што значи....
Грешката твоја е што ја сметаш МПЦ како некоја световна институција на која палатите земјиштата хотелите џиповите лимузините златата сребрата мермерот јадењето пиењето платите патувањата... и доаѓаат од некој свет рог на изобилие или од бунар на желби. МПЦ се регистрираше за делување во областа на осигурување, работа со пари, производство на алкохол, катрти за играње работа со недвижнини.... јас не побарав во нејзино име такви трговски марки. Некој атеист или неверник не поднесе барање за такви трговски маркиТаа си побара. Дали во моментот работи со осигурување - не знам али си го пиша и тоа како трговска марка за своето работење. Значи дека МПЦ не гледа ништо лошо во тоа да некогаш и отвори осигурителна компанија или банка, штедилница, агенција за недвижности, да печати карти за играње или флашира и пушта во промет свој бренд на ракија и(ли) вино.Поврзувањето на МПЦ-ОА со наводното нејзино занимавање со неприродни дејанија, е типична протестантска грешка, каде се поврзуваат две-три неспоиви нешта, а во случајов е и Твоја грешка, каде намерно прескокнуваш дека МПЦ е регистирана во катергории кои се прилично општи и кои важат и за световните фирми, а не за верски заедници, како што е МПЦ.
Од таму и Твојот „мудар„ заклучок дека МПЦ се занимава со осигурување, финаснии и слични дејанија, својствени за друг тип на фирми а не за православни Цркви, но секако дека имаш ептен „убедливо„ оправдување, само затоа што МПЦ е регистирнана под световни услови и категории, а не под духовни.
Но, за да бидеш убедлив, посочи каде и на кој начин МПЦ се занимава со осигуравање или со другите наведени дејанија.
Lamborgini Reventon...[DOUBLEPOST=1394634819][/DOUBLEPOST]Miki so kola vozis ti be ?
Не измишљај оправдувања: посочив дека ме занима каде, кога и на кој начин МПЦ-ОА се занимава со осигурување или некоја од регистрираните дејности.Грешката твоја е што ја сметаш МПЦ како некоја световна институција на која палатите земјиштата хотелите џиповите лимузините златата сребрата мермерот јадењето пиењето платите патувањата... и доаѓаат од некој свет рог на изобилие или од бунар на желби. МПЦ се регистрираше за делување во областа на осигурување, работа со пари, производство на алкохол, катрти за играње работа со недвижнини.... јас не побарав во нејзино име такви трговски марки. Некој атеист или неверник не поднесе барање за такви трговски маркиТаа си побара. Дали во моментот работи со осигурување - не знам али си го пиша и тоа како трговска марка за своето работење. Значи дека МПЦ не гледа ништо лошо во тоа да некогаш и отвори осигурителна компанија или банка, штедилница, агенција за недвижности, да печати карти за играње или флашира и пушта во промет свој бренд на ракија и(ли) вино.
Чудни се патиштата божји... мики... гледаш како самиот остана затекнат со ова информација, хронолошки вака одевме јас и ти по тој патНе измишљај оправдувања: посочив дека ме занима каде, кога и на кој начин МПЦ-ОА се занимава со осигурување или некоја од регистрираните дејности.
Еве го уште еднаш моето прашање:Чудни се патиштата божји... мики... гледаш како самиот остана затекнат со ова информација, хронолошки вака одевме јас и ти по тој пат
Прво кажав дека МПЦ е регистрирана за работење со пари, осигурување, работа со недвижнини, алкохол, карти за играње....
Ти во неверица попбара факти за тоа што го кажав
Ти дадов исечок од гласник на ДЗИС каде се гледа дека МПЦ има трговска марка за работа со пари, осигурувања, недвижнини, алкохол, карти за играње...
Ти во неверица побара од каде ми е тој податок
Јас ти кажав дека е од гласник на Државен завод за индустриска сопственост
Ти во неверица побара линк до тој податок
Јас ти дадов линк каде се гледа дека МПЦ е регистрирана за разни трговски дејности меѓу кои работа со пари, осигурување, работа со недвижнини, алкохол и карти за играње
Сега сето тоа веќе не е проблем и сега дали МПЦ се занимавала со осигурање??
Па не знам мики то ти таму поблиску до изворите би требало да знаеш, јас единствено знам дека МПЦ побарала и добоила трговска марка меѓу останато и за осигурување, а дали осигурава сега или осигурувала или планира - тоа тие си знат.
Под која категорија е то за оданучувања?Тоа што МПЦ-ОА е регистрирана кај власта/државата под одредена категорија активности, се однесува на потребата од оданочување на Црквата пред/кон државата.
Интересантно!Под која категорија е то за оданучувања?
Алкохол
Карти за играње
Работа со пари
Осигурување
работа со недвижнини
А каде виде ти дека МПЦ тргува со недвижнини,Осигурување,Алхохол,Карти за играње....?дали за горенаведен дејности МПЦ се оданочува или ослободува од даночење?