Прашање за Христијанството III

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Твојот збор „факт„ сам по себе е факт, или ќе изнесеш некој посаглам факт, кој ќе биде убедлив и проверлив факт?...
mpc.jpg
Ту бре Мики мислев некој помал ќе се залета да праша, верувај неќев ти да си.... извини...
ПС
имаш таму и “карти за играње“ и “алкохолни пијалоци“

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Да, оти тоа е рисјански гест.
Значи ќе го дадеш без разлика дали ќе огладнеш потоа или не и без разлика дали е муслиман или не. И јас би постапил така.
Но не затоа што е рисјански гест туку затоа што е човечки гест.
Инаку те прашав затоа што ми кажа да напишам нешто свое и нешто на кое никогаш не сум се сетил, па еве се сетив да те прашам и да утврдам дали си исломомрзец или не. Да утврдам дали си човек или не.
Сеуште испитувам, заклучокот секако ќе го изведам на крај. (прашањата се во контекст со религијата).;)[DOUBLEPOST=1394620424][/DOUBLEPOST]
Ако сум гладен на никој не го давам а не па на него
А ако не си гладен?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Прегледај го приврзокот 86529
Ту бре Мики мислев некој помал ќе се залета да праша, верувај неќев ти да си.... извини...
ПС
имаш таму и “карти за играње“ и “алкохолни пијалоци“
Како ја поврза МПЦ-ОА со к.п. 36?
Од каде е извлечена посоченава листа со квалификации?[DOUBLEPOST=1394621919][/DOUBLEPOST]
Но не затоа што е рисјански гест туку затоа што е човечки гест.
Напротив: би го сторил тоа зајмуавње, оти е рисјански гест, во слава на Бога ,а за мое спасение. Поинаквото чинење добро дело, кое е ѓоамити чисто човечко, не е ништо друго, освен дело суетно...

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Од каде е извлечена посоченава листа со квалификации?[DOUBLEPOST=1394621919][/DOUBLEPOST]

Напротив: би го сторил тоа зајмуавње, оти е рисјански гест, во слава на Бога ,а за мое спасение. Поинаквото чинење добро дело, кое е ѓоамити чисто човечко, не е ништо друго, освен дело суетно...
Значи заем. Па добро, таков за жал е македонскиот народ, оставен на питачки стап. Од кога, зашто, како ,има теми за дискусија.
Таму каде што е твоето богаство таму нека е и твоето срце. Мисли со глава, а “работи“ од и со срце.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Од каде е извлечена посоченава листа со квалификации?
гласник на државен завод за индустриска сопственост - јун 2005

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Посочи ми линк до гласникот.
Архивата на државниот завод во ПДФ формат е од 2011 година наваму, за постарите треба рачно да се пребарува базата, еве на кој начин:

на овој линк
http://www.ippo.gov.mk/Search/TrademarkSearch.aspx

пополни вака пребарување
mpc1.jpg

и негде на третата страна на листата на фирми во МК со трговски марки, ќе почне да излегува ова

mpc2.jpg

Десно тие бројките (41, 35... се трговски марки за кои се регистрира фирмата (црквата) ако треба за нив да ти дадам линк која што значи....

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Архивата на државниот завод во ПДФ формат е од 2011 година наваму, за постарите треба рачно да се пребарува базата, еве на кој начин:

на овој линк
http://www.ippo.gov.mk/Search/TrademarkSearch.aspx

пополни вака пребарување
Прегледај го приврзокот 86539

и негде на третата страна на листата на фирми во МК со трговски марки, ќе почне да излегува ова

Прегледај го приврзокот 86540

Десно тие бројките (41, 35... се трговски марки за кои се регистрира фирмата (црквата) ако треба за нив да ти дадам линк која што значи....
Поврзувањето на МПЦ-ОА со наводното нејзино занимавање со неприродни дејанија, е типична протестантска грешка, каде се поврзуваат две-три неспоиви нешта, а во случајов е и Твоја грешка, каде намерно прескокнуваш дека МПЦ е регистирана во катергории кои се прилично општи и кои важат и за световните фирми, а не за верски заедници, како што е МПЦ.

Од таму и Твојот „мудар„ заклучок дека МПЦ се занимава со осигурување, финаснии и слични дејанија, својствени за друг тип на фирми а не за православни Цркви, но секако дека имаш ептен „убедливо„ оправдување, само затоа што МПЦ е регистирнана под световни услови и категории, а не под духовни.

Но, за да бидеш убедлив, посочи каде и на кој начин МПЦ се занимава со осигуравање или со другите наведени дејанија.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Поврзувањето на МПЦ-ОА со наводното нејзино занимавање со неприродни дејанија, е типична протестантска грешка, каде се поврзуваат две-три неспоиви нешта, а во случајов е и Твоја грешка, каде намерно прескокнуваш дека МПЦ е регистирана во катергории кои се прилично општи и кои важат и за световните фирми, а не за верски заедници, како што е МПЦ.

Од таму и Твојот „мудар„ заклучок дека МПЦ се занимава со осигурување, финаснии и слични дејанија, својствени за друг тип на фирми а не за православни Цркви, но секако дека имаш ептен „убедливо„ оправдување, само затоа што МПЦ е регистирнана под световни услови и категории, а не под духовни.

Но, за да бидеш убедлив, посочи каде и на кој начин МПЦ се занимава со осигуравање или со другите наведени дејанија.
Грешката твоја е што ја сметаш МПЦ како некоја световна институција на која палатите земјиштата хотелите џиповите лимузините златата сребрата мермерот јадењето пиењето платите патувањата... и доаѓаат од некој свет рог на изобилие или од бунар на желби. МПЦ се регистрираше за делување во областа на осигурување, работа со пари, производство на алкохол, катрти за играње работа со недвижнини.... јас не побарав во нејзино име такви трговски марки. Некој атеист или неверник не поднесе барање за такви трговски маркиТаа си побара. Дали во моментот работи со осигурување - не знам али си го пиша и тоа како трговска марка за своето работење. Значи дека МПЦ не гледа ништо лошо во тоа да некогаш и отвори осигурителна компанија или банка, штедилница, агенција за недвижности, да печати карти за играње или флашира и пушта во промет свој бренд на ракија и(ли) вино.

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.862
Поени од реакции
4.811
Hmm....Znaci da sumiram....
MPC= Trgovsko drustvo.
Vozniot park na "golemcite" odobren od "vernicitie" na forumov.
Crkovni uslugi = cache only

Miki so kola vozis ti be ?

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Miki so kola vozis ti be ?
Lamborgini Reventon...[DOUBLEPOST=1394634819][/DOUBLEPOST]
Грешката твоја е што ја сметаш МПЦ како некоја световна институција на која палатите земјиштата хотелите џиповите лимузините златата сребрата мермерот јадењето пиењето платите патувањата... и доаѓаат од некој свет рог на изобилие или од бунар на желби. МПЦ се регистрираше за делување во областа на осигурување, работа со пари, производство на алкохол, катрти за играње работа со недвижнини.... јас не побарав во нејзино име такви трговски марки. Некој атеист или неверник не поднесе барање за такви трговски маркиТаа си побара. Дали во моментот работи со осигурување - не знам али си го пиша и тоа како трговска марка за своето работење. Значи дека МПЦ не гледа ништо лошо во тоа да некогаш и отвори осигурителна компанија или банка, штедилница, агенција за недвижности, да печати карти за играње или флашира и пушта во промет свој бренд на ракија и(ли) вино.
Не измишљај оправдувања: посочив дека ме занима каде, кога и на кој начин МПЦ-ОА се занимава со осигурување или некоја од регистрираните дејности.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Не измишљај оправдувања: посочив дека ме занима каде, кога и на кој начин МПЦ-ОА се занимава со осигурување или некоја од регистрираните дејности.
Чудни се патиштата божји... мики... гледаш како самиот остана затекнат со ова информација, хронолошки вака одевме јас и ти по тој пат
Прво кажав дека МПЦ е регистрирана за работење со пари, осигурување, работа со недвижнини, алкохол, карти за играње....
Ти во неверица попбара факти за тоа што го кажав
Ти дадов исечок од гласник на ДЗИС каде се гледа дека МПЦ има трговска марка за работа со пари, осигурувања, недвижнини, алкохол, карти за играње...
Ти во неверица побара од каде ми е тој податок
Јас ти кажав дека е од гласник на Државен завод за индустриска сопственост
Ти во неверица побара линк до тој податок
Јас ти дадов линк каде се гледа дека МПЦ е регистрирана за разни трговски дејности меѓу кои работа со пари, осигурување, работа со недвижнини, алкохол и карти за играње
Сега сето тоа веќе не е проблем и сега дали МПЦ се занимавала со осигурање??
Па не знам мики то ти таму поблиску до изворите би требало да знаеш, јас единствено знам дека МПЦ побарала и добоила трговска марка меѓу останато и за осигурување, а дали осигурава сега или осигурувала или планира - тоа тие си знат.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Чудни се патиштата божји... мики... гледаш како самиот остана затекнат со ова информација, хронолошки вака одевме јас и ти по тој пат
Прво кажав дека МПЦ е регистрирана за работење со пари, осигурување, работа со недвижнини, алкохол, карти за играње....
Ти во неверица попбара факти за тоа што го кажав
Ти дадов исечок од гласник на ДЗИС каде се гледа дека МПЦ има трговска марка за работа со пари, осигурувања, недвижнини, алкохол, карти за играње...
Ти во неверица побара од каде ми е тој податок
Јас ти кажав дека е од гласник на Државен завод за индустриска сопственост
Ти во неверица побара линк до тој податок
Јас ти дадов линк каде се гледа дека МПЦ е регистрирана за разни трговски дејности меѓу кои работа со пари, осигурување, работа со недвижнини, алкохол и карти за играње
Сега сето тоа веќе не е проблем и сега дали МПЦ се занимавала со осигурање??
Па не знам мики то ти таму поблиску до изворите би требало да знаеш, јас единствено знам дека МПЦ побарала и добоила трговска марка меѓу останато и за осигурување, а дали осигурава сега или осигурувала или планира - тоа тие си знат.
Еве го уште еднаш моето прашање:

„...Не измишљај оправдувања: посочив дека ме занима каде, кога и на кој начин МПЦ-ОА се занимава со осигурување или некоја од регистрираните дејности....„.

Тоа што МПЦ-ОА е регистрирана кај власта/државата под одредена категорија активности, се однесува на потребата од оданочување на Црквата пред/кон државата.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Тоа што МПЦ-ОА е регистрирана кај власта/државата под одредена категорија активности, се однесува на потребата од оданочување на Црквата пред/кон државата.
Под која категорија е то за оданучувања?

Алкохол
Карти за играње
Работа со пари
Осигурување
работа со недвижнини

дали за горенаведен дејности МПЦ се оданочува или ослободува од даночење?

Член од
9 март 2013
Мислења
1.313
Поени од реакции
580
Под која категорија е то за оданучувања?
Алкохол
Карти за играње
Работа со пари
Осигурување
работа со недвижнини
Интересантно!

дали за горенаведен дејности МПЦ се оданочува или ослободува од даночење?
А каде виде ти дека МПЦ тргува со недвижнини,Осигурување,Алхохол,Карти за играње....?

Kajgana Shop

На врв Bottom