Јас немам видено поп во Македонија без сопствен скап автомобил, без неколку катна куќа и со помалку од 100 кг. тежина на телото,
.
Алал да Ти е на вештината во наоѓањето туѓи раски, и алал да Ти е на слепилото, во неможењето (несакањето) да ги видиш своите греди...
И јас знам еден куп попови, но никој од нив нема скап автомобил, туку користен и купен „на старо“ и немаат 100 кила, туку нормална тежиниа.
Твоите попови мора да се некои имагинарни, производ одТвојатаа омраза кон свештенстовото.
--- надополнето: 10 јуни 2013 во 19:07 ---
Ти сметаш дека овие луѓе, кои од ден на ден се повеќе ги има по улиците во МК, имаат пари да одделат за одмор во Грција?
.
Да ми покажеше и некоја фотка од гладните од Етиопија и Сомалија, ќе беше уште поубедлив.
И дај, жив Ти све, не ми подметнуј реторички прашања...
А ако Ти е толку жал за ликовите од фоткава, оди продај го својот имот и раздели им го, да Те видам....
--- надополнето: 10 јуни 2013 во 19:09 ---
а од ден на ден се повеќе тие црковни лица стануваат лихвари, се подновуваат со нови автомобили, куќи, станови.. пијаат луксузни и скапи пијалоци...
И уште тоа го оправдуваш? Некој да има луксузен живот на сметка на сиромашен народ?
.
Ако ги вадиш нешата од контекст, не значи дека си дошол до вистината.
--- надополнето: 10 јуни 2013 во 19:10 ---
Јас не сум црковно лице, ниту пак сум религиозен, .
Тогаш, седи си мадро и не брмчи наоколу...
--- надополнето: 10 јуни 2013 во 19:11 ---
но барем не им одмагам на тие сиромашни .
...што автоматски значи дека не им ни помагаш, ама затоа не ја затињаш устата кога се поповите во прашање.
--- надополнето: 10 јуни 2013 во 19:12 ---
Дури и им помагам со по некој денар на сиромашните, кога ќе ме замолат на улица.
Алал да Ти е, затоа гледам дека сиромаштијата во Македонија изчезнала...