Прашања и одговори за и околу религијата

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Стварно незнам зошто не се наоѓа некој од администрацијава да му ги скрати макиве....жал и мака ми е да го гледам.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Liber Al vel Legis: I
40. . Прави што ти е волја и тоа нека биде цел Закон.

Sam se negirash....go propagirash zakonot a sakash da izigravash diktator...ostavi drugite da pravat shto im e volja, ne samo da prijavuvash ako ne ti odgovara na tebe ili na nekoj od sektata...:свиркам:

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.580
Поени од реакции
385
Glupavo od tvoja strana da stvarash koalicija so sektashi samo radi toa shto mislish deka si interesen....
Eve edno religiozno prashanje do muslimsnite koi mislat deka go razbrale koranot...

Koi se sedumte neba vo koranot i kako gi objasnuvash?

PS Samo Soul imashe dva grama akl od muslimanite....drugite samo voda moze da mu nosite.
Glavna preukupacija vi e da ja negirate Biblijata i da shlapate race na zaspani ateisti i sektashi koi sakaat da pluvaat po nea....
Хахахахахах
не бе друже.
Еве отворено ти кажувам ако мора да бирам со кого да правам коалиција од вас двајца,тоа си ти,ете отворено и искрено кажувам. :)

За прашањето одамна ти реков дека не сум стручњак за таа област,им оставам на тие што подобро го знаат тоа.
Одговарам само она за што сум сигурен.
Ако веруваш не ја ни гледав оваа тема ниту читав коментари,само си ми јак со Дервиш Муа,ништо повеќе.
:D

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Liber Al vel Legis: I
40. . Прави што ти е волја и тоа нека биде цел Закон.

Sam se negirash....go propagirash zakonot a sakash da izigravash diktator...ostavi drugite da pravat shto im e volja, ne samo da prijavuvash ako ne ti odgovara na tebe ili na nekoj od sektata...:свиркам:
Неможам да применам закон, на некој што не го прифаќа истиот. ;)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Хахахахахах
не бе друже.
Еве отворено ти кажувам ако мора да бирам со кого да правам коалиција од вас двајца,тоа си ти,ете отворено и искрено кажувам. :)

За прашањето одамна ти реков дека не сум стручњак за таа област,им оставам на тие што подобро го знаат тоа.
Одговарам само она за што сум сигурен.
Ако веруваш не ја ни гледав оваа тема ниту читав коментари,само си ми јак со Дервиш Муа,ништо повеќе.
:D
Prochitaj dobro shto pishuva Dervish Mua, pokushaj da razberesh shto saka da kaze.....ako go razberesh, kje ja razberesh i Vistinata.
Ova vaka prijatelski...
A sega trk na tema do muslimanite i odgovaraj tamu....
--- надополнето: 19 декември 2013 во 21:51 ---
Неможам да применам закон, на некој што не го прифаќа истиот. ;)
Intelektualniot centar kaj chovekot e chudna rabota.....sekogash si najde opravduvanje za postapkite na choveka...pogotovo ako se vo negova korist...
Razraboti go dobro ova, kje ti trebe vo zivotot...:cool:

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.580
Поени од реакции
385
Prochitaj dobro shto pishuva Dervish Mua, pokushaj da razberesh shto saka da kaze.....ako go razberesh, kje ja razberesh i Vistinata.
Ova vaka prijatelski...
A sega trk na tema do muslimanite i odgovaraj tamu....
Немам време верувај ми,си ја истражувам својата религија и се трудам што повеќе да читам,научам и практикувам.
Немам време за дервиш муа,иако ми е симпатичен :D

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Intelektualniot centar kaj chovekot e chudna rabota.....sekogash si najde opravduvanje za postapkite na choveka...pogotovo ako se vo negova korist...
Razraboti go dobro ova, kje ti trebe vo zivotot...:cool:
Не е оправдување, туку принцип на кој треба сите религии да си ги базираат односите. Неможе на христијанин да му примениш однос базиран на исламски закони, ниту на атеист христијански....итн, итн. Како очекуваш да применам на тебе однос базиран на телемитски принципи, кога ти истиот не го прифаќаш, ниту се обидуваш да го разбереш?
Разработи го ова, ќе ти даде многу одговори за прашањата околу религијата, што и е насловот на темава. ;)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Не е оправдување, туку принцип на кој треба сите религии да си ги базираат односите. Неможе на христијанин да му примениш однос базиран на исламски закони, ниту на атеист христијански....итн, итн. Како очекуваш да применам на тебе однос базиран на телемитски принципи, кога ти истиот не го прифаќаш, ниту се обидуваш да го разбереш?
Разработи го ова, ќе ти даде многу одговори за прашањата околу религијата, што и е насловот на темава. ;)
Ajde sega razmisli malku....sekoj religiozen chovek si zivee so negovite idei za zivotot, i ako nekoj drug tie idei gi praktikuva, na nego ne mu smeta, bez razlika ako drugiot e od druga religiozna shkola. Kaj tebe ti smeta ako nekoj go upotrebuva vashiot zakon i go sproveduva vo praktika.
Neli ti e malklu chudno ova?..

Ti kazav i zoshto go pravish ova, samo ne si svesen za da me razberesh.

Promenata na mislata kaj chovekot e rezultat na promena na egoto kaj istiot. Zatoa, na tebe kako ti odgovara, taka go upotrebuvash zakonot.Izgovorot za taa promena intelektualniot centar sekogash kje go opravda, pogotovo ako e vo korist na samiot chovek.
PS. Nema potreba da plakjash chlanarina ovaa godina, ako bidesh pameten i dobar, mozam bez pari da ti ja pokazam Vistinata.:cool:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ajde sega razmisli malku....sekoj religiozen chovek si zivee so negovite idei za zivotot, i ako nekoj drug tie idei gi praktikuva, na nego ne mu smeta, bez razlika ako drugiot e od druga religiozna shkola. Kaj tebe ti smeta ako nekoj go upotrebuva vashiot zakon i go sproveduva vo praktika.
Neli ti e malklu chudno ova?..
Како заклучи жити се, дека мене ми сметало ако некој го употребувал законот во практика.....?!:vozbud:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Христијаните “знаат“ дека постои невидлив Бог кој оплодил жена на земјата која го родила истиот бог зато што така напишале некои непознати луѓе многу децении по тој настан и кој бог не оставил никаков материјален доказ за себе, не напишал ни еден збор, ни му се појавил повеќе на никого. Нему му се молат иако молитвите не ги исполнува како што е ветено, не се вратил иако ветил дека одамна ќе се врати, не превзема ништо да спречи и уништи зло, дозволи да се поделат верниците на многу разни групи и фракции... а истовремено христијаните “знат“ дека сите други богови се лажни и непостоечки и доказите за нивно постоење - лажни.
Према исти докази како за исус - можеме да потврдиме и дека постои Дедо Мраз, запишано е дека постои, и дека има магична санка која ја влечат летечки елени со која може да патува безвременски и да биде во секоја куќа на свет истовремено... за тоа постои и записи и логички објаснувања.

Гнусфриј се обидува овде прилично монголоидно да започнне некоја дискусија иако и самиот не знае за што па поменува его, идеја... а не размиуслува дека ако постои идеја и мисла за Дедо Мраз - кој таа идеја му ја создал на човека? кој друг ако не Бог. Така да сам себе си става сопки и сам себе си се прави недоквакан. Не знам оти се труди да се издигни во дискусии за религија над размислувањата кога и како се вапцаат јајца, кои песни се пеат за коледе и како за василица треба да се врти мазник. Остај ја филозофијата и размислувањата на паметните кои имаат за тоа основа и капацитет. Не ти оди ова работа. Не ти дал Бог идеја.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Како заклучи жити се, дека мене ми сметало ако некој го употребувал законот во практика.....?!:vozbud:
Mnogu ednostaven zakluchok, doagja sam po sebe.....
Sakate da plukate po drugite religiozni shkoli, a koga nekoj pluka po vashata se ponashate polosho od site drugi zemeno zaedno...
Ti teknue sega od kade doagja sam po sebe toj zakluchok..ili da ti crtam dijagrami....
Znaesh zoshto ne mozesh da go vidish ti samiot ovoj zakluchok?
Ako ti trebe odgovor, kje ti kazam...bezpari.:свиркам:

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Mnogu ednostaven zakluchok, doagja sam po sebe.....
Sakate da plukate po drugite religiozni shkoli, a koga nekoj pluka po vashata se ponashate polosho od site drugi zemeno zaedno...
Ti teknue sega od kade doagja sam po sebe toj zakluchok..ili da ti crtam dijagrami....
Znaesh zoshto ne mozesh da go vidish ti samiot ovoj zakluchok?
Ako ti trebe odgovor, kje ti kazam...bezpari.:свиркам:
За да "плукаш", треба да ја познаваш, ти тоа основно правило не го исполнуваш.
И не е плукање, не треба многу, само малку концентрација да се види кон што е насочен постот. Да ја имаше таа трошка концентрација, ќе видеше дека се "плука" по тоа што на луѓето им ја одзема слободата, кон заложбите да се издигне една моралност, етика и принцип на сметка на останатите! По тоа се "плука"!
Што критикувам јас цело време? Кога некој оправдува забрани како некој да се облекува, што да мисли, што да верува....каков морал да поседува! Ама кој да види, кој да слушне! За тебе ние сме секташи, нема потреба да се види што пишуваме, за што зборуваме!

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.243
Поени од реакции
12.252
Како успеваат оние луѓе што имаат деца, да ги напуштат своите семејства за да го следат Исус?
Така нешто се зборува во Новиот Завет преведен на старо-грчки од непознати автори...
Дали всушност некој го прави тоа денес?

Kajgana Shop

На врв Bottom