Gurdjieff
Bastardo dentro
- Член од
- 12 јануари 2011
- Мислења
- 3.645
- Поени од реакции
- 1.264
Pravi shto ti e vogla...i ostavi drugite da go pravat toa!Сечија слобода е нечиј разврат!
Не ги суди луѓето, остави твојот бог да проба да ги суди!
--- надополнето: 21 декември 2013 во 16:50 ---
Ipsi...dali se pravish ulav ili taka ti zapovedaat...За да "плукаш", треба да ја познаваш, ти тоа основно правило не го исполнуваш.
И не е плукање, не треба многу, само малку концентрација да се види кон што е насочен постот. Да ја имаше таа трошка концентрација, ќе видеше дека се "плука" по тоа што на луѓето им ја одзема слободата, кон заложбите да се издигне една моралност, етика и принцип на сметка на останатите! По тоа се "плука"!
Што критикувам јас цело време? Кога некој оправдува забрани како некој да се облекува, што да мисли, што да верува....каков морал да поседува! Ама кој да види, кој да слушне! За тебе ние сме секташи, нема потреба да се види што пишуваме, за што зборуваме!
Znaesh dobro deka tvojot komandant od vtora klasa, melezot USAUN, pluva po Hristijanstvoto deka stigne...i glupavo e toa da go porechuvash.
Ti si od Hristijanska familija i imash respekt, ne mi e jasno kako ne mozesh da vidish deka tvojot komandant od vtora klasa nema nikakov respekt.Toj e melez i saka da pluva po se zivo i divo, zatoa shto nema osnova na koja moze da se bazira.
Za da privleche shto pogolem broj na privrzanici vi prodava muda za bubrezi, i saka da vi ja prodava meditacijata i jogata kako neshto shto kje ja ojakne svesta, a u stvari prodava prazna slama.
Ako si primetil, ovaa tema saka da ja "razvodni" zatoa shto gi dava odgovorite na seta negova misterija...