Прашања и одговори за и околу религијата

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Не му дозволувам бре! Што е ова, ќе ми одговараат тука по нивна волја.
Ма све во апсаана! :D

И во христијанството има печати?
kontrola na chlenovite od zadrugata?
taka im treba, ako ne se sposobni sami da mislat...(y)

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.980
Поени од реакции
12.606
Neshto si slap so padezi, da ne si i ti od shutka?

Слап сум, слап. То ти е прилепски падеж, ако познаваш некој од Прилеп слободно прати го да ме разбуди и изренда :ROFLMAO:
И сега, седумте поечати имаат некаква врска со седумте чакри? Или со седумте метали и нивната врска со седумте планети (небески тела) и седумте божества во алхемијата?
Исус на кое божество му се улизувал за да го одмине чашата? :icon_lol:

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.247
Поени од реакции
12.253
Претходно има уште еден црн ритуал на евреите: мачкање на портите со туѓа крв, за да ги одмине смртта! Секој што нема да жртвува своја крв, е проклет!
Ама оди објасни им!

Црните секогаш играле лошо!

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Слап сум, слап. То ти е прилепски падеж, ако познаваш некој од Прилеп слободно прати го да ме разбуди и изренда :ROFLMAO:
И сега, седумте поечати имаат некаква врска со седумте чакри? Или со седумте метали и нивната врска со седумте планети (небески тела) и седумте божества во алхемијата?
slabo poznavam majmuni...:pos:
ne se pravi ciganin, odgovaraj na prashanjata...
go prouchi li okultizmot vo Hristijanstvoto?

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.980
Поени од реакции
12.606
Претходно има уште еден црн ритуал на евреите: мачкање на портите со туѓа крв, за да ги одмине смртта! Секој што нема да жртвува своја крв, е проклет!
Ама оди објасни им!

Црните секогаш играле лошо - педерски!

Мала корекција :cool:

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Ама оди објасни им!

Црните секогаш играле лошо!
Ima i takvi sto pijat krv od machki...he he

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.980
Поени од реакции
12.606
slabo poznavam majmini...:pos:
ne se pravi ciganin, odgovaraj na prashanjata...
go prouchi li okultizmot vo Hristijanstvoto?

Па заспан сум јас, сакам да се разбудам, учам, барам...те прашувам еве тебе дали имаат седумте печати некаква врска со алхемијата, јогата и сл. сакам да научам нешто :)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Па заспан сум јас, сакам да се разбудам, учам, барам...те прашувам еве тебе дали имаат седумте печати некаква врска со алхемијата, јогата и сл. сакам да научам нешто :)
togaj zoshto na prvoto chokolatce izvadi chlenska vo zadrugata?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.247
Поени од реакции
12.253
Што вадиш членска бре :)
За едно чоколадо... Абе кажи му што ти дадоа... Куќа, кола, книгииии, нов живот, нови документиии...
Нема зафрканција!

П.С. Пази да не одиш премногу офтопик, само да те посоветувам. Батали овој научен е да го банираат :)

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.980
Поени од реакции
12.606
П.С. Пази да не одиш премногу офтопик, само да те посоветувам. Батали овој научен е да го банираат :)

Тој сам се банира. Му дуваат ѓурџиев, кришнамурти и ошко над глава, па затоа сега чакрите обратно му вртат :ROFLMAO:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
aj sega...sikter od temata...ne go zagaduvajte vozduhot so vasheto prisustvo...
Дали можат да се изостават генеологиите, еманциите и проекциите за да се објасни потеклото и врската меѓу космички психички и спиритуални реалности, дали како драма која се одвива внатре во самото божество, или како што беше напоменато некаде во 2ри век, дека создавањето на невидливите материјални елементи на разумот е последица на пониските региони во кои слегува спасителот и ги среќава хиличките елементи, и го создава богот генеза од психичките елементи. (Со самото создавање на материјалниот свет дали се слагаш дека без неговото знаење духовните елементи на таканаречена Софија (застранета под влијание на настанокот нна злото и страста и со нивното застранување) се вовлекува во Демијургот и сега настанува потреба да се спасат тие духовни честички заробени во материјата, те затоа Христос слегува на земјата и ја открива вистината. Значи материјата како болест на апсолутното битие и заслепеноста (Софија) се главните причини за настанокот на светот?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Дали можат да се изостават генеологиите, еманциите и проекциите за да се објасни потеклото и врската меѓу космички психички и спиритуални реалности, дали како драма која се одвива внатре во самото божество, или како што беше напоменато некаде во 2ри век, дека создавањето на невидливите материјални елементи на разумот е последица на пониските региони во кои слегува спасителот и ги среќава хиличките елементи, и го создава богот генеза од психичките елементи. (Со самото создавање на материјалниот свет дали се слагаш дека без неговото знаење духовните елементи на таканаречена Софија (застранета под влијание на настанокот нна злото и страста и со нивното застранување) се вовлекува во Демијургот и сега настанува потреба да се спасат тие духовни честички заробени во материјата, те затоа Христос слегиува на емјата и ја открива вистината. Значи материјата како болест на апсолутното битие и заслепеноста (Софија) се главните причини за настанокот на светот?
Ova edna rechenica e?
Nekoj ti ja napisha ili mozesh da treskash gluposti do sabajle bez da prekinesh?

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Ova edna rechenica e?
Nekoj ti ja napisha ili mozesh da treskash gluposti do sabajle bez da prekinesh?
мислев се разбираш во основните тези и мисли на христијанството и ќе се развие некоја интересна филозофска дискусија базирана на прочитани и проучени книги и истражувачко искуство... али сум згрешил.. ај некое полесно прашање... кога и како се вапцаат јајца за велигден?
--- надополнето: 1 декември 2013 во 15:31 ---
aj sega...sikter od temata...ne go zagaduvajte vozduhot so vasheto prisustvo...
Сигурен сум дека си го проучувал и делото на Аугустин, па би те прашал за твое мислење околу користењето на Платоновата дефиниција на човечкото единство на духот и телото која аугустин ја употребува во својата теологија ме интересира на твоето размислување од каде Аугустин ја превзел таа дефиниција - пошто како и самиот занеш не е земена директно од Платон, и дали мислиш дека во неговите дела баш потполно е отфрлено нанихејството?

Kajgana Shop

На врв Bottom