Ти прво научи се да пишуваш кирилица, а не како неписмен да пишуваш како прв пат да се среќаваш со азбуката!
Пробај...
Муабетот е за религиите, прашуваме, одговараме... Нели... ти ја започна, но ти бега од раце бидејќи премногу проповедаш и шириш твоја апсолутна „вистина“ која нели не даде одговор од каде како е врзана со религијата! Постојано вртиш муабет за секти. Знаеме дека си по сектите: Ошо, Гурџиев, Теозофи, њу ејџ глупости! Не ни ги пикај твоите забегувања како апсолутна вистина! те научивме...
Не заборавам со кој разговарам. Со Сашко, од Виница кој е во Италија и кој што го цени премногу Гурџиев и Ошо и за жал изгради омраза кон виртуелниот лик Хептаграм! Како да заборавам на твоите писанија тука! Не бидува!
Темава сакам да ја продолжам, не да се заморувам со тоа зошто пееле птиците! Има наука за тоа: биологијата нека се грижи за тоа, не религијата! Сигурно твојот одговор е: Бог така направил!
Абе дај ми го богот и ќе го распнам пред твојата врата во Виница и око нема да ми трепне!
Итар сум, нормално! Благодарам за комплиментот ненамерен
Оп тие попови и свештени лица создаваат вера која ти и другите ја споделувате тука како... вистина!
Ми велиш бог ова бог она, а сеуште религијата вели: верувај, а не познај го богот!
Зошто е тоа така?
--- надополнето: 30 ноември 2013 во 22:38 ---
jaki argumenti si imal za da diskutirash na temava....42g i da si ostanesh APEL, bogami ne e shala
Ти си поеќе па види се!
Најде и ти да се расправаш за години и знаење!