Прашања и одговори за и околу религијата

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.244
Поени од реакции
12.253
Господ Бог е создател на се.
Низ таа призма да се гледа на зборот подарено.
Не е вака поточно:
„Верувам дека Господ Бог е создател на се.“ ?

Така призмата ќе ти биде почиста во врска со религијата и верувањето. Нели?

Зошто религиозните забораваат да го додаваат ова во своите изјави кога зборуваат за апсолутната вистина на религиите?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Не е вака поточно:
„Верувам дека Господ Бог е создател на се.“ ?

Така призмата ќе ти биде почиста во врска со религијата и верувањето. Нели?

Зошто религиозните забораваат да го додаваат ова во своите изјави кога зборуваат за апсолутната вистина на религиите?
A niz koja prizma da ja gledame vasata sekta?
Niz prizmata shto priznavate deka postoi Bog i deka se stremite kon negovata volja?
Vie vo sektata nemate poim shto e toa Bozja volja, zatoa shto ako se stremite kon istata mu davate na Bog karakteristiki na chovek,shto ve vodi po patot na monoteistichkite religii...
hepta hepta, nekogash zaboravash so koj razgovarash....he he
I znam zoshto sakash da ja razvodnish temava, zatoa shto ako na ovoj nacin ja pretstavam religijata kje otkrijam nekoja tajna od vashite rituali i nikoj nema da ti plakja chlanarina potoa....itar si ti itar...lisica ne ti e ramna...posle op, kolichka kako popovite....he he

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.244
Поени од реакции
12.253
Ти прво научи се да пишуваш кирилица, а не како неписмен да пишуваш како прв пат да се среќаваш со азбуката!
Пробај...

Муабетот е за религиите, прашуваме, одговараме... Нели... ти ја започна, но ти бега од раце бидејќи премногу проповедаш и шириш твоја апсолутна „вистина“ која нели не даде одговор од каде како е врзана со религијата! Постојано вртиш муабет за секти. Знаеме дека си по сектите: Ошо, Гурџиев, Теозофи, њу ејџ глупости! Не ни ги пикај твоите забегувања како апсолутна вистина! те научивме...

Не заборавам со кој разговарам. Со Сашко, од Виница кој е во Италија и кој што го цени премногу Гурџиев и Ошо и за жал изгради омраза кон виртуелниот лик Хептаграм! Како да заборавам на твоите писанија тука! Не бидува! :)

Темава сакам да ја продолжам, не да се заморувам со тоа зошто пееле птиците! Има наука за тоа: биологијата нека се грижи за тоа, не религијата! Сигурно твојот одговор е: Бог така направил!
Абе дај ми го богот и ќе го распнам пред твојата врата во Виница и око нема да ми трепне!

Итар сум, нормално! Благодарам за комплиментот ненамерен ;)

Оп тие попови и свештени лица создаваат вера која ти и другите ја споделувате тука како... вистина!
Ми велиш бог ова бог она, а сеуште религијата вели: верувај, а не познај го богот!

Зошто е тоа така?
--- надополнето: 30 ноември 2013 во 22:38 ---
jaki argumenti si imal za da diskutirash na temava....42g i da si ostanesh APEL, bogami ne e shala
Ти си поеќе па види се!
Најде и ти да се расправаш за години и знаење!

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Ma ne doagja vo obzir...obozavam takvi pametni ateisti da rendam.
Ima nekoi lugje koi napolnat mnogu godini, ama vo aklot se na 20kata.....he he...kje sozree, daj mu vreme...

.
Ако не ти засмрдуваат рацете, кога рендаш такви смрдливци, ... ? .......:sick:

.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
.
Ако не ти засмрдуваат рацете, кога рендаш такви смрдливци, ... :sick:

.
Stavam rakavici pred da zemam rendeto.....he he
--- надополнето: 1 декември 2013 во 12:37 ---
Има седум печати а со центри заедничко им е тоа што завршуваат на И. Тука има голема мистерија која само Џурџа ја знае. Те молиме сподели и пробуди ги нашите заспани мозоци преку рендање. :cuc:
ako hepta ti dozvoli, odgovori na prashanjeto...
Zoshto mora da se otkazesh od tvoeto religiozno ubeduvanje za da stanesh clen vo vashata zadruga, kooperativa , zdruzenie ili kako tamu ja narekuvate?

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Stavam rakavici pred da zemam rendeto.....he he

.
Незнам, но со луѓе коишто себеси (или своите учители) се изедначуваат со Христа, а дури и преку интернет им смрди нивната душа нечиста, нити на интернет (згора со железни нараквици) не би сакал да ги додирнам!..... :sick:

.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.980
Поени од реакции
12.606
Zoshto mora da se otkazesh od tvoeto religiozno ubeduvanje za da stanesh clen vo vashata zadruga, kooperativa , zdruzenie ili kako tamu ja narekuvate?

Јас јаврија сум, не смеам да одговарам на своја рака. Како што не смееше Ѓорчев да зборува за економија без амин од министерот :(
Кај виде жити се дека некој мора од нешто да се откажува. Мене единствениот интерес уште ко ја пробив јајце клетката било окултното ;)
Иначе морам да напоменам дека многу ми сте симпатични со Спирос вака кога се тешите и цитирате еден со друг, душички :*
Ај да не бидам оф топик: објаснете ми ги 7те печати во библијата :vozbud:

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Кај виде жити се дека некој мора од нешто да се откажува. Мене единствениот интерес уште ко ја пробив јајце клетката било окултното ;)
ok, neka e okultnoto tvojot interes.....
Go prouchi li okultnoto vo Hristijanstvoto?

Tvoite roditeli se hristijani pretpostavuvam....
Za da se otkazesh od Histijanstvoto, logichki e prvo da go prouchish pa potoa da tragash po nekakvo okultno,koe kje te dovede do Vistinata....
Kako mali deca ste, ako nekoj vi ponudi chokolatce, i grupen seks, odma se pishuvate clenovi vo zadrugata.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.980
Поени од реакции
12.606
ok, neka e okultnoto tvojot interes.....
Go prouchi li okultnoto vo Hristijanstvoto?

Tvoite roditeli se hristijani pretpostavuvam....
Za da se otkazesh od Histijanstvoto, logichki e prvo da go prouchish pa potoa da tragash po nekakvo okultno,koe kje te dovede do Vistinata....
Kako mali deca ste, ako nekoj vi ponudi chokolatce, i grupen seks, odma se pishuvate clenovi vo zadrugata.

Еве како јаврија се трудам секакво окултно да проучувам секаде :pipi:
Родителите претпоставувам дека се чувствуваат како христијани иако ми делуваат атеистички, не му се мешам. Додека пак за јас да се откажам од нешто нели прво би требало да сум го прифатил што не е случај.
Би сакал да имаше групен секс помеѓу чоколатца по можност со лешници ама еве ме со курот в раце сум останат, ако не веруваш подај ја раката ќе почувствуваш :icon_lol: Или пак јас оти јаврија не ме викаат :(

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Еве како јаврија се трудам секакво окултно да проучувам секаде :pipi:
Родителите претпоставувам дека се чувствуваат како христијани иако ми делуваат атеистички, не му се мешам. т
Koe drugo okultno prouchi osven ova od zadrugata?

Neshto si slap so padezi, da ne si i ti od shutka?

Posledniot del od postot e pod sekoe nivo, mizerna smisla za humor koja sega za sega ne ja komentiram,ali ne znachi deka za toa nekoj pat nema da si go dobiesh sleduvanjeto...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.244
Поени од реакции
12.253
Не му дозволувам бре! Што е ова, ќе ми одговараат тука по нивна волја.
Ма све во апсаана! :D

И во христијанството има печати?

Kajgana Shop

На врв Bottom