Хептаграм XI
Ἱερὸς Γάμος
- Член од
- 13 февруари 2010
- Мислења
- 12.242
- Поени од реакции
- 12.252
Значи богот го Излева Светиот Дух прикажувајќи знаци (поточно реално војни, прогони убиства итн итн)?Досега многу пати постирав линкови за знаците во светот (војни, гласови за војни, прогон на Христијаните, знаци на небото и земјата, зголемување на злото во светот, отпад од верата во Исус Христос, итн). Овојпат, би сакала да искоментирам малку за знаците "соништа и визии."
Дали знаете дека Бог во денешно време континуирано испраќа и од овие другиве знаци (сонови и визии)? Да, и јас сум една од нив, - но во значително поголема мера ги имаат и други Христијани, со кои сум во постојан контакт...
Бог го Излева Светиот Дух на сите кои искрено го бараат и очекуваат.
И доаѓа крај на светот?
И ти си медиум преку кој зборува Богот, преку визии и соништа?
Така, не сум разбрал лошо?
П.С. Би сакал да видам ставови на другите христијани за ова „праќање визии од Таткото“ и излевање на Светиот дух со војни и прогони во 21 век...
Мислев дека за тоа се криви одредени исламски фракции, а не христијанскиот концепт за бог...
Нешто не ми штима..
--- надополнето: 1 август 2012 во 15:25 ---
На ОДМОР?На истата страна има и линк до една прекрасна книга, - „Свадбената Вечера на Јагнето“ (на англиски). Ако не сте одлучиле каква книга да си понесете на одмор - еве ви можност! Па и да не е за одмор - задолжително прочитајте ја. Наменета е за искрените верници - Христијани!
Книгата е објавена во повеќе различни формати за преземење, - и што е најважно -бесплатна е!
ДОАЃА КРАЈ НА СВЕТОТ, ЗЛОТО РАСТЕ, НИКОЈ ПОВЕЌЕ НЕ ВЕРУВА ВО ИСУС, а ти ми велиш да одам на одмор и да си читам книга?
Некако не ми оди ова твоево...
Но добро, ќе видиме други што ќе коментираат...
Јас, се откажувам