Прашања за Христијанството II

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 февруари 2011
Мислења
775
Поени од реакции
33
Мислам дека е многу јасно како се финасира Католичката Црква. Основен приход се даровите кои верните ги даруваат на Црквата. Има и спонзорства. Верски реликвии од самата Црква не се продават. Во Македонија државата нема изградено механизам за финансико згрижување на свештениците во вид на данок за Црквата или некаква таква форма, така да финансиската подршка од државата нема. Црквата нема тарифа за светите тајни.

--- надополнето ---

Сакам да ми кажеш која е таа Црква, оти јас не одам во МПЦ туку одам Во Вистинска Православна Црква на Вистински Православни Христијани. Одговорими на прашањето?
Може мало појаснување? Велиш дека си православна, а не си член на МПЦ туку на Вистинска Православна Црква (ВПЦ). Досега не сум чул дека има таква православна црква во Македонија. Сум чул за ПОА (Православна Охридска Архиепископија) со архиепископот владиката Вранишковски, но за ВПЦ не. Ако не ти е незгодно претстави ја оваа Вистинска Православна Црква на Вистински Православни Христијани.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
277
Поени од реакции
29
И јас мислам дека редно е да напише нешто за ВПЦ, да видиме што е - и како е. Како се финансира, и како функционира????

--- надополнето ---

http://www.pic.mk/images/ekumena1.jpg

http://www.emc-umc.org.mk/index.php/mk/vesti/158--2011-

Што е ова верници бе????? Православни, Протестанти, Католици???

Чаушите заедно седат, јадат, пијат и оро вијат.....а ние очите си ги вадиме!!!

Кревам раце, повеќе не ве задевам!!!

Ајде на спиење.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Сакам да ми кажеш која е таа Црква, оти јас не одам во МПЦ туку одам Во Вистинска Православна Црква на Вистински Православни Христијани. Одговорими на прашањето?
леле, Ацеее... па ти не си бил ни наш!?!?!
...да си знаеш нешто... колку поише пишуе ВИСТИНСКА, толку е поЛАЖНА

Не верувај у ВИСТИНСКА!!!

https://my.psychologytoday.com/files/imagecache/article-top/blogs/55672/2011/02/55708-47021.jpg

Член од
24 октомври 2010
Мислења
2.434
Поени од реакции
244
Прашање до верниците дали се плашат од пеколот ?
И ако не би постоел дали би правеле гревови ?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Бидејќи во Евангелските цркви не се врши продажба на реквизити (крстови, ланци, белезици, икони, свеќи, пеена вода и ред други транталци ) црквата нема додатен приход од таа работа.

gospel, прашањето беше поставено до Тебе, така ако некој нешто Те прашува, тогаш одгвори на прашањето, во случајов, одговори за начинот на кој се финансира твоето маалско здружение и не ја мешај православната Црква Христова во секој твој празен пост.

Така, кога наредниот пат ќе посакаш да се ослободиш од твоите „издувни гасови„, но и од „отпадните материи„ како и од „нус-производите„ од твоето тело, обавезно пушти вода во WC шолјата, оти така, верувај, помалку ќе смрди(ш)...

--- надополнето ---

Бидејќи во Евангелските цркви не се врши продажба на реквизити (крстови, ланци, белезици, икони, свеќи, пеена вода и ред други транталци ) црквата Верувам дека изворот на приход на овие здруженија доаѓа од надвор, од нашите цркви ширум светот.
gospel, и на маалските врапци веќе им е јасно дека Вас, и сличните на Вас, Ве финансира масонската „сива еминенција„, а Ти овде на форумов, глумиш лудило, за некакви „наши цркви„....Кои црни „ваши цркви„, жив ти мајка ти...

Член од
14 ноември 2009
Мислења
277
Поени од реакции
29
http://www.pic.mk/images/cicomile.jpg

http://www.pic.mk/images/ekumena1.jpg

http://www.emc-umc.org.mk/index.php/mk/vesti/158--2011-

Интересна работа!!! Во нашево „малско здружение“ спругнати на иста маса со нашите, рака под рака вашава „ црно-брадеста еминенција“. Зар не е малку чудно???

Да не случајно, како што кажа и вас ве спонзорира масонската „сива еминенција„,, бидејќи Хотелот Изгрев не се купува само од продажба на ланци, белезици и крстови.

Чудна работа???

И без мешање мајки-шајки, ти се молам?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Оооо, јутарња туча, а?

Добро утро, дечки...

Член од
14 ноември 2009
Мислења
277
Поени од реакции
29
Добро утро, просветителе....

Прашај го другар ти (Мики 1 ) дали го сонуваше „ Млечниот Пат“ ??? И дали му се виде светол, како милијарда-та ѕвезди?

Ајде тегни се сега....пред компјутер....

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Добро утро, просветителе....
Прашај го другар ти (Мики 1 ) дали го сонуваше „ Млечниот Пат“ ??? И дали му се виде светол, како милијарда-та ѕвезди?
Ајде тегни се сега....пред компјутер....
Морген, морген... Не знам за Мики, нештоповлечен ми е утринава. Викаш се плаши?

И веднаш, без многу оддолговлекување, еве едно прашање, ко за на сабајле:

Абе овој Каин, од кај си нашол жена?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Од Адамовите ќерки?
Пак салто, а? Не вика така во Библијата. Еве како вика:

14 Еве, денес ме тераш од плодната почва; треба да се кријам од Твоето лице и да бидам вечен скитник на земјата - кој ќе ме најде, може да ме убие.”
15 А Господ му рече: „Не! Туку кој ќе го убие Каина, врз него ќе биде извршена седмократна одмазда!” И Господ му стави знак на Каина, за да не го убие некој, кој ќе го сретне.
16 Каин отиде од пред Господовото лице во земјата Нод, источно од Еден, и таму се насели.
17 Каин ја позна својата жена, па таа зачна и го роди Еноха.

Отишол источно-од-раја, се населил и ја запознал својата жена која му родила син.

Од каде жена на исток?!? Па нели тоа време биле само Каин и Авел.

Јас не го спорам толкувањето Исус живеел 900 години или она за 56-те деца што ги направил. Фер - тоа е ОК. Ама во овој дел од Книгата, Адам и Ева имаат 2 (две) деца. Едниот го убил другиот (значи, останало едно дете). Тоа дете е избркано на исток, каде си ја нашло жената која му родила син.

Од каде таму на исток жена?!?

Член од
17 февруари 2011
Мислења
775
Поени од реакции
33
Пак салто, а? Не вика така во Библијата. Еве како вика:

14 Еве, денес ме тераш од плодната почва; треба да се кријам од Твоето лице и да бидам вечен скитник на земјата - кој ќе ме најде, може да ме убие.”
15 А Господ му рече: „Не! Туку кој ќе го убие Каина, врз него ќе биде извршена седмократна одмазда!” И Господ му стави знак на Каина, за да не го убие некој, кој ќе го сретне.
16 Каин отиде од пред Господовото лице во земјата Нод, источно од Еден, и таму се насели.
17 Каин ја позна својата жена, па таа зачна и го роди Еноха.

Отишол источно-од-раја, се населил и ја запознал својата жена која му родила син.

Од каде жена на исток?!? Па нели тоа време биле само Каин и Авел.

Јас не го спорам толкувањето Исус живеел 900 години или она за 56-те деца што ги направил. Фер - тоа е ОК. Ама во овој дел од Книгата, Адам и Ева имаат 2 (две) деца. Едниот го убил другиот (значи, останало едно дете). Тоа дете е избркано на исток, каде си ја нашло жената која му родила син.

Од каде таму на исток жена?!?
Мислиш АДАМ?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Не бе, во недостиг на жени, на сите им ваѓал по едно ребро. За да не си ја онакваат мајка им.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom