Aleksandar Nevski
Окултисти свих земаља ... чувајте се! Доваѓам!
- Член од
- 9 октомври 2011
- Мислења
- 1.074
- Поени од реакции
- 350
Не е многувековно страдањето на човештвото, туку вечно е спасението Божје за човекот. Кој сака нека се слади со истото. Секој ќе си одговара за своите последици. Мене ми е по воља одговорот, незнам дал ти е тебе?Зошто бе Ацика циркусот со дрвото и змијата и јаболката? Зошто сето тоа кога Бог како семоќен ЗНЕАЛ што ќе се случи? Кој кур таму го ставрал Ќаволот и змијата? Му било досадно, па малку ремет им удирал на Адам и Ева?
Зошто сето многувековно страдање на човештвото, кога иднината на Бог му е (му била) јасна?
Циркус Ацика, циркус, само некако не ти е по воља да одговараш...
--- надополнето: 10 април 2012 во 01:08 ---
Не е многувековно страдањето на човештвото, туку вечно е спасението Божје за човекот. Кој сака нека се слади со истото. Секој ќе си одговара за своите последици. Мене ми е по воља одговорот, незнам дал ти е тебе? Бог бидејќи знаел дека ќе згрешат, затоа уште пред создавањето на Светот го подготви спасителниот план преку распнувањето на Христос за сиот свет. Само така можеше човештвото да го живее вечниот ќивот. Бидејчи ако не згрешеа Адам и Ева, човештвото ќе ја немаше наградата која ја има сега, а таа е да преку Христос кој се вочовели, човекот да се Вохристови (Обожи). Тоа е смислата на нашето постоење и затоа ќе бидеме и поголеми од ангелите по Неговото Воторо Доаѓање.Зошто бе Ацика циркусот со дрвото и змијата и јаболката? Зошто сето тоа кога Бог како семоќен ЗНЕАЛ што ќе се случи? Кој кур таму го ставрал Ќаволот и змијата? Му било досадно, па малку ремет им удирал на Адам и Ева?
Зошто сето многувековно страдање на човештвото, кога иднината на Бог му е (му била) јасна?
Циркус Ацика, циркус, само некако не ти е по воља да одговараш...