Прашања за Христијанството I

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
Me interesira okolu prviot citat od biblijata kaj sto veli : I togas gospod go stvoril svetot za 6 dena,a 7-ot odpocinal da se odmori....
Dali postoi moznost gospod da se umoril od stvaranjeto za da potoa se odmori ili...?
Тогаш луѓето незнаеле да бројат , живееле по 1000 години зошто на планетата немало болести , воздухот бил совршено чист , и тоа воедно биле првите луѓе креиграни од Господа. Во тоа време Господ шетал по зелјата. Инаку бидејќи тие незнаеле да бројат, 1 ера им изгледала како 1 ден , имено правилно треба да значи господ го создаде Светот за 6 ери. И да Господ се одморил бидејќи вложил многу од скапоценото време да создаде совршенство според Својот Лик, за своите наследници, кои и покрај се НЕГИРААТ ДЕКА ТОЈ ВООПШТО ПОСТОЕЛ !!!! и се потчинуваат на ѓаволските инстинкти. :icon_neut

Член од
15 октомври 2008
Мислења
85
Поени од реакции
6
Me interesira okolu prviot citat od biblijata kaj sto veli : I togas gospod go stvoril svetot za 6 dena,a 7-ot odpocinal da se odmori....
Dali postoi moznost gospod da se umoril od stvaranjeto za da potoa se odmori ili...?
Ova e ushte eden dokaz deka biblijata e menuvana so tekot na vremeto ,po zalsuga na tie izmeni sea dobivame cudni da ne recam smesni odovori.

Напишано од rubyred
И Господ сакал на мир да разгледа што и како создал
Sakas da kazes deka ne znael sto stvara pa mu trebalo mir za da razleda????
Bog e seznaen,sto znaci obrazlozenieto ti pagja vo voda.

Напишано од exlexmk
И да Господ се одморил бидејќи вложил многу од скапоценото време да создаде совршенство според Својот Лик
Koe skapoceno vreme be ne treskaj, bog e gospodar na sve pa i na vremeto.
Zar za tebe bog se umoril ,bog e neumoren zapomnigo toa.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
назнам дали некој го има поставено прашањево .. но еден краток одговор затоа шо не сум запознает ...

дали верниците верата било која дозволува или не верува во постоење на друг жив свет низ универзумот на друга планета или?

кој е ставот?
Мојата вера не познава можност за постоење на други живи битија (ако ги исклучиме отпаднатите ангели) во Вселената, оти се што Бог создаде како живот, го создаде само на Земјава.
Што велат другите, за мене е небитно.
Современото верување дека има други-интелигентни битија таму и некае, е знак за немање вер(б)а во зборот Божји. Со тоа, умовите од одредена сорта луѓе не се надеваат на Бога, туку се надеваат на самите себе и ли на некој си таму некаде во Вселената.

Член од
24 ноември 2008
Мислења
1.035
Поени од реакции
44
Мојата вера не познава можност за постоење на други живи битија (ако ги исклучиме отпаднатите ангели) во Вселената, оти се што Бог создаде како живот, го создаде само на Земјава.
Современото верување дека има други-интелигентни битија таму и некае, е знак за немање вер(б)а во зборот Божји. Со тоа, умовите од одредена сорта луѓе не се надеваат на Бога, туку се надеваат на самите себе и ли на некој си таму некаде во Вселената.

R

RAYTHEON23

Гостин
не мешај баби и жаби...тој што се труди да го подобри системот и општеството односно да биде продуктивен не значи дека се надева на некој од вселената....

а шо викаш за ова нели сатаната е втор по јачина ангел...и он може ли на пример да телепортира некое животиње:vozbud: на марс со тон воздух и роверот ке го сними па ти сонувај вечен живот...

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
не мешај баби и жаби...тој што се труди да го подобри системот и општеството односно да биде продуктивен не значи дека се надева на некој од вселената....

а шо викаш за ова нели сатаната е втор по јачина ангел...и он може ли на пример да телепортира некое животиње:vozbud: на марс со тон воздух и роверот ке го сними па ти сонувај вечен живот...
A, чекај малце ... Ти не си крстен ??? ,Кога ке се жениш нема да идеш во црква ? , Кога ке умреш ке те закопаат у двор само со плоча ? , Кога ке ти се деси нешто не викаш "o Боже" ? Дома немате икони ?

Што е со вас луѓе ?? Се ви е совршено, со златна лажичка сте хранети па сеа непостои Господ , постои мама и тато и тие ми удоволуваат се, не се замараат со религија и едноставно настанале од мајмуни ... FFS ! :uvo:

R

RAYTHEON23

Гостин
A, чекај малце ... Ти не си крстен ??? ,Кога ке се жениш нема да идеш во црква ? , Кога ке умреш ке те закопаат у двор само со плоча ? , Кога ке ти се деси нешто не викаш "o Боже" ? Дома немате икони ?

Што е со вас луѓе ?? Се ви е совршено, со златна лажичка сте хранети па сеа непостои Господ , постои мама и тато и тие ми удоволуваат се, не се замараат со религија и едноставно настанале од мајмуни ... FFS ! :uvo:
до мозокот е!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

јас кога ме крстеа не ме прашаа дали сакам.........и не викам о боже тоа е слабост-некој невидлив:vozbud:

на небото да ми е виновен за МОИТЕ ПОСТАПКИ
НЕ..............

сум утнал и ке ја платам цената!!!!

а кога ке се разведувам кај да одам.

и кој рекол дека нешто што трае милиони години е едноставно.:toe:

Член од
22 февруари 2007
Мислења
1.852
Поени од реакции
1.382
до мозокот е!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

јас кога ме крстеа не ме прашаа дали сакам.........и не викам о боже тоа е слабост-некој невидлив:vozbud:

на небото да ми е виновен за МОИТЕ ПОСТАПКИ
НЕ..............

сум утнал и ке ја платам цената!!!!

а кога ке се разведувам кај да одам.

и кој рекол дека нешто што трае милиони години е едноставно.:toe:

Кога поминувал попис во твојот град, во образовната установа или работно место .. се изјаснуваш како атеист ????

Зашто да ја платиш цената, кога поголем благослов од Крштевањето нема !!!!!

Значи си ја барате бељата и онаму кадешто непостои, тоа е, и послем кодексот на Исус не бил добар, епа токму поради овие причини нема да биде !!!

Баш би сакал да го видам моментот кога ке и кажеш на женати дека нема да се венчате во црква дека ти неверуваш во такви Религии и натприродни нешта, сам дома стави и прстен и речи венчани сме, ке те видам кога твојот син/ќерка ке се роди дали нема да го крстиш, и ред други религиозни работи што ке те следат во животот. :smir:

R

RAYTHEON23

Гостин
тука си во право....ама да знеш тој момент ке се кршат копја и со женами и со нејзините а и со мјка ми оти религиозна е и често влевам во:duel:
со неа:smir:

Член од
12 мај 2009
Мислења
7
Поени од реакции
1
Името на Господ е Бог. Тоа е вечното име кое го исцели моето неверие и сомневање, Бог е свет и вечен.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
koa ke umram gospod ke se setel na mene, a kaj bese koa go molev a toj so svoeto predznaenje znael deka jabe mu se molam oti ne ispadna ja ko so sakav. Smrtta gi razdeluva site.
Koa ke umram ako sakat na zveroite neka me daat da me izedat.

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Exactly. Ако се надеваш на господ, далеку ќе стигнеш. Само ти надевај се оти тој ќе ти даде се, не превезмај ништо во врска со животот, лесна е, господ ти е тука. :icon_roll

Ме крстија, но дали сакав да ме крстат никој не ме праша. На црква не сум бил, не се крстам, simply, I don't give a f*** about god and religion.

Нема да одам во црква, on the contrary, во домашна атмосфера или на некое специјално/романтично место со најблиските, без попови и слични такви глупости... Ммм... убавини. :wub:

Не викам "o Боже", викам "слабо лее". :pipi:

Не ме интересира кога ќе умрам што ќе направат, ако сакат и сред град нека ми ги забесат коските.

Немам икони. Ммм, што убави слики, уметност, природа, WoW :)kesa:) и слично...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom