R
RAYTHEON23
Гостин
вчера мама и кажа на една жена дека ке оди во црква...и доби 10 денари од неа за да запали свека од неа.......прифака господ или ја не знам:kesa:
Да ти кажам денес Бог не сака жртви/животни за да ни ги опрости гревовите.Тој го даде својот син ИСУС!Господ Бог ја прифаќа секоја жртва која е лишно принесена. Ако некој(а) токлу сака да принесе бескрвна жртва во храмот Божји, тоа може и лично да го стори, без посредници.
Види ги болтуваното: таму не пишува дека некој треба да коле телиња и јагниња и да ги принесува пред идолот.Господ Бог ја прифаќа секоја жртва која е лишно принесена. Ако некој(а) токлу сака да принесе бескрвна жртва во храмот Божји, тоа може и лично да го стори, без посредници.
а кој е идолот?Види ги болтуваното: таму не пишува дека некој треба да коле телиња и јагниња и да ги принесува пред идолот.
џастин тимберлејк анџелинаџоли:sekss: селма хаек:sekss: и многу други...биди ТИ:helou:а кој е идолот?
Во Библијата пишува дека не постојат вонземјани.Но не вика дека не постојат луѓе како нас на друга планета.назнам дали некој го има поставено прашањево .. но еден краток одговор затоа шо не сум запознает ...
дали верниците верата било која дозволува или не верува во постоење на друг жив свет низ универзумот на друга планета или?
кој е ставот?
лол ...Во Библијата пишува дека не постојат вонземјани.Но не вика дека не постојат луѓе како нас на друга планета.
па постојат ... и луѓето и сите животни и растенија и бактерии на светов даДобро ако така мислиш.Во Библијата пишува дека само луѓето и сите животни постојат на светот,е сега некој мисли дека светот е вселената а некој дека е планетата.
Sakal na mir da razgleda sto sozdal? Kako da mu smetal nekoj tamu pa na mir legnuvajki da gleda sto sozdal inace on ne znael sto ke sozdade....kakov e toj bog ako ne znae odnapred sto ke se sluci? ima logika?И Господ сакал на мир да разгледа што и како создал, а и нам ни дал пример. Докажано е дека ако телото непрекинато работи без одмор, на крај сосем ќе папса, т.е. човек ќе биде поподложен на разни болести, психички притисоци, нема да има време за фамилијата, а Бог сака да уживаме и со своите фамилии зашто така не создал, да бидеме семејни луѓе. Освен тоа-СЕДМИОТ ден е ден и кога треба да го славиме Бог.