Прашања за Христијанството I

Статус
Затворена за нови мислења.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.015
Поени од реакции
83.409
Поентата на мојот пост беше да го долови значењето на одговорот на Барабанџија, а не дали ќе одиш да тепаш неверници. Значи многу е лесно да се вади нешто од контекст.
А ти ако сметаш дека буквлно се треба да се толкува, в ред. Твоја работа. Иди и коли неверници.

Член од
29 октомври 2008
Мислења
596
Поени од реакции
13
Пораката е едноставна. Сакај го Господа со сето свое срце и почитувај ги законите негови, за да ти биде добро. Во спротивно ќе настрадаш и ќе бидеш погубен.
дали беше ова закана? хехе

него стварно нели мислиш дека ги превртуваш зборовите на Исус?

вика
Jesus says, "But those mine enemies, which would not that I should reign over them, bring hither, and slay them before me."

Поентата на мојот пост беше да го долови значењето на одговорот на Барабанџија, а не дали ќе одиш да тепаш неверници. Значи многу е лесно да се вади нешто од контекст.
А ти ако сметаш дека буквлно се треба да се толкува, в ред. Твоја работа. Иди и коли неверници.
како мислиш?

ја само цитирав Исус синот божји што кажал

иначе неможе Исус да се вади од контекс самиот

The_LiGhT'

Stop DISCRIMINATION
Член од
29 април 2009
Мислења
587
Поени од реакции
123
Ke mi odgovara li nekoj na ova prasanje:

Imam i edno prasanje, zosto kaj mnogute maski na maliot prst im e mnogu golem ne znam kako na makedonski se narekuva na angliski e clutches, a na makedonski spojki, ne znam dali e tocno prevedeno...

P

Princ

Гостин
Каква врска ти има прашањево со христијанството? Темава не е за билогија.

The_LiGhT'

Stop DISCRIMINATION
Член од
29 април 2009
Мислења
587
Поени од реакции
123
Princ znam deka temava ne e za biologija, no sum videl kaj mnogumina da ne kaam 70% mazhi ne muslimani deka imat mnogu golemi spojki na maliot prst, i zatoa prasav.:toe:

Член од
14 мај 2009
Мислења
323
Поени од реакции
7
дали беше ова закана? хехе
Не закана. Тоа е закон, така се искажува. Основниот закон. После него доаѓаат законите кои искажуваат што тоа е добро а што зло, конкретни закони за конкретни дела.
него стварно нели мислиш дека ги превртуваш зборовите на Исус?

вика
Jesus says, "But those mine enemies, which would not that I should reign over them, bring hither, and slay them before me."
Кај го гледаш моето превртување? Јас на македонски напишав што е речено. Јас не велам дека Исус не мислел тука на конкретна смрт. Велам, мислел на многу конкретна смрт.

P

Princ

Гостин
Муабет, како оној за миризбата на муслиманите.
Немам прочитано дека биологијата го има утврдено тоа. Затоа немаш одговор на прашањето :)

igor108367

Dark Lord Sauron
Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.516
Поени од реакции
113
Мене ме интересира за именден кога се оди се купува нешто поклон или слично?
( прашењево нее баш за тука ама не знаев во која категорија да би го поставил )

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.015
Поени од реакции
83.409
Мене ме интересира за именден кога се оди се купува нешто поклон или слично?
( прашењево нее баш за тука ама не знаев во која категорија да би го поставил )
Да, ова нема благе везе со Христијанство, затоа ќе се дрзнам да одговорам.
Ја знам дека на именден и слава, не ти треба покана за да одиш и не се носи подарок. Е сега, исто приметувам дека, сепак луѓето канат и гледам дека гостите носат по нешто. Верувам дека можеш нешто симболично да купиш да не одиш со празни раце (бонбоњера, вино, цвеќе или нешто слично). Јас така правам.
Но сето ова има повеќе врска со обичаи и бон-тон отколку со Христианство.

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Што е со Бог Отецот кога ќе се суди ?

Сега прво пишуваш дека страдал Богочовекот но не и синот Божји, а подолу. " Синот Божји Го измачуваа обични смртници, навистина. " Јас едноставно не можам да сватам која е поентата. :toe:

Мики ќе можеш ли да ми одговориш на ова прашање ?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Firefly, jas ne ti go razbiram prasanjevo, ne e jasno, kazi tocno sto te interesira.

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Ме интересира кој ќе ви суди на Страшниот Ден ( Судниот Ден ) ?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Mene nikoj, ama spored risjanite, Bog, dodeka Lucifer ke bide tuzitelot, a Gabriel advokatot.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom