O
Omer el Faruk
Гостин
Ниту си ме учел некогаш, ниту ќе ја имаш таа можност, од проста причина што за тебе сум махер... покрај другото и за разбирањето на Светото Писмо. :wink: Тоа го имаш многу пати почувствувано на своја кожа, таму некогаш,на другиот форум, а и овде истото ќе те снајде.Ne mora da ja citash Biblijata i onaka nema da ja razberesh eve citaj si go tvojot Kuran :
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]41-39. Jedno od znamenja Njegovih je i to što ti vidiš suhu zemlju, a kad na nju spustimo kišu, ona se pokrene i uzbuja. Onaj ko njoj daje život oživiće, sigurno, i umrle, jer je On kadar sve.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]75-36. Zar čovjek misli da će sam sebi prepušten biti, da neće odgovarati?[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]75-37. Zar nije bio kap sjemena koja se ubaci,[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]75-38. zatim ugrušak kome On onda razmjer odredi i skladnim mu lik učini,[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]75-39. i od njega onda dvije vrste, muškarca i ženu, stvori,[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]75-40. i zar Taj nije kadar mrtve oživiti? [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]30-50. Zato pogledaj tragove Allahove milosti - kako On oživi zemlju nakon mrtvila njezina! On će, uistinu, i mrtve oživjeti, On sve može.
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]71-17. Allah vas od zemlje poput bilja stvara, [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]71-18. zatim vas u nju vraća i iz nje će vas, sigurno, izvesti. [/FONT]
Eve sega vidish i mislam deka ti e se jasno. Pa zarem jas da te ucam na tvojata vera ?????
Прашањето поставено до Калипсо е сосема на место иако е надвор од твојата моќ на перцепција. Па затоа остави го прозваниот да одговори.
Добра забелешка. :smir:Ликот не е доволно упатен во темата религија... Не му обрнувајте внимание...