- Член од
- 7 мај 2013
- Мислења
- 1.581
- Поени од реакции
- 387
Имаш тема: Верски вести,и таму поставувај линкови.
Поздрав.
Поставив прашање, кое има врска со веста. Постот започнува со прашање. Веста служи како дообјаснување на прашањето.Имаш тема: Верски вести,и таму поставувај линкови.
Поздрав.
Интересни прашања,не знам дали според исламот има друг свет освен нашиот и џинскиот но ќе прашам па ќе ти кажам.дали според исламот постои и друг свет освен нашиот и џинскиот, свет на друга планета или нешто такво и дали во џеннетот ќе има само луѓе или и животни како тука??
Веста само служи уште еднаш да докажеш колку си исламофоб и исламомрзец,ништо повеќе.
LoL, па ја ли ги учам тие деца уште од најрана возраст да бидат идиоти?Веста само служи уште еднаш да докажеш колку си исламофоб и исламомрзец,ништо повеќе.
Шетај.
Поздрав.
Јас нигде не реков дека ги подржувам.LoL, па ја ли ги учам тие деца уште од најрана возраст да бидат идиоти?
Исламомрзец е само збор, кој го употребувате, но никако не можете со ниту еден мој пост, да покажете дека сум тоа. Ниту со еден.
Како тоа мојот пост докажува дека сум исламомрзец?
Зарем оваа пракса во муслиманските земји ТИ ја подржуваш?
Замерањето од моја страна на ваквите пракси, не значи дека го мразам Исламот. Кога јас би го одобрил ова срање, ти би ми рекол - аферим.
празни зборови, можеме до утре да ги пишуваме....Јас нигде не реков дека ги подржувам.
Но начинот на кој го поставуваш прашањето говори каква омраза криеш во твојата душа расипана.
Но не си ти крив, тоа се последици од професијата што си ја работел нели?
Јас најискрено те сожалувам.
Ова ќе го сфатам како потпишување на капитулација.празни зборови, можеме до утре да ги пишуваме....
Гледам дека тој се исклучи па се решив јас да продолжам, но на свој начин.Ова ќе го сфатам како потпишување на капитулација.
Тоа е избор на секој муслиман/муслиманка,со тоа што Исламот препорачува и подстикнува на брак,Aллах во Куранот вели: Мажете ги немажените и женете ги неженетите...Што кажува исламот за тие кои што не сакаат да стапат во брак или пак никогаш не стапиле во брак? Дали е тоа грев ?
1. Атеистите не се осудуваат на смртна казна,никому на чело не пишува дека е атеист.Гледам дека тој се исклучи па се решив јас да продолжам, но на свој начин.
Нема да го критикувам жестоко исламот сега туку малку критички прашања до нивните власти и начинот на водење на власта со цел народот да биде задоволен!
1. Зошто атеистите се осудуваат на смртна казна? Правто на избор и правото на живот се 2 основни човекови права, а се прекршуваат уште најмалку 3 човекови права!
2. Зошто во многу држави каде населението е 99,9% муслиманско, религијата и водењето на државата не се делат т.е. идат заедно?
3. Зошто најпознатите терористички групи потекнуваат токму од овие држави? Дали тоа е само во интерес на религијата или се сосем нешто 3-то?- твое мислење
И штета што нема активни албанци на форумов инаку ќе имав цела листа прашања посветени токму на нив и нивните одлуки, веќе поставив неколку но никаква реакција.
4. И моето прашање во кое на мојот ФБ профол јавно ја критикував Босанската власт. Зошто Босанските власт ништо не предземаат околу радикалците и православното население во БиХ?- ако веќе одговараш и на ова прашање ме интересира само твој став и мислење.
Ама што се случува со тие што нема да стапат во брак, дали е тоа грев некаков?Тоа е избор на секој муслиман/муслиманка,со тоа што Исламот препорачува и подстикнува на брак,Aллах во Куранот вели: Мажете ги немажените и женете ги неженетите...
Пратеникот а.с. во многу хадиси ги подстикнува младите на брак, за да најлесно се сочуваат од гревови.
--- надополнето: 4 јануари 2014 во 21:01 ---
1. Атеистите не се осудуваат на смртна казна,никому на чело не пишува дека е атеист.
Во шеријатска држава е забрането јавно да го пропагираш атеизмот,односно замисли во држава уредена според Божји закони ти сакаш да пропагираш дека Бог не постои.
2. Исламот и водењето на државата не може да се одвои едно од друго,затоа што исламот не е само религија туку и начин на живеење и комплетен систем на управување со едно друштво,Исламот не можеш да го ограничиш на џамии и молитви,тоа треба да им е јасно на сите.
Но тоа е затоа што во државите каде што е мнозинство христијанското население,религијата е оставен по страна, и Христијанството како религија денес нема целокупен систем како да управува со една држава,па поради тоа и Исламот сакаат да го стават во ист кош и да го одвојат од државата,а тоа не е можно.. и никогаш нема да биде можно.
И секогаш кога тоа се пробува да се направи,избиваат проблеми.
Тоа треба да се сфати еднаш за секогаш.
3. Тероризмот како појава не можеш да го врзеш за исламот,бидејќи во секое стадо има црни овци.
Не е точно дека најпознатите терористички групи потекнуваат од овие држави, ЕТА на пр. потекнува од Шпанија и нема врска со исламот,а е една од најпознатите терористички организации.
4. Не го разбрав прашањето,што со радикалците,или побитно Кои радикалци? и што конкретно со православното население?
Ништо не се случува,не е грев ако можат да се воздржат од забранетите работи кои инаку се дозволени во брак.Ама што се случува со тие што нема да стапат во брак, дали е тоа грев некаков?
1. Атеистите не се осудуваат на смртна казна,никому на чело не пишува дека е атеист.
Во шеријатска држава е забрането јавно да го пропагираш атеизмот,односно замисли во држава уредена според Божји закони ти сакаш да пропагираш дека Бог не постои.
3. Тероризмот како појава не можеш да го врзеш за исламот,бидејќи во секое стадо има црни овци.
Па се слагам потполно со тебе,ако има таква држава која забранува не е проблем.Замисли во атеистичка држава ти сакаш да пропагираш дека твојот измислен бог постои, и притоа ги вознемируваш граганите со пропаганда и молитви озвучени и појачани за цел град да слуша...
И точно во секое стадо има црни офци, но во твоето се најцрни. факт!