Прашања за Исламот III

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
Не,во шеријатска држава не се бесат луѓе кои имале секс пред брак.
И да ти ги скратам маките,се слагам 100% со шеријатскиот закон,да не ме испрашуваш за секое прашање посебно.
е па тогаш твојот цитат е наменет кон сите кои не се муслимани. така да не се вади дека бил само кон 2-3ца, него кон сите останати. воедно и кон мене. ете затоа стои твојот пост во мојот потпис. затоа што убаво сум те разбрал, не лажам, и немаш право да ме наречеш лажго.
ај пак околу календарот. како тоа “нема ништо погрешно“ во календарот? дали некој рандом ден во некој рандом месец од исламскиот календар секогаш паѓа во ист дел од годината? дали на земјата има 4 годишни времиња и дека тие зависат исклучиво од траекторијата на земјата околу сонцето? овие две се контрадикторни, а порано, кога луѓето биле необразовани не можеле да се раководат по тој календар. така да грешен е.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ете и во меѓувреме еден од таквите и изнатрескал некои глупости,посевно 5тата точка.
И те молам да не ме замараш со ова прашање повеќе.
Аха, значи револуционерите поради кој државата прогласила неработни денови (кои ти ги почитуваш и празнуваш) делувале поради глупоста под точка 5? А ти иако ја сметаш за глупост, ја почитуваш одлуката тој ден да биде неработен? :)

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Аха, значи револуционерите поради кој државата прогласила неработни денови (кои ти ги почитуваш и празнуваш) делувале поради глупоста под точка 5? А ти иако ја сметаш за глупост, ја почитуваш одлуката тој ден да биде неработен? :)
Ај бе олабави ме,оди таму сексај се во подрумите на твојата секта,не ме замарај.
Поздрав.
--- надополнето: 4 јануари 2014 во 01:29 ---
е па тогаш твојот цитат е наменет кон сите кои не се муслимани. така да не се вади дека бил само кон 2-3ца, него кон сите останати. воедно и кон мене. ете затоа стои твојот пост во мојот потпис. затоа што убаво сум те разбрал, не лажам, и немаш право да ме наречеш лажго.
ај пак околу календарот. како тоа “нема ништо погрешно“ во календарот? дали некој рандом ден во некој рандом месец од исламскиот календар секогаш паѓа во ист дел од годината? дали на земјата има 4 годишни времиња и дека тие зависат исклучиво од траекторијата на земјата околу сонцето? овие две се контрадикторни, а порано, кога луѓето биле необразовани не можеле да се раководат по тој календар. така да грешен е.
Не, не е грешен, и ти немаш научни докази дека е грешен,само празни филозофирања.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
дали некој рандом ден во некој рандом месец од исламскиот календар секогаш паѓа во ист дел од годината?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Ај бе олабави ме,оди таму сексај се во подрумите на твојата секта,не ме замарај.
Поздрав.
Друг пат кога ќе бидеш на подрум, прашај чиј е, за да нема недоразбирања. Ние немаме потреба од подруми кога сакаме да имаме секс. ;)
Поздрав.

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
дали вие муслиманите знаете дека е поштетно да се јаде јагнешко него свинско месо? дека јагнешкото има многу повеќе маснотии кои се штетени за телото, за разлика од свинското?
а тоа е контрадикторно со следново видео

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
дали вие муслиманите знаете дека е поштетно да се јаде јагнешко него свинско месо? дека јагнешкото има многу повеќе маснотии кои се штетени за телото, за разлика од свинското?
а тоа е контрадикторно со следново видео
:facepalm:

http://www.zazdravje.com.mk/месото-и-неговата-штетност-0

Доколку не можете без месо, тогаш месото не треба да се јаде повеќе од еднаш неделно и по можност да биде од органско потекло. Никако не треба да се зема свинско месо, за кое е докажано дека има потполно исто ткиво како човековото месо. Најмалку штетно за човековиот организам е јагнешкото месо и мисиркиното месо. Месото задолжително треба да се јаде со свеж кромид, кој ги врзува токсините и помага организмот да остане здрав.

Автор:
Милица Павлова

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
:facepalm:

http://www.zazdravje.com.mk/месото-и-неговата-штетност-0

Доколку не можете без месо, тогаш месото не треба да се јаде повеќе од еднаш неделно и по можност да биде од органско потекло. Никако не треба да се зема свинско месо, за кое е докажано дека има потполно исто ткиво како човековото месо. Најмалку штетно за човековиот организам е јагнешкото месо и мисиркиното месо. Месото задолжително треба да се јаде со свеж кромид, кој ги врзува токсините и помага организмот да остане здрав.

Автор:
Милица Павлова
дали знаеш некој човек кој имал инфаркт? ако знаеш, иди и прашај го што му рекле лекарите? кое месо како број 1 му е забрането? и тоа забрането како “никогаш“, додека за свинско може 100гр еднаш на 10 дена.
ако немаш кого да прашаш, тогаш кардиолог
--- надополнето: 4 јануари 2014 во 01:54 ---
леле, сега видов кого си ставил. милица:facepalm: три чисти таа нема со животот, леле, кај ја најде неа

Член од
7 мај 2013
Мислења
1.581
Поени од реакции
387
Ете сега и таа не чини :)
Бидејќи ми рече да прашам кардиолози.

Би ја искористил финтата што ја користи еден мој драг пријател на кајгана кој вели вака:

МАТ
28:1

Идемо даље :)
:P

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
дали си бил на некои од нејзините предавања? верувам НЕ, али да ти доловам. бев на едно нејзино, еден пријател ме заеба, и лом се направив до неа. од гомно подоле ја направив. кретенка невидена е, ................. убедува дека ние (луѓето) сме тревопасни животни и дека не ни е природно да јадеме месо, ........... а кога почнав да ја рендам околу цревата и забите, почна да наоѓа оправдувања, али на крајот се изнервира, почна да ме пцуе и ме избрка од предавањето :pos:
така да она појма нема од животот. не се резили со нејзини постови.
а да не сакаш да биде 28:28? ;)

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
хахаха, абре хатаб, ти си поголем кардиолог од не, веруј, жената е луда. то је исто ко да се фатиш за некои “научници“ кои тврдат дека телегонијата е вистина. сакаш ли на митрев да му пишам и да го постирам после тоа неговиот одговор? тоа е човекот кој треба да се почитува.
а броењето е за работи кои ги избегнуваш да дадеш одговор, а не за тоа кој е во право.

Kajgana Shop

На врв Bottom